Nieuws Inspiratie Romantiek ten top met deze 10 Valentijntips in Amsterdam

Alle artikelen

Romantiek ten top met deze 10 Valentijntips in Amsterdam

Op Valentijnsdag vier je de liefde. En verras je diegene waar je van houdt. Skyscanner verzamelde 10 Valentijntips in Amsterdam. Van slenteren over een Valentijnsmarkt voor een kek liefdescadeautje, cruisen met de Love Boat door de grachten tot trouwen voor 1 dag. En natuurlijk lekker eten. Liefde gaat immers door de maag. Happy Valentine!

Wanneer is het Valentijn? Valentijnsdag valt altijd op 14 februari, behalve in Colombia: daar valt Valentijnsdag altijd op de derde zondag in september.

Vind hier je favoriete hotel Amsterdam

1. Local Goods Market Valentijneditie

Trakteer hem op een DEUGTNIET t-shirt en koop voor haar een mooi sieraad terwijl je samen slentert over de Local Goods Market Valentine edition. De markt staat op 13 februari in het teken van de liefde! Oh ja, serieuze trouwplannen bespreek je met de Biologische Bruiloft voor een originele en groene ‘mooiste dag van je leven’.

2. Micropia, zoenen met miljoenen

Naar een museum als je de liefde wilt vieren? Jazeker. Micropia is the place to be, het enige museum in de wereld dat in het teken staat van micro-organismen. Je weet wel van die beestjes die er zijn maar die je niet ziet. Er is een heuse kiss-o-meter die laat zien hoeveel en welke microben in beweging komen als je zoent.

3. Spannend eten in het donker bij Ctaste

Laat je grote liefde eens in het duister tasten. Letterlijk bij restaurant Ctaste in Amsterdam waar je in het donker dineert. In het donker worden je zintuigen optimaal geprikkeld en ervaar je een diner (en je gezelschap) heel anders dan met licht aan. Voor Valentijnsdag of als je zin hebt in een speciale avond met heerlijk eten. Er zijn speciale Valentijn-arrangementen en een Early Love Birds lunch.

4. Mi amor: Spaanse Liefde por favor!

Op San Valentín beleef je een romantische avond in Spaanse sferen bij Mercat. Het restaurant in Spaanse mercado-stijl serveert op 14 februari een romantisch 3-gangen menu met zonnige, Spaanse smaken. Uit eten met vrienden kan overigens ook (die vind je immers ook lief), dan kies je van de gewone, uitstekende kaart.

5. Wed ’n walk: trouw voor 1 dag

Het hele Valentijnsweekend is Wed ’n Walk open om jouw de dag van je leven te bezorgen. Hier kun je trouwen voor 1 dag. Dat betekent een Valentijnsceremonie waarbij alle huwelijksregisters worden opengetrokken. Denk: een bruidsjurk ‘to die for’, bruidsboeket, vintage jacquet voor hem, trouwringen en met maken van bruidsfoto’s. Met toe een toast voor ze leefden nog lang en…! Wel even reserveren.

6. De Liefdesbiecht

De Liefdesbiecht staat voor een niet-zoetsappige date of – avond. Met liefdeslessen van een ervaren 84-jarige vrouw, anti-romantische ideeën van een filosoof en stiekeme scènes van een liefdesleven op het toneel. Theater, muziek en filosofie komen samen in de nacht van Valentijn wanneer theatermaker Nita Kersten een nieuwe editie Liefdesbiecht over de onbesproken liefde presenteert. Als je wilt: inclusief sexy diner.

7. Valentijnsconcert

Misschien ontmoet je wel de liefde van je leven bij het Valentijnsconcert van de Tramharmonie, het orkest dat al 50 keer het Concertgebouw op z’n kop zette en veel bekende artiesten begeleidt. Maar je kunt je natuurlijk ook laten meeslepen met je geliefde als Romeo & Juliet van Sergei Prokofiev klinkt. Op Valentijnsdag om 15.00 uur, heb je daarna lekker tijd om een Amsterdams café in te duiken.

8. Liefdesplantenwandeling door de Hortus

Leuk voor singles is het Happy Valentine event met een liefdesplantenwandeling door De Hortus Botanicus in Amsterdam. De Hortus stamt uit 1638 en is een van de oudste botanische tuinen ter wereld. De speciale liefdesrondleiding voert je langs planten die de liefde (on)mogelijk maken. Na de wandeling staat een borrel en winters Valentijnsdiner klaar bij Flair Culinair.

9. Cruisen met de Love Boat

Scheep met z’n tweeën in voor een culinaire en romantische boottocht door Amsterdam by night. Op 13 en 14 februari 2016 vaart de sfeervolle salonboot door de grachten terwijl je een 4-gangen diner krijgt voorgeschoteld. Vertrek vanaf de Holland International Rondvaart steiger, tegenover het Centraal Station.

10. Romantisch hotel Amsterdam

Top of the bill is natuurlijk een nachtje romantisch logeren in Mokum. Het knusse hotel Dwars is klein maar fijn, ligt in hartje centrum met de buzz van de stad rondom. Alle 9 kamers zijn anders en even smaakvol. Perfect voor jou en je lief. Een iets duurder boutique hotel is Sir Albert in de Amsterdamse Pijp. Daar kies je natuurlijk voor een kamer met een bad als centraal middelpunt. Zo hoppen van bad naar bed met z’n tweeën.

Hunker je naar een romantisch weekendje weg? Take your pick:

De 10 leukste dingen te doen in Parijs met tips van een local

5 geheime Italiaanse steden die je waarschijnlijk nog niet kent

Waar naar toe op vakantie in februari? De beste tips!

Om je vingers bij af te likken: de Food lovers guide to Marrakech

Skyscanner is de wereldwijde reiszoekmachine die jou helpt besparen op vliegtickets, hotels en autohuur.