Het coronavirus (COVID-19) kan invloed hebben op je reisplannen. Waar je ook heengaat, hier vind je het laatste advies.

Nieuws Inspiratie Ontsnap aan de hittegolf: 7 coole plekken

Alle artikelen

Ontsnap aan de hittegolf: 7 coole plekken

Als je de hitte niet meer kunt verdragen, ga dan lekker weg! Als deze zinderende zomer je verhit tot in je diepste poriën, waarom dan niet kiezen voor een last-minute reis naar een plek waar het kouder is? We vonden 7 plekken waar het nu heerlijk toeven is.

1. Shetland-eilanden (13°C)

Terwijl we hier als kippetjes liggen te braden in de zon en ons wentelen in zonnebrand, is er in Lerwick, de hoofdstad van de Shetland-eilanden geen thermometer die hoger komt dan ongeveer 13°C. Je zult niet veel mensen zien die factor 50 gebruiken en die niet kunnen wachten totdat ze een duik kunnen nemen in de mooie maar oh zo koude zee op St. Ninian’s Isle.

Boek Shetland

2. IJsland (15°C)

Het zit ‘em in de naam, of niet? Als je houdt van overweldigende landschappen, ga je naar IJsland. Je gaat er ook naar toe als je wilt genieten van bijna Noordpoolachtige zomertemperaturen. Het kan warm worden in IJsland, niet alleen tijdens de uitbarsting van een vulkaan, ook door de vele mannen met ontbloot bovenlijf die door de stad lopen. Ga naar het strand van Reynisfjara en knuffel een ijsberg om lekker af te koelen.

Boek IJsland

Lees ook: De 10 mooiste geheime stranden in Europa

Ciudades en las que se grabó Sense8: Islandia
Impresionantes paisajes de Islandia en los que se grabó Sense8

3. Varangerfjord, Noorwegen (15°C)

Ah, Noorwegen, dat moet wel cool en koel zijn, zou je denken. Maar nee, check de weersvoorspellingen voordat je in het vliegtuig richting Oslo springt, het kan er toch echt behoorlijk warm worden in de zomer. Dus ga voor de zekerheid naar de grootse omgeving rondom de Varangerfjord bij de Barentszzee. Hier wordt het meestal niet warmer dan 15°C.

Boek Oslo

4. Nuuk, Groenland (11°C)

Groenland wordt al een tijdje genoemd als een van de nieuwste, grote bestemmingen in de wereld. Het is in ieder geval groot. En koud – in de winter kan de temperatuur dalen tot maar liefst -29.5°C. Maar het is nu geen winter. Verrassend genoeg laat de hoofdstad Nuuk een temperatuur van ergens rond de 10 graden C zien.

Boek Groenland

5. Ushuaia, Argentinë (2°C)

Dat lijkt er meer op. Ga voor groot of ga voor heet. Ga naar het zuiden, senor, zoals ze het zeggen naar Tierra del Fuego, de adembenemende archipel in het uiterste puntje van Zuid-Amerika. Laat de Speedos in je koffer zitten, dat minimalistische past hier niet. Tierra del Fuego mag dan ‘Vuurland’ betekenen, op dit moment kun je eerder sneeuwbuien verwachten dan een brandende zon.

Boek Argentinië

6. Zuidelijke Sandwich eilanden (0°C)

Technische gezien zijn de Zuidelijke Sandwicheilanden ‘British overseas territory’. Het is hier koud en je komt er geen mens tegen, want er woont niemand. Er is wel een weerstation en er zijn omvangrijke populaties fantastische albatrossen die broeden op het zogenoemde Albatros eiland. Helaas is het nogal lastig er te komen in de Nederlandse zomer, want je kunt alleen overtochten van oktober tot maart boeken!

7. Antarctica (-14°C)

Ok, laten we tot de kern van de zaak komen. Op naar de koudste plek op aarde. Om op de Zuidpool te geraken, is een behoorlijk werkje, maar het is zeker mogelijk om Antarctica te bezoeken. Meestal kan het alleen met een georganiseerde tour, maar het is ook mogelijk om alleen met een vlucht te komen. Er zijn 28 vliegveld mogelijkheden om te landen, maar dit is alleen maar mogelijk in de zomer in het zuiden, dat wil zeggen vanaf oktober. Maar in deze zomer bevries je nog steeds van alle kanten. Genoeg afgekoeld?