Nieuws Inspiratie Kindvriendelijke hotels die ook leuk zijn voor volwassenen

Alle artikelen

Kindvriendelijke hotels die ook leuk zijn voor volwassenen

Voor kinderen is een gewone hotelkamer maar een saai hok waar niets te doen is: je mag er nooit op de muren tekenen en je kunt er niet eens een hut bouwen. En op de bedden springen mag ook al niet! Voor al die kinderen - en voor hun vaders en moeders natuurlijk - zette Skyscanner kindvriendelijke hotels op een rij waar je ook als ouder nooit meer weg wilt.

The Chamber of Secrets – Georgian House Hotel ☆☆☆☆

Londen, Groot-Brittannië

Hemelbedden met rood fluweel, zwevende trappen, uilen, flesjes toverdrank, bezems, verzegelde brieven en zelfs pantoffels met het logo van Hogwarts erop – fans van Harry Potter zouden er alles voor over hebben om te mogen logeren in het Georgian House Hotel in Londen. De afdeling van Gryffindor op Hogwarts is zo goed nagemaakt, dat je bij de ingang bijna vanzelf ‘Arresto momentum!’ fluistert.

Een sprookjeskasteel – Bogatyr ☆☆☆☆

Sochi, Rusland

Om je echt een prins of prinses te kunnen voelen, heb je een kasteel nodig. In hotel Bogatyr naast Sochi Park doen ze er alles aan om sprookjes te laten uitkomen – en lang en gelukkig te laten duren. Want het zou toch jammer zijn om na een dag in dit sprookjes- en pretpark naar een gewoon hotel te moeten!

Een speelgoedparadijs – Hotel del Juguete ☆☆☆☆

Ibi, Spanje

Ibi, een klein plaatsje in Alicante, staat bekend om het plaatselijke Speelgoedmuseum. Hier mag je van alles aanraken, kopen en mee naar huis nemen: van stoomtreinen met rails tot speelgoednaaimachines. Op drie minuten lopen van het museum staat het viersterrenhotel Hotel Del Juguete, waar je in elke kamer onbeperkt toegang hebt tot speelgoed. Je slaapt tussen de grappige tekenfilmfiguren en lieve knuffels, en in de badkamer geeft een vriendelijke robot je handdoek aan.

Lees ook: A tapear! De beste tapasbars van Spanje

Extra leuk: op een uur rijden vanaf Ibi, aan de kust van de Middellandse zee, word je bedwelmd door de verleidelijke geuren van de chocoladehoofdstad van Spanje: Villajoyosa (oftewel la Vila Joiosa). Neem zeker even een kijkje in de plaatselijke fabriek Chocolates Valor en in het chocolademuseum.

Een astronautencapsule – Wanderlust ☆☆☆☆

Singapore

In hotel Wanderlust in Singapore voelen zelfs ouders zich weer alsof ze nog maar 5 jaar oud zijn. De kamers zijn speciaal gemaakt voor iedereen die zoveel van reizen houdt dat alle grenzen vervagen. Ga een paar nachten onder water met een gele onderzeeër of verblijf in een getekende kamer, of klim in een boomhutkamer en val in slaap terwijl je luistert naar het geruis van de blaadjes onder het plafond. Wil je nog hoger? Kies dan voor een astronautenkamer met stralende sterren, een ruimteraket en knuffels van humanoïden.

Vergelijk en vind vluchten naar Singapore

Een Legohuis – Legoland Windsor Resort Hotel ☆☆☆

Windsor, Groot-Brittannië

Vraagt je kind voor elke verjaardag dit wereldberoemde Deense constructiespeelgoed? Stel je dan eens voor hoe hij of zij zal reageren als je naar een hotel van Lego gaat. De kamers van het hotel bij het Engelse Legoland sluiten helemaal aan bij de rest van het park: in de badkamer vind je een legoschorpioen op de muur en kinderen die verblijven in de kajuit van een piratenschip slapen in zo’n bed. Zo leef je echt in een Lego-bouwwerk.

Een hondenhuis – Dog Bark Park Inn

Cottonwood, Idaho, VS

Alle kinderen willen wel dat er een hond bij ze thuis woont. Maar hoe zouden ze het vinden om in een hond te slapen? In Idaho staat al een jaar of 10 een hondenhotel waar de kamers volledig in het teken van honden staan. Het idee komt van een kunstenaarsechtpaar. Eerst heette hun eigen atelier aan huis alleen Dog Bark Park, maar daarna besloot het stel ook een uniek hotel te openen in de vorm van een enorme puppy. Ze werkten er zo hard aan, dat ze het hotel in slechts anderhalf jaar afbouwden en daarna nog enkele maanden bezig waren met het afwerken van het interieur. Nu kun je slapen in de hondenbuik, ontbijten in de hondenkop en een boek lezen in de snuit van het hondenhotel.

Slapen bij Mickey Mouse – Disneyland® Hotel ☆☆☆☆☆

Parijs

In Disneyland Parijs en in het vijfsterrenhotel naast het pretpark krijg je het gevoel dat je in je favoriete animatiefilm bent terechtgekomen. Op je bed staat het kasteel van Disney en bij het ontbijt kun je Mickey Mouse, Goofy, Donald Duck en Woody Woodpecker tegenkomen. En als het even tegenzit en de jonge hotelgasten uit hun humeur zijn, komen Knabbel en Babbel te hulp.

Bloembed in de vorm van Mickey Mouse in Disneyland Parijs

Foto: katsuhiro7110, CC BY-NC 2.0

In 2013 werd in het centrum van Londen een hotel geopend waar alles – de bedden, de raamkozijnen, de telefoons en zelfs de pantoffels – was gemaakt van marsepein, room, gebak en snoep. Jammer genoeg kunnen je kinderen niet meer aan de deurposten likken of in een bad vol popcorn duiken: het eetbare hotel was een reclamestunt van een snoepmerk en heeft er maar één dag gestaan.

Een bed op wielen – V8 Hotel Motorworld Region Stuttgart ☆☆☆☆

Stuttgart

Het Duitse hotel V8 is de droom van veel kleine snelheidsduiveltjes – en papa’s en mama’s. Stuttgart bewijst maar weer eens dat het de wieg van de auto-industrie is: want waar kun je nou slapen in een glanzende limousine, een racemonster of een ouderwetse cabrio? De kamers worden verlicht door koplampen en je spullen ruim je op in een tankzuil. Zeg niet ‘Welterusten’ maar zeg ‘Gas op de plank’ en wie weet waar je morgen wakker wordt!

Een Minion-suite – Universal’s Loews Portofino Bay Hotel ☆☆☆☆☆

Orlando, Florida, VS

In het luxe hotel naast Universal Orlando Resort hebben de gewone kamers een egelante, klassieke stijl. Maar de kinderkamers staan helemaal in het teken van de attracties en dat is veel leuker. Nu vind je hier in plaats van dinosaurussen uit Jurassic Parc de Minions. Een ‘Verschrikkelijke ikke’-kamer heeft een geheime deur tussen de ouderslaapkamer en die van de kinderen. Langs de muren klimmen gele wezentjes en kleine gasten slapen in bedden in de vorm van een raket, net als Margo, Edith en Agnes.

Minion-kamer in Universal'S Loews Portofino Bay Hotel

Een Hello Kitty-kamer – Grand Hi Lai Hotel ☆☆☆☆☆

Kaohsiung, Taiwan

Als je dochter de wereld altijd door een roze bril bekijkt, gek is op poesjes en niets liever wil dan prinses worden, zul je haar nog maar moeilijk meekrijgen uit de Hello Kitty-kamer in hotel Grand Hi Lai in Taiwan. Het zou ons niet verbazen als ze haar klauwen naar je uitslaat.

Ontbijt in de Hello Kitty-kamer in Grand Hi Lai Hotel

De grot van de Flintstones – Sol Milanos Pingüinos ☆☆☆

Minorca, Spanje

Heb je jezelf wel eens betrapt op de gedachte dat het lijkt alsof je samenwoont met een stel holbewoners? Hou die gedachte vast en kom overnachten in de grot van de Flintstones op Minorca. Daar kunnen de kinderen lekker hun energie kwijt en kun jij relaxen en opladen: de service in het driesterrenhotel Sol Milanos Pingüinos is gelukkig wel van deze tijd en een berenvel heb je aan de kust van de Middellandse zee gelukkig niet nodig.

Kamer in Flintstone-hotel Sol Milanos Pingüinos op Minorca

Het Hobbithol – The Shire of Montana

Montana, VS

“In een hol onder de grond woonde een hobbit. Geen smerig nat hol, vol endjes wormen en een modderige geur, maar ook geen droog, kaal, zanderig hol met niets om op te zitten of te eten: het was een hobbit-hol en dat betekent gerief.”

Het hol met de ronde deuren in het bos van Montana ziet er zo overtuigend uit, dat het lijkt alsof J.R.R. Tolkien het heeft omschreven in plaats van bedacht. In de tuin vind je een bron, de woonplaats van de trollen, een enorme paddenstoel en Gandalf in eigen persoon op zijn kar. Zelfs als je niet van die harige voeten hebt, ben je welkom bij Bilbo Baggins in familiehotel “The Shire”. Binnen ziet het er allemaal heel lieflijk en huislijk uit. En niet schrikken als je op een mooie dag wakker wordt van gestommel boven je hoofd: op het dak van het Hobbithol grazen regelmatig herten.

Je eigen aquapark – Dit Evrika Beach Club Hotel ☆☆☆☆

Zonnestrand, Bulgarije

In Bulgarije kun je net zo fijn vakantie vieren met je kinderen als in Turkije. Een van de hotels die dat bewijst, is Dit Evrika Beach Club Hotel in Zonnestrand. Daar is alles inbegrepen: drie zwembaden, een jaccuzi, een eigen aquapark, een speeltuin, vrolijke animatie en de zee vlakbij. Voor kinderen is dit echt een paradijs om nooit meer weg te gaan.

Op bezoek bij de Sneeuwkoningin – ICEHOTEL ☆☆☆

Jukkasjärvi, Zweden

De kamers in het ICEHOTEL in Jukkasjärvi in Zweeds Lapland smelten elke lente weg. Dat komt doordat alles hier, inclusief de bedden in de kamers en de glazen bij de bar, van ijs wordt gemaakt. De temperatuur in de koude kamers is –5 °C en om toch lekker warm te kunnen slapen, krijg je een slaapzak die bestand is tegen –25 °C. Ga lekker op de elandenhuiden liggen, kruip goed onder de wol en er kan je niets gebeuren. Ben je toch bang dat je het koud krijgt? Zoek dan een plekje in de warme ruimtes en duik regelmatig de sauna in. Vanuit het ijshotel kun je trouwens sprookjesachtige avonturen beleven: ga bijvoorbeeld per sneeuwscooter op zoek naar het noorderlicht, bezoek een elandenboerderij of maak een rit met een hondenslee.

Lees ook: IJshotels: de 12 coolste plekken om te overnachten

Bed in het ICEHOTEL in Zweden

Een boomhut – Treehouse Point

Issaquah, Washington, VS

Wie heeft er als kind niet van gedroomd om in een houten boomhut te wonen? In hotel Treehouse Point, op een half uur rijden van Seattle, komt die droom uit. De ‘Pond Room’, de ‘Temple of the Blue Moon’, ‘Trillium’, de ‘Cedar Room’ – alleen door de namen al voel je je alsof je in een andere wereld bent terechtgekomen. Bij Treehouse Point kunnen kinderen vanaf 13 jaar en ouders die dat durven in bed kruipen via takken en hangbruggen en ’s morgens vanuit het raam neerkijken op vogelnestjes.

Boomhut bij Treehouse Point, Issaquah, VS

Foto: Tony Guyton, CC BY 2.0

Slapen in Fantasieland – Fantasyland Hotel ☆☆☆☆

Edmonton, Canada

Het enorme amusementscentrum West Edmonton Mall prikkelt je fantasie zodanig, dat je daarna onmogelijk in een saai hotelbed kunt gaan slapen. Nee, dan kun je beter in slaap vallen in een Afrikaanse woestijn, een gladiatorenarena in het Oude Rome, een ijskoude iglo of op een Polynesisch schip. Als je verblijft in zo’n vrolijke kinderkamer van Fantasyland Hotel, krijg je korting op de attracties.

Polynesische kamer in het Canadese hotel Fantasyland Hotel

Kamers voor creatievelingen – Propeller Island

Berlijn, Duitsland

Alle kamers van het Berlijnse art-hotel Propeller Island zijn ontworpen door schilder, beeldhouwer en muzikant Lars Stroschen, die eigenlijk nooit volwassen is geworden. Niets is op twee plekken hetzelfde, dus als je wilt kun je in elke kamer weer compleet anders slapen. Er is een ‘omakamer’ met krantenpapier op de muren, een spiegelkamer, een kamer met een zwevend bed en zelfs een vampierkamer met bedden in grafkisten – ideaal voor pubers.

Voor kleine kapiteins – Argonaut, A Kimpton Hotel ☆☆☆☆

San Francisco, Californië, VS

In San Francisco is een oud pakhuis omgebouwd tot een droom voor jonge kapiteins. Dit hotel kijkt uit op de oude schepen die voor anker liggen in het Maritime National Historic Park. De kamers zijn vormgegeven met ankers, roeren, kompassen en allerlei andere dingen die onmisbaar zijn voor stoere zeevaarders.

Zeemanshotel Argonaut, A Kimpton Hotel in San Francisco
Vergelijk en vind vluchten naar San Fransisco

Speel- en gamekamers – Swissôtel ☆☆☆☆☆

Sydney, Australië

In het Australische hotel Swissôtel kunnen kinderen verblijven in een eigen kamer bomvol speelgoed. Maar je kunt voor je vakantie met kinderen een gezinskamer nemen om samen te spelen. Aan elke leeftijd is gedacht: van speeltenten tot knuffels en van speelgoedlocomotiefjes tot tablets met Angry Birds erop.

Het gezin van Chris Hurn kwam incompleet terug van vakantie in Orlando : de beste vriend van zijn zoontje, de knuffelgiraf Josh, was in hotel Ritz Carlton blijven liggen. Om het jongetje te troosten, vertelde zijn vader hem dat Josh gewoon nog wat langer vakantie wilde vieren. Intussen werd in het hotel druk gezocht en ja hoor, ze vonden de giraf! De medewerkers stuurden Josh meteen naar huis en deden er foto’s bij waarop te zien was hoe hij het naar zijn zin had gehad bij het zwembad en op de massagetafel. Het hotel had de giraf zelfs tot medewerker uitgeroepen en een eigen naamplaatje gegeven.

Een aquarium onder je voeten – Bambu Indah ☆☆☆

Ubud, Bali, Indonesië

Een aquarium dat gewoon in je kamer staat is echt iets voor saaie volwassenen. Het is veel leuker als de vissen onder je voeten door zwemmen! Alleen daarom al zou je met het hele gezin naar Bali moeten komen om te verblijven in Udang House in hotel Bambu Indah. Die bevinden zich boven een vijver en de vloeren zijn doorzichtig. Omlaag kijken is hier dus veel interessanter dan door het raam. Hoewel… het uitzicht uit de ramen mag er ook zijn: je kijkt uit op de rivier de Ayung, een Hindoestaanse tempel, het vulkanische Batukau-gebergte en rijstvelden.

Lees ook: 8 te gekke onderwaterhotels: van Dubai tot de Malediven

Slapen tussen de kunstwerken – Nikola Lenivets

Kaloega, Rusland

De hekkensluiter in deze reeks kindvriendelijke hotels is kunstpark Nikola Lenivets, op 80 kilometer van Kaloega in Rusland. Elk jaar vindt hier buitenkunstfestival ARCHSTOYANIE plaats. Maar gasten zijn het hele jaar welkom in dit park vol houten vreemde bouwsels. Ook voor kinderen valt hier van alles te zien en te doen: al je vragen stellen aan het ‘Universele Verstand’ bijvoorbeeld, of als een jonge cowboy het ‘Gouden kalf’ berijden. In de zomer kun je hier prima fietsen door de groene weiden, zwemmen in de rivier en boeken lezen uit de openluchtbibliotheek – Lekker op je laddertje onder een parasol.

Het eten in Nikola Lenivets is ook dik in orde. Alles wordt namelijk klaargemaakt met producten van de plaatselijke eco-boerderij. Overnachten kan in het park of er vlakbij, in tenten, hostels en houten huisjes. Kies bijvoorbeeld voor het ‘glazen’ huisje, waar je in slaap valt onder de sterrenhemel en wakker wordt met de eerste zonnestralen.

Leuk artikel? Lees ook:

Wc’s met uitzicht: 10 hotels met luxe outdoor badkamers

De 10 gekste hotels in de wereld

Slapen in de hotelkamer van Bowie, Zeppelin of The Stones

Skyscanner is de wereldwijde reiszoekmachine die jou helpt besparen op vliegtickets, hotels en autohuur.

Kaart