Nieuws Inspiratie Gek op bloemen? Reis dan hier naartoe

Alle artikelen

Gek op bloemen? Reis dan hier naartoe

De lente is in volle gang en de bloemetjes worden weer buiten gezet. Letterlijk! Bloemencorso’s, parades, evenementen, festivals en gigantische bloementapijten: ze zijn overal. Ben jij gek op bloemen en alles wat daarmee te maken heeft? Reis dan voor de mooiste geuren en kleuren af naar de volgende bestemmingen.

Pssst, heb je deze dagdeals al gecheckt? 😊

1. Keukenhof, Amsterdam, Nederland

21 maart t/m 19 mei 2019

Denk je aan bloemen, dan denk je natuurlijk aan de Keukenhof! Momenteel staat het hier bol van de toeristen, families en influencers die hier maar al te graag een kleurrijk kiekje komen schieten. Je bekijkt er de meest prachtige bloemenvelden, een imposante verzameling aan tulpen, hyacinten, narcissen, orchideeën, rozen, anjers, lelies, lelies en nog veel meer andere bloemen. Boek snel een ticket, want het seizoen is alweer bijna afgelopen!

2. Madeira Flower Festival, Madeira, Portugal

2 t/m 19 mei 2019

Het Madeira Flower Festival is een uniek bloemenfestival. Hoewel het natuurlijk om bloemen draait, ligt de focus ook op muziek, eten, kunst en Portugese gezelligheid. De parade voert door de stad en laat bezoekers als geen ander kennismaken met de Portugese cultuur. Onze favoriete onderdeel van het festival is de Wall of Hope: een muur versierd door kinderen met prachtige bloemen in de hoop voor een vredige wereld.

3. Temps de Flors, Gerona, Spanje

11 t/m 19 mei 2019

Girona, Temps de Flors” is een terugkerende tentoonstelling die in het oude stadsdeel Barri Vell van de Spaanse stad Gerona plaatsvindt. Zestig jaar geleden werd de eerste editie georganiseerd door een stel jonge ondernemers, vandaag de dag is de expositie een internationaal evenement geworden dat Gerona transformeert tot een aaneenschakeling van fraaie siertuinen, kleuren, geuren en vormen. Overal in de stad zijn planten en spectaculaire bloemenkunstwerken te zien. Eén van de meest bijzondere plekken om te zien in Gerona tijdens dit bloemenfestival zijn de Arabische baden, die speciaal voor dit evenement kleurrijk worden versierd.

4. Flower show Chelsea, Londen, Engeland

21 t/m 25 mei 2019

In een van de mooiste wijken van Londen, Chelsea, wordt in mei jaarlijks een bloemenshow gehouden waar je u tegen zegt: de Chelsea Flower Show. De unieke, originele kunstwerken die je tijdens deze show krijgt te zien zijn ontworpen door honderden, prestigieuze landschapsontwerpers van over de hele wereld. De 35 thema’s worden vertegenwoordigd in meer dan 500 (!) expositietuinen in deze wijk. Een kleurrijk uitje om je stedentrip mee uit te breiden, vind je niet?

5. L’infiorata, Genzano, Italië

Vanaf 26 mei 2019

Wie van plan is in mei of juni naar Italië te reizen, mag een bezoekje aan Genzano, in de buurt van Rome, niet overslaan. De pleinen en straten in dit prachtige stadje liggen dan bedekt met mooie patronen en schilderijen gemaakt van miljoenen bloemblaadjes. Een tijdelijke vorm van kunst dat na een week (!) alweer weggeveegd wordt. Het evenement staat bekend als L’infiorata, een traditie die al teruggaat naar 1265, toen in de vorm van een processie ter verering van het lichaam van Christus. Tegenwoordig is het een sociaal evenement met muziek en lekker eten dat verenigingen, inwoners en vrijwilligers bij elkaar brengt.

6. Feria de las Flores, Medellín, Colombia

2 t/m 11 augustus 2019

Colombia heeft de laatste jaren forse populariteit gewonnen door de Netflix-serie Narcos, dus grote kans dat je misschien wel een tripje naar Medellín in de planning hebt staan. Als dat zo is, kom dan tijdens de Feria de las Flores, ook wel beschouwd als een van de mooiste bloemenfestivals ter wereld. De eerste editie werd in 1957 gevierd ter ere van het einde van de slavernij, die gesymboliseerd wordt met de Silleteros-parade. De deelnemers aan de parade dragen een krans van bloemen op hun rug en lopen met duizenden tegelijk door de hoofdstraten van de Colombiaanse stad. Spectaculair!

7. Batalla de las Flores, Laredo, Spanje

30 augustus 2019

We blijven nog even in Spanje en reizen van Gerona naar Laredo, een plaatsje vlakbij Bilbao in het noorden van het land. La Batalla de las Flores, oftewel de Slag om Bloemen, is een verheffing van het leven, kunst en bloemen. Het begon allemaal op 24 augustus 1908, toen de eerste editie van het bloemenfestijn plaatsvond. Tot op de dag van vandaag worden de straten van Laredo versierd met bloemencreaties, aangevuld met kleurrijke bands, clubs en groepen die in hun mooiste wagens (vaak gemaakt door zo’n 100.000 bloemen) in een optocht door de straten rijden.

8. Pasadena Tournament of Roses, Californië, Verenigde Staten

1 januari 2020

Niet alleen in Europa weten ze hoe ze het leven kunnen vieren met bloemen-events. In Pasedena, Californië, wordt al sinds 1890 één van de oudste en meest spectaculaire bloemenfestivals van de Verenigde Staten gehouden: het Pasadena Tournament of Roses. Zoals de naam al verklapt draait het hier maar om één soort bloem: de roos. Het event houdt een majestueuze optocht in van praalwagens begeleid door bands en ruiters. Het festival vereist jaarlijks zo’n 80.000 uur aan werk, uitgevoerd door zo’n 900 vrijwilligers.

9. Chiang Mai Flower Festival, Chiang Mai, Thailand

7 t/m 9 februari 2020

De kou is voorbij en de lente is in zicht: dat is wat er uitgebreid gevierd wordt tijdens het Chiang Mai Flower Festival in Chiang Mai in het noorden van Thailand. De gele en witte chrysant en de Damaskroos staan centraal, een type roos die alleen in Chiang Mai groeit. Highlight van het festival is de Flower Parade op zaterdagochtend, waar duizenden mensen aan meedoen. Denk: dansers in magnifieke kostuums, muzikale optredens en natuurlijk héél veel bloemen.

10. Bokutei Sakura Matsura Festival, Tokio, Japan

Vanaf 22 maart 2020

We reizen door naar de andere kant van de wereld, want als je aan de kersenbloesem denkt, denk je automatisch aan Japan. De bloei van de kersenboom is een hele gebeurtenis in dit land en verft het voorjaar met roze en witte bomen in het hele land. In het Sumida-park van Tokio staan deze beroemde Bokutei-kersenbomen, geplant door de achtste dynastie van Tokugawa. Stap in een tunnel van duizenden roze en witte kersenbomen die je meer dan een kilometer lang langs de rivier voeren. ’s Nachts is deze bezienswaardigheid nóg spectaculairder! Rondom de kersenbloesem vindt ook een festival plaats, waarbij je kunt genieten van kraampjes, markten, wedstrijden, workshops, concerten en theesessies met geisha’s.

11. Skagit Valley Tullip Festival, Washington, Verenigde Staten

1 t/m 30 april 2020

Ooit van Skagit Valley gehoord? Misschien wel als je een enorme tulpenfan bent. De hele maand april wordt in deze noordwestelijke hoek van Skagit Valley een event georganiseerd die hoofdzakelijk draait om tulpen. De tulpengaarden van de lokale boeren zijn de grootste bron van inkomst en leert bezoekers meer over de agricultuur in de regio. Daarnaast wordt met het festival het begin van de lente gevierd.

12. Bloementapijt, Brussel, België

13 t/m 16 augustus 2020

Dankzij het onvermoeibare werk van zo’n 120 vrijwilligers wordt de Grote Markt in Brussel om de twee jaar bedekt met één miljoen begonia’s in de vorm van een tapijt: het bekende bloementapijt van de Belgische hoofdstad. Het tapijt is 77 meter lang en 24 meter breed, ligt er vier dagen en heeft elk keer een ander thema. In 2018 werd het bloementapijt opgedragen aan Guanajuato, een Mexicaanse regio met een bijzonder rijke bloemencultuur- en traditie. Het ontwerp is afkomstig van tientallen kunstenaars uit over de hele wereld. Dit jaar ligt er dus géén bloementapijt, maar in 2020 wel weer.

Meer natuurtips? Bekijk dan:

*Geplaatst: mei 2019. Genoemde prijzen zijn alleen laagst geschatte prijzen op het moment van publicatie en zijn onderhevig aan wijzigingen en/of beschikbaarheid.

Skyscanner is de wereldwijde reiszoekmachine die jou helpt besparen op vliegtickets, hotel deals en autohuur. Download ook onze handige app.