Nieuws Inspiratie New York zien voor minder dan €40 * per dag

Alle artikelen

New York zien voor minder dan €40 * per dag

The Big Apple. Opwindend. Snel. Duur. Dacht je! Het blijkt dat een paar dagen New York je niet de kop hoeft te kosten. Een dag NYC hoeft niet meer te kosten dan $40 * USD (€37,40). Door Skyscanners tips te gebruiken beleef je een spannend weekend New York en houd je zelfs nog wat dollars over!

Vrijdag

Ontbijt – Paris Baguette

Deze aangename bakker vind je op Lexington Avenue. Hij staat bekend om z’n overheerlijke taartjes en zoete lekkernijen. Probeer hun chocolade-eclairs voor ongeveer €4,75 / $5 *.

Highline

Dit openbare park laat je op een bijzondere manier kennismaken met de hemel van de stad, met zeer fraaie tuinen, aangelegd door de Nederlandse landschapsarchitect Piet Oudolf. De Highline is gebouwd op een historische spoorlijn die hoog door de stad loopt. Het park biedt veel entertainment en een duik in de geschiedenis. De lijn loopt van het Meatpacking district helemaal naar 11th Avenue en is gratis toegankelijk.

Lunch – Lombardi’s Coal Oven Pizza

Deze beroemde pizzatent staat bekend als Amerika’s allereerste pizzeria en is daarom een must-visit als je voor het eerst in New York bent. Daarbij: een pizza is altijd goed. Bereid je voor en zorg voor cash want dat is het enige wat ze accepteren. Een kleine pizza eet je voor €17,50 / $18.50 *.

Museum of Modern Art MoMA

Bij een gerenommeerd museum zoals het MoMA verwacht je niet direct gratis entree. Maar ga je er naar toe op een vrijdag tussen 16.00 en 20.00 uur, dan is de entreeprijs ‘zero dollars’. Het museum heeft nu fraaie tentoonstellingen over Picasso en van lokale New Yorkse kunstenaars naast diverse fotografen en beeldhouwers. Het is aan te raden om na 18.00 uur te komen op vrijdag om lange rijen te vermijden en laat grote tassen thuis, alle bagage groter dan 28 x 38 x 12 cm moet gecheckt worden bij de ingang.

Uit eten – Stardust Diner

De noodzaak om een Broadway show te zien is er niet omdat het personeel van dit restaurant bestaat uit toekomstige Broadway-sterren die zingen en optredens verzorgen terwijl ze het eten serveren. Er wordt zelfs aan je tafeltje gedanst. Het restaurant heeft een jaren ’50 vibe en serveert goed eten tot 01.00 uur. Lekker uit eten doe je hier voor ongeveer $15 *.

Totaal vanaf – €37,50 / $38.50

Lees ook: de 7 best bewaarde geheimen van New York

stardust diner

Zaterdag

Brunch – Mother’s ruin

Deze brunch-spot is de perfecte plek om dag twee mee te beginnen. Het restaurant mag dan niet de historische charme hebben van sommige andere restaurants in de stad (het opende in 2011 z’n deuren), maar het eten is ‘to die for’, om van te genieten dus! We raden speciaal the Frenchie aan, French toast met gepocheerde peren en chai-slagroom voor een luttele €12 / $11.

Brooklyn Botanic Garden

Breng je ochtend in alle rust door in deze mooie tuinen. Er zijn zelfs tuinen in tuinen met een bonsaimuseum, een woestijnpaviljoen, een tropisch paviljoen en meer. De tuinen zijn geopend tot en met 16.30 uur dus kom op tijd en breng hier lekker wat tijd door.

Brooklyn Brewery (gratis tours op zaterdagen en zondagen)

Omdat je nu toch al in Brooklyn bent, zou je volgende stop absoluut de Brooklyn Brewery moeten zijn. De plek voor bierliefhebbers. De proefkamer is geopend van 12.00 tot 20.00 uur op zaterdagen en er is ieder half uur een gratis rondleiding. Probeer zeker de Brooklyn Lager, het bier waar het allemaal mee begon.

Diner – The Golden Unicorn

Als je zin hebt in authentiek Chinees eten dan is de Golden Unicorn een schot in de roos. Het restaurant heeft een formele, elegante uitstraling en wordt beschouwd als een van de betere dim sum restaurants van New York. Kom op tijd want er kan nog wel eens een lange rij staan. Uit eten met een groep doe je al vanaf €22 / $23 * per persoon.

Totaal vanaf €33 / $34.00

brooklyn brewery

Zondag

Ontbijt – Serendipity

Sinds 1954 is dit bijzondere café het antwoord op alles wat zoetekauwen wensen. De overheerlijke frozen hot chocolate is beroemd. Serendipity is de perfecte plek voor ontbijt op je laatste dag in de stad. Probeer vooral Ftatateeta’s Toast, een (alweer) French toast met roomkaas, aardbeien en abrikozen en een glas frozen hot chocolate voor een totaal van €20 / $21.45 *

Central Park

Je kunt niet naar New York zonder een wandeling door Central Park te maken! Het park heeft alles, van een dierentuin tot een carrousel en een kasteel. Je hebt het vast al in tal van films en tv-series gezien maar pas als je het met eigen ogen hebt gezien, heb je het park echt ‘beleefd’. Neem een picknick mee voor lunch en trek eropuit.

Bezoek het 9/11 Memorial

Als je de Big Apple met een bezoek vereert, ruim dan ook tijd in voor het 9/11 Memorial met de ‘twin reflection pools’, twee enorme waterbakken waar alle namen van de omgekomen mensen in brons zijn gegraveerd, op de voormalige plek van de Twin Towers. Het monument is een mooie plek om even te denken aan iedereen die bij deze ramp is omgekomen.

Diner – Grand Central Oyster

Te vinden in het lager gelegen deel van Grand Central Terminal, het legendarische NYC-station. Sinds 1913 serveert dit restaurant seafood. Het staat bekend om z’n verse vis, zeevruchten en mooie wijnen naast z’n interessante locatie. Ga hier eten op de afsluitende dag van je verblijf in New York. Wat eten? Wij zeggen: de Oyster Stew voor €11 / $12.95.

Times Square

Als je naar NYC gaat en niet even op Times Square bent geweest, heb je NYC dan wel echt gezien? Je kunt niet vertrekken zonder een glimp op te vangen van de lichtkranten, verlichte billboards, de vele mensen en natuurlijk: shoppen! Koop wat leuke souvenirs nu je er toch bent.

Totaal – €33 / $34.40

central park

* Geplaatst november 2015. Eventuele prijzen zijn alleen laagst geschatte prijzen op het moment van publicatie en zijn onderhevig aan wijziging en/of beschikbaarheid.

Leuk om te lezen? Bekijk dan ook deze artikelen:

Top 10 dingen (gratis) te doen in New York

Fooitje…top tips fooi geven in het buitenland

Skyscanner is de wereldwijde reiszoekmachine die jou helpt besparen op vliegtickets, hotel deals en autohuur.