Nieuws Inspiratie Hoe overleef je een vlucht met een joekel van een kater?

Alle artikelen

Hoe overleef je een vlucht met een joekel van een kater?

Een kater is nooit leuk, maar in combinatie met een lange vlucht kan het wel eens erg penibel worden. Het medicijn? Naast in het vervolg misschien wat minder diep in het glaasje kijken, is er Skyscanners ultieme gids om een vlucht te overleven de dag na de leuke nacht ervoor...

Flinke spijker in je hoofd? Spaghettibenen? Zo brak als brak maar kan zijn? En, oh nee, adem waar de honden geen brood van lusten? Hallo dan, joekel van een kater! En dan staat je ook nog een vlucht te wachten met alleen maar vliegtuigeten en huilende baby’s. Fijn! NOT.

We kennen het allemaal wel en het is niet fijn. Dus, de volgende keer als je weer een net iets te leuke avond hebt gehad voordat je vlucht vertrekt, volg dan onze tips met de beste anti-katermiddeltjes en je voelt je geheid beter, kunt omgaan met turbulentie en gaat soepeltjes en kaarsrecht door de paspoortcontrole.

1. Eet goed voor vertrek

Je hebt iets nodig om je maag tevreden te stellen. Koolhydraten, zout, proteïnes en suiker moeten bovenaan je lijstje staan. De snelste weg om al die ingrediënten in een keer af te vinken? Ga voor een klassieke omelet met spek of een Pizza Hawaii (de suiker uit de ananas is uitstekend anti-kater fruit), dat wil zeggen: als het je tenminste lukt om iets te vinden op het vliegveld. Vlieg je vanaf een afgelegen Indonesisch eiland, dan heb je natuurlijk niet de luxe van de foodcourts a la Schiphol en zul je wat creatiever moeten zijn. Ei met fried rice? Doen! Gefrituurde octopus? Ehm, sla maar over!

Lees ook: De meest bekende reizigersziekten en hoe je ze voorkomt

Tips anti-kater middelen: eten

2. Maak van je bagage een anti-kater survival kit

De essentiële anti-katermiddelen om je in bagage te stoppen zijn:

  • Pijnstillers, paracetamol (voor je bonkende hoofdpijn)
  • Elektrolyten poeder (vocht aanvullen)
  • Medicijnen tegen reisziekte (om het misselijke gevoel te onderdrukken)
  • Een fles water (zodra je door security bent natuurlijk)

Waarschuwing: Als je je H2o middeltjes vergeet, dan kun je in al je wanhoop denken dat het water uit de vliegtuig wc er wel mee door kan, maar geloof ons: je kunt het beter laten staan en de stewardess water vragen. Stop ook nog een paar Berocca boosters in je bagage, deze zijn gevuld met goede vitamines en mineralen waar je lichaam inmiddels om schreeuwt. En stop tot slot enkele vochtige reinigingsdoekjes in je tas, met teveel alcohol ben je vatbaarder voor allerlei bacteriën die zich graag in vliegtuiginterieurs nestelen.

"Maak tijdens lange vluchten, het opklaptafeltje en andere oppervlaktes schoon met ontsmettingsdoekjes en probeer passagiers die veel hoesten te vermijden.” – Professor James M. Barbaree, expert in biological sciences van de Alabama’s Auburn University.

pills

3. Verzamel water en nog eens water

Als we hier nog niet genoeg nadruk op hebben gelegd; water is en blijft het belangrijkste wapen tegen het monster dat kater heet. Blijf veel water drinken gedurende de hele vlucht en voorkom uitdroging en nog meer hoofdpijn. Vermijd zoveel mogelijk koffie en thee omdat ze tot de diuretica behoren (ze zorgen ervoor dat je meer gaat plassen) en je snel uitdrogen. Daarbij vernauwt cafeïne je bloedvaten en stuwt het je bloeddruk omhoog, wil je ook niet!

Lees ook: Vakantie zonder ouders? Tips om pa en ma gerust te stellen

"Zowel diuretica als cafeïne maken een kater alleen maar erger." – John Brick PhD, wetenschapper gespecialiseerd in de effecten van alcohol en schrijver van The Doctor’s Hangover Handbook.

4. Easy peasy: maak het jezelf makkelijk

Stijlvol op reis gaan, staat op het laatste plan als jezelf aankleden al een gigantische klus blijkt, laat staan het regelen van een first class waardige outfit. Draag comfortabele en warme kleding, zoals een joggingbroek, een T-shirt, sokken en een relaxte hoodie of trui. Misschien is het warm als je vertrekt, maar zodra de air conditioning in het vliegtuig vol aangaat, voel je je de koning te rijk met je outfit. Comfortabele schoenen die je eenvoudig aan en uit doet zijn ook aan te raden. Denk aan sneakers, Uggs of een paar slippers of sandalen. Als Rhi Rhi daarmee weg komt, waarom jij dan niet?!

Lees ook: Paspoort of id-kaart kwijt? Antwoord op de meest gestelde vragen

https://twitter.com/Mollymurphy398/status/632947457358336002

5. Probeer wat te slapen in het vliegtuig

Je hebt je liquid dinner verruild voor wat vast voedsel, genoeg gedronken en je hebt je lekker genesteld in je vliegtuigstoel. Ready for take off dus! Dus, wat nu? Slapen. Alleen maar slapen. Als het je moeite kost om de slaap te vatten, lees dan een boek, kijk een film en let go. Dit neemt je gedachten weg (als je nog kunt denken…) van je kater en voordat je het weet, word je wakker en voel je je weer wat meer mens of mans.

Laatste (foute) redmiddel Je kater wegdrinken?

Als je al onze bovengenoemde tips opvolgt, komt een volledig herstel aardig dichtbij. Je zult in ieder geval niet meer met dubbele tong praten en je maag zal ook wat happier zijn. Tot het volgende feestje natuurlijk… Proost! Maar let op; geniet, maar drink met mate.

Meer reistips gewenst? Probeer deze:

Bespaar tijd en geld met Skyscanners nieuwe 3-in-1 app

Hoe geld besparen met Skyscanner op vliegtickets, hotels en autohuur?

18 tips om geld te besparen tijdens het reizen, de beste hacks

Vind de beste last minutes met Skyscanner: hier zie je hoe

Skyscanner is de wereldwijde reiszoekmachine die jou helpt besparen op vliegtickets, hotels en autohuur.