Nieuws Inspiratie 12 spannende activiteiten in Nederland, België en Duitsland

Alle artikelen

12 spannende activiteiten in Nederland, België en Duitsland

Heb je een verjaardag, vrijgezellenfeest, bedrijfsuitje of familiedag in de planning en ben je op zoek naar leuke dingen om te doen? Skyscanner vond 12 spannende groepsuitjes en sportieve indoor- en outdoor activiteiten in Nederland, België en Duitsland. Durf jij het aan?

 

Nederland

Bungeejumpen vanaf een hijskraan in Amsterdam

Bungeejumpen midden in de stad: het kan in Amsterdam! Vanaf de NDSM-kraan op de Amsterdamse NDSM-werf, om precies te zijn. De vervallen hijskraan kreeg begin 2014 een nieuwe bestemming als hotel (je kunt op 50 meter hoogte overnachten in drie suites) en doet tegelijkertijd dienst als bungeejump. Wil je Amsterdam vanaf een grote (en unieke) hoogte zien, boek dan hier je bungeedeal!

Vind hotels in Amsterdam

Apenkooien in Utrecht

Is bungeejumpen in Amsterdam een iets te spectaculair uitje voor je? Avontuurlijke activiteiten vind je ook elders in Nederland, bij de ApenkooiGym in Utrecht bijvoorbeeld! Om te apenkooien hoef je heus geen kind te zijn; het is juist de bedoeling dat je hier die goeie oude tijd beleeft en tegelijkertijd bezig bent met sport, spel en teambuilding. Daarnaast is het een prima binnenactiviteit bij slecht weer!

Vind hotels in Utrecht

Best Escape Room in Maastricht

Op een kwartiertje lopen van de binnenstad van Maastricht vind je Best Escape, één van de leukste escaperooms en activiteiten van Limburg! Kies voor Cell Block 9 (à la Prison Break) of de Sky Shaker, waarbij je vastzit in de lift op de 183e verdieping van het hoogste gebouw ter wereld en een aardbeving ervoor zorgt dat de hele toren gaat instorten. Je hebt een uur om eruit te komen…

Vind hotels in Maastricht
RIB varen in Nijmegen

RIB varen (Rigid Inflatable Boat) met een Powerboat is een van de spectaculairste activiteiten van het moment: de snelheid waarmee je vaart ligt namelijk tussen de 80 en 100 kilometer per uur en zorgt voor een enorme adrenalinekick! Een boot is groot genoeg voor zo’n acht personen, maar voor een race met veel sprints en sprongen worden steeds vijf of zes deelnemers tegelijk meegenomen. Off Road Events vaart onder andere op de rivier de Waal bij Nijmegen in Gelderland.

Vind hotels in Nijmegen

 

België

Dinner in the Sky in Antwerpen

Het fenomeen Dinner in the Sky is niet iets nieuws, maar het blijft wel een van de meest spectaculaire activiteiten die je kunt ondernemen. Wanneer eet je namelijk onder de sterrenhemel, in de buitenlucht, op grote hoogte mét een waanzinnig uitzicht over de stad? Het kan vanaf september 2017 in Antwerpen. Met 22 gasten en één sterrenchef beleef je een gastronomische ervaring die je niet snel zal vergeten.

Vind hotels in Antwerpen

 

Skydiven in Spa

Altijd al willen skydiven? In het Belgische plaatsje Spa, vlakbij Luik, ligt het vliegveld La Sauvenière waar dagelijks vliegtuigen vertrekken voor avonturiers die de sprong willen wagen. De tandem- of duosprong is de makkelijkste manier om kennis te maken met de fascinerende wereld van het parachutespringen: 50 seconden in vrije val en vastgemaakt aan een instructeur maakt het een stuk makkelijker om die eerste stap te zetten.

Vind hotels in Luik

Bossaball, Overmere

Wel op zoek naar avontuurlijke activiteiten in België, maar gaat skydiven toch iets te ver? Ga dan eens iets lekker sportiefs doen, zoals Bossaball. Deze trend is overgewaaid uit Rio de Janeiro en is een spectaculaire, dynamische nieuwe sport die voetbal, volleybal en turnen combineert op een opblaasbaar speelveld met trampolines. Je kunt het zowel outdoor als indoor spelen, onder meer in het Belgische Overmere.

Vind hotels in Gent

 

Zip-lining, Fumay

Vanaf 110 meter hoogte met een topsnelheid van 130 kilometer per uur boven de Maas zoeven: het kan als je de ‘Fantasticablezip-lining experience boekt bij Terraltitude in de Ardennen, op de Frans-Belgische grens. Of je nu groot, klein, sportief of niet sportief bent, iedereen (tussen de 35 en 120 kilo) kan deze spectaculaire sensatie beleven. Combineer dit leuke uitje met een stedentrip in Namen, dat vlakbij ligt!

Vind hotels in Namen

Duitsland

Canyoning in Allgäu

Canyoning is een sport waarbij je de loop van een rivier door een kloof volgt – en daarvoor hoef je heus niet een verre reis te maken. Deze avontuurlijke activiteit doe je ook gewoon in Duitsland! Zo is er een uitdagende canyoning-tocht in Allgäu, een deel van de Duitse Alpen. De organisatie kiest aan de hand van het waterniveau en het weer de beste canyon uit voor de betreffende dag.

Vind hotels in Memmingen

Een militaire jet besturen in Paderborn

In het Duitse Paderborn, vlakbij Münster, kun je ervaren hoe het is om een vechtpiloot te zijn en een militaire jet te besturen. Je neemt als co-piloot plaats achter het stuur van een Aero L-39 Albatros, een jet die vroeger gebruikt werd als bombardementsvliegtuig en als jet trainer in het Warschaupact. Voor dit spectaculaire, spannende en avontuurlijke uitje moet je wel wat overhebben: €2.600 voor een 20-minuten durende vlucht of €3.800 voor een half uur.

Vind hotels in Münster

Co-piloot racen in Nordschleife

Geen twee- of drieduizend euro over voor een paar minuten in een militair vliegtuig? Begrijpelijk! Je kunt ook plaatsnemen naast een professionele racecoureur in één van de snelste auto’s die er bestaat: de Mercedes-AMG GT R, oftewel ‘The Beast of the Green Hell’. Scheer over de legendarische Nürburgring in Nordschleife (vlakbij Koblenz) en ervaar niets anders dan pure adrenaline.

Vind hotels in Koblenz

Paragliden van Kasteel Neuschwanstein

We sluiten het lijstje met spectaculaire uitjes af met één op grote hoogte. Na skydiven en bungeejumpen is er namelijk nóg een manier om vanuit de lucht te springen: paragliden! Hoewel je hiermee geen vrije val maakt, zweef je wel langer in de lucht waardoor je extra geniet van het uitzicht. Maak je eerste ervaring extra speciaal door te paragliden over één van de beroemdste kastelen van Duitsland: Neuschwanstein!

Vind hotels in Kempten

 

*Geplaatst: augustus 2017. Genoemde prijzen zijn alleen laagst geschatte prijzen op het moment van publicatie en zijn onderhevig aan wijzigingen en/of beschikbaarheid.

Meer uitjes?

Spooky: 6 ondergrondse activiteiten en tours

9 avontuurlijke uitjes in de Nederlandse natuur

Gratis doen in Amsterdam: de beste tips en uitjes

Originele weekend uitjes: 10 alternatieve dingen te doen

Skyscanner is de wereldwijde reiszoekmachine die jou helpt besparen op vliegtickets, hotel deals en autohuur. Download ook onze handige app.