Nieuws Auto's Roadtrip in Europa: tips voor 1 week

Alle artikelen

Roadtrip in Europa: tips voor 1 week

Je hebt het helemaal bedacht: zomer 2018 wordt de zomer waarin jij een roadtrip door Europa gaat maken met je vrienden! Maar wat als je niet zoveel vakantiedagen hebt en bijvoorbeeld maar één week op pad kan? Geen probleem! Skyscanner geeft je ideeën en tips voor leuke roadtrips om vanuit Nederland te plannen.

Roadtrip Oost-Europa

Roadtrips in Oost-Europa zijn niet voor niets razend populair: je vliegt er voor een prikkie naartoe en het leven daar is ook nog eens ontzettend goedkoop. De steden zijn jong en hebben een bruisend nachtleven en zijn een lust voor het oog als je van architectuur houdt. Wij bedachten een roadtrip van 1 week, die start in Kroatië en je via Bosnië en Herzegovina terug naar Kroatië leidt. Dit is de beste (en leukste) optie als je maar zeven dagen de tijd hebt:

Koop een enkeltje naar Dubrovnik en huur hier een auto. Neem één of twee dagen om deze geweldige stad te ontdekken (met veel Game of Thrones-locaties!): hier vind je 11 top tips. Rijd dan in zo’n 2,5 uur naar UNESCO Werelderfgoedstad Mostar, op 80 kilometer ten zuiden van de Bosnische hoofdstad Sarajevo. Eén dag hier is voldoende. Rijd dan terug naar Kroatië en neem weer één of twee dagen de tijd om te chillen in Split. De rit naar Ljubljana is het langst (470 km). Lever dan uiteindelijk de auto weer in in Zadar en vlieg vanaf hier terug naar Amsterdam.

Start je roadtrip in Dubrovnik

Roadtrip Noord-Italië

Spaghetti, pizza, aperitivo en gelato: een roadtrip door Italië betekent vooral lekker eten. Je kunt natuurlijk met je eigen auto gaan en rijden vanuit Nederland, maar dan moet je flink doorrijden wil je heen- en weer naar Noord-Italië binnen één week. Het lijkt ons daarom beter (en waarschijnlijk goedkoper, als je kiest voor een budgetmaatschappij) om te vliegen en op de airport een auto te huren. De volgende route behoort misschien wel tot de mooiste roadtrips van Europa:

Koop een enkeltje naar Milaan en huur hier een auto. Neem één of twee dagen om de modestad te bekijken: ontdek hier 10 gratis dingen om te doen. Slapen doe je in één van deze stijlvolle hotels. Rijd dan in een kleine 2,5 uur zuidwaarts naar Genoa en maak onderweg een uitstapje naar de Staglieno Cemetary, een begraafplaats waar je de meest gigantische monumenten en sculpturen kunt bezichtigen. Pauzeer de volgende dag, op je weg naar Santa Margherita Ligure, in het pittoreske Camogli. Rijd dan door naar de iconische dorpjes van Cinque Terre en slaap in La Spezia. Eindig je roadtrip in Florence, lever hier de auto in en vlieg terug naar Amsterdam.

Start je roadtrip in Milaan

Roadtrip België en Frankrijk

Heb je vliegangst of simpelweg geen zin om te vliegen? Dan ga je lekker met je eigen auto roadtrippen! In een week kun je alleen niet héél ver gaan, dus geven we je een leuke optie voor een combi België en het noorden van Frankrijk, grofweg van Antwerpen tot aan Amiens. Picardië is een regio dat garant staat voor één van de mooiste roadtrips die je ooit zult maken. Je gaat misschien niet ver, maar je zult wel het ultieme roadtripgevoel ervaren!

We gaan er even vanuit dat je vanuit Utrecht vertrekt – vanaf hier rijd je naar Antwerpen (ontdek hier wat te doen + hoteltips) en Gent (lees hier 11 tips voor Gent). Slaap in één van deze twee steden en rijd de volgende dag door naar Frankrijk en eindig in Calais. Neem daar de route langs de twee kapen, Cap Blanc-Nez en Cap Gris-Nez. Vervolgens kom je uit in de stad Boulogne-sur-Mer, waar je zult overnachten. Op dag 4 rijd je door naar Somme, om langs die rivier het binnenland in te trekken. Na Amiens rijd je weer noordwaarts naar Lille, waar je nog één of twee dagen de tijd neemt om te genieten culinaire lekkernijen: een lokaal biertje, mosselen en friet!

Vliegen vanaf Antwerpen kan ook!

Roadtrip Zuid-Europa

Wil jij er zeker van zijn dat je de zon ziet? En af en toe op het strand kan liggen, tussen het rijden door? Ga dan voor een roadtrip in Zuid-Europa. Wij kiezen voor de ultieme combinatie: Spanje en Portugal! Voorwaarde is dan natuurlijk wel dat je vliegt, anders red je het nooit binnen een week. Er zijn tal van roadtrips die je kunt maken, dus je moet eerst een keuze maken: ga je voor Noord-Spanje en Noord-Portugal (bijvoorbeeld van Valencia of Madrid tot Porto) of Zuid-Spanje en Zuid-Portugal? Wij kozen voor de laatste optie:

Koop een enkeltje naar Málaga en huur hier een auto. Eén dag hier is voldoende (bekijk hier tips!) – de volgende dag rijd je in 2,5 uur door naar Sevilla. Blijf hier ook minstens één dag om alle prachtige bezienswaardigheden te bekijken. Daarna rijd je Portugal in, via Faro (de moeite waard voor een tussenstop), maar slapen doe je in het pittoreske Portimão. Hier rust je uit, om vervolgens via Albufeira (strand!) te eindigen in het bruisende Lissabon. Neem hier minstens twee dagen de tijd om de stad te bekijken. Lever hier je auto in en vlieg terug naar Amsterdam.

Start je roadtrip in Málaga

Meer roadtrips? Bekijk dan:

*Geplaatst: juni 2018. Genoemde prijzen zijn alleen laagst geschatte prijzen op het moment van publicatie en zijn onderhevig aan wijzigingen en/of beschikbaarheid.

Skyscanner is de wereldwijde reiszoekmachine die jou helpt besparen op vliegtickets, hotel deals en autohuur. Download ook onze handige app.