Nieuws Inspiratie Reizen naar de 10 gelukkigste landen ter wereld

Alle artikelen

Reizen naar de 10 gelukkigste landen ter wereld

Als je een bestemming voor je volgende reis uitkiest, waarom dan niet een waar de locals gelukkig zijn? Bekijk de top 10 gelukkigste landen ter wereld. Voor een happy trip!

Top 10 gelukkigste landen

  1. Finland
  2. Denemarken
  3. Noorwegen
  4. IJsland
  5. Nederland
  6. Zwitserland
  7. Zweden
  8. Nieuw-Zeeland
  9. Canada
  10. Australië
Finland is het gelukkigste land ter wereld volgens het rapport van 2019.

World Happiness Report

Jaarlijks komt op de International Day of Happiness een World Happiness Report uit van de Verenigde Naties. Daarin staat welke landen op aarde het gelukkigst zijn. Kijkend naar onder meer inkomen, vrijheid, vertrouwen, levensverwachting, kwaliteit van zorg en sociale zekerheid. De landen die in de top 10 staan, scoren op vrijwel alle punten hoog. Ieder jaar kent de lijst verschuivingen, maar de noordelijke landen zijn vrij steady aanwezig in de lijst. In 2019 viel Oostenrijk buiten de top 10 en steeg Nederland naar de vijfde plaats.

International Happiness Day is ieder jaar op 20 maart.

1. Finland

Het land van de 1000 meren, hoofdstad Helsinki, het Noorderlicht en Nordic Design is het gelukkigste land ter wereld. En dat is al voor de tweede keer. De natuur is er ongeëvenaard, Fins Lapland uitzonderlijk mooi en Helsinki nodigt uit tot veel vis eten (gepekelde haring), musea bezoeken en shoppen. Wil je echt Fins design? Ga naar Garden, het centrum voor Finse Fashion in Kämp Gallery shopping centre.

😃Vakantie naar Finland: de complete gids

😃Wat te doen in Helsinki: top 9 voor de ultieme stedentrip

Finland met hoofdstad Helsinki op nummer 1.

2. Denemarken

Het relaxte Denemarken is ook een bekende op de geluksladder; het land voerde jarenlang de lijst aan als gelukkigste land ter wereld. Dat zie je als je in Kopenhagen bent, de zeer aangename hoofdstad bekend om de Nyhavn, de kleine Zeemeermin, het bekende restaurant Noma, Tivoli, designwinkels en hippie-enclave Christiana. Tel daar Legoland, de mooie stranden, eilanden zoals Odense en de fietsmogelijkheden bij op, en je weet een beetje wat een vakantie in dit gelukkige land inhoudt.

😃 Roadtrip Denemarken: praktische info en routetips

😃 Kopenhagen: 15 dingen die je echt gedaan moet hebben

De Denen zijn al jaren gelukkig volkje volgens het geluksrapport.

3. Noorwegen

We blijven nog even in Noord-Europa. De Nordics verstevigen hun positie met Noorwegen. Prachtig land voor actieve vakanties in de ruige natuur, toeren langs fjorden en een bezoek aan de eilandengroep de Lofoten. Om nog maar niet te spreken over hoofdstad Oslo met het fraaie Vigeland beeldenpark, design-wijken, tientallen musea en het Koninklijk Paleis.

😃 12x Doen en zien tijdens stedentrip Oslo

😃 12 avontuurlijke ideeën voor een rondreis Noorwegen

Alleen al van de natuur in Noorwegen word je heel gelukkig…

4. IJsland

Cool Reykjavik, de warmwaterbronnen van de Blue Lagoon, geisers, spectaculaire watervallen zoals die bij Kirkjuffel en Dettifoss en het zien van het Noorderlicht. Een vakantie in het gelukkige IJsland staat voor oneindig veel natuur, geweldige roadtrips en lekker eten en shoppen de hoofdstad.

😃 Alles wat je moet weten over de Golden Circle van IJsland

😃 De mooiste hotels in IJsland: tips voor elk budget

De warmwaterbronnen en geisers op IJsland zijn ongelooflijk mooi.

5. Nederland

Daar staan we notabene zelf! Nederland is gestegen op de ladder en nog happier geworden. Bezoek Amsterdam op een mooie, zonnige dag, zie de tulpenvelden in de lente, vergaap je aan historische dorpen of trek eropuit in een van de vele mooie provincies. Dan alleen al begrijp je een beetje waarom Nederland in de top 5 gelukkigste landen staat.

😃De 15 mooiste natuurgebieden van Nederland

😃10x huisje aan zee in Nederland

Op plek 5 staat Nederland, nog een stukje gelukkiger dan vorig jaar.

6. Zwitserland

Het rijke en veelzijdige Zwitserland met hoofdstad Bern is op plek 6 beland. Het ligt natuurlijk in Europa, maar het land staat los van de Europese Unie, heeft zijn eigen wetten en je betaalt er met de Zwitserse frank. De bergpieken reiken tot boven de 4000 meter en het is er zowel in de zomer als winter goed toeven voor skiërs, bergbeklimmers en wandelaars.

😃11 tips voor wat te doen in Bazel, stad van Drielandenpunt

😃Stedentrip Bern: bezienswaardigheden en tips

In zomer en winter is het goed toeven in Zwitserland.

7. Zweden

Zou het komen door hun levensfilosofie Lagom dat de Zweden zo gelukkig én gezond zijn? Het land van ABBA, Pippi Langkous en Scandinavisch design heeft zelfs een Blue Zone, een plek op aarde waar mensen het oudst worden. In Zweden is dat op het schiereiland Öland. Het zou te maken hebben met de traditionele levensstijl die je ook terugziet in Stockholm, de hoofdstad waar je heerlijk dwaalt door het oude gedeelte Gamla Stan en eiland-hotspot Södermalm.

😃10 magische plekken voor een onvergetelijke rondreis Zweden

😃Maak kennis met Lagom, de nieuwste trend uit Zweden

De Zweden hebben Lagom uitgevonden, lees hierboven wat dat is!

8. Nieuw-Zeeland

Het fotogenieke Nieuw-Zeeland staat op nummer 8, een land van uitersten met zeer afwisselende landschappen, spectaculaire outdoor activiteiten en hoofdstad Auckland. Enkele hoogtepunten zijn het Abel Tasman National Park en de fjordenkust met Milford Sound.

😃Rondreis Nieuw-Zeeland: deze plekken mag je niet overslaan

😃 De spectaculairste activiteiten in Nieuw-Zeeland en Australië

In Nieuw-Zeeland ontmoet je naast veel schapen, de bijzondere kiwi.

9. Canada

Het enige Noord-Amerikaanse land in de top 10 is Canada, de Verenigde Staten bleven steken op de 14e plek. Naar Canada reis je voor de indrukwekkende nationale parken zoals Banff National Park in Alberta, de Niagara watervallen en de natuur op Vancouver Island, maar ook voor hippe steden zoals Toronto en Quebec.

😃De 10 mooiste plekken in Canada verzameld

😃Drie gemakkelijke roadtrips door Canada

Cataratas del Niágara, cerca de Toronto, en Canadá
De Niagara watervallen, een must-visit als je in Toronto bent.

10. Australië

Australië is een immens en adembenemend mooi land dat avontuur ademt. Vliegen doe je meestal naar Sydney of Melbourne. Om daarna met de auto een roadtrip te maken langs de Great Ocean Road of al backpackend de Outback te leren kennen. Voor een flinke dosis paradijs zet je de Whitsunday eilanden op je lijstje, geheid dat je daarvan gelukkig wordt!

😃Vakantie Down Under: de 10 beste roadtrips door Australië

😃Groene vakantie in de mooiste eco-resorts en lodges in Australië

Kangaroos at Lucky Bay, Cape Le Grand National Park. Credit: Tourism Western Australia
Van deze dieren word je direct blij! Credit: Tourism Western Australia.

Meer leuke reisartikelen:

De 15 meest magische plekken in Spanje

9 avontuurlijke uitjes in de natuur in Nederland

Natuur Oostenrijk: 21 natuurwonderen die je wilt zien

Van Marrakech tot Bali: 8 eco-vakanties

Skyscanner is de wereldwijde reiszoekmachine die jou helpt besparen op vliegtickets, hotel deals en autohuur. Download ook onze handige app.