Het coronavirus (COVID-19) kan invloed hebben op je reisplannen. Waar je ook heengaat, hier vind je het laatste advies.

Nieuws Inspiratie 11 avontuurlijke activiteiten en spannende uitjes in Nederland, België en Duitsland

Alle artikelen

11 avontuurlijke activiteiten en spannende uitjes in Nederland, België en Duitsland

Het zijn moeilijke tijden voor reizigers. Maar nu de wereld zich voorbereidt om in 2021 weer open te gaan, zijn we hier om je te laten dromen en plannen voor je volgende avontuur - of dat nu een vakantie in eigen land is of dat je naar onbekende bestemmingen vliegt. Tot die tijd hebben we het laatste COVID-19 reisadvies en updates om je op de hoogte te houden, zodat je er klaar voor bent om weer op reis te gaan.

Ben je wel weer toe aan avontuurlijke activiteiten en spannende uitjes met spectaculaire randjes? Lekker solo, met een vriend, vriendin of kleine groep? Wij verzamelden 11 sportieve en enerverende indoor- en outdoor tips voor Nederland, België en Duitsland voor serieuze durfals.

Let op! Wil je op pad gaan voor hier genoemde activiteiten? Tot 5 juni 2021 zijn in Nederland restaurants, musea en andere attracties nog gesloten. Wel hebben sommige attracties hun activiteiten (tijdelijk) naar buiten verplaatst, daar kun je al wel terecht. En anders kun je alvast reserveren en van de voorpret genieten! Check altijd de website of social mediapagina’s van hieronder vermelde aanbieders wanneer zij hun activiteiten exact weer starten.

Wil je plannen maken om de wereld weer te gaan ontdekken? Dan raden we je ten zeerste aan om het laatste reisadvies van de Rijksoverheid te raadplegen voordat je op pad gaat. Lees ook het meest actuele COVID-19 reisadvies en veelgestelde vragen over COVID-19.

Avontuurlijke activiteiten en uitjes in Nederland

Bungeejumpen vanaf een hijskraan in Amsterdam

Avontuurlijke activiteiten midden in de stad? Het kan met bungeejumpen in Amsterdam. Vanaf de NDSM-kraan op de Amsterdamse NDSM-werf, om precies te zijn. De hijskraan is naast bungeejump-locatie ook een hotel, het Faralda Crane, waar je op 50 meter hoogte overnacht in een van de drie luxe suites. Wil je Amsterdam vanaf een grote en unieke hoogte zien, bekijk dan hier de informatie. Wanneer de bungeejump precies opengaat, is nog niet bekend, maar overnachten in het Crane Hotel is natuurlijk al wel mogelijk.

Avontuurlijke activiteiten Nederland: Bungee jumpen in Amsterdam.

Apenkooien in Utrecht

Is bungeejumpen in Amsterdam net iets te spectaculair maar zoek je wel een avontuurlijke combi van bewegen en fun? Kijk dan eens bij de ApenkooiGym Dit kun je doen in de buitenlucht in Utrecht en Breda, de vijf andere steden waar ApenkooiGym zit, volgen snel. Om te apenkooien hoef je overigens geen kind te zijn; maar geloof ons: je wordt wel als een kind zo blij van deze activiteit. Het is juist de bedoeling dat je hier die goeie oude tijd beleeft en bezig bent met sport, spel en teambuilding. Fijne bonus: het is een prima binnenactiviteit bij slechter weer. Zodra het kan, gaan de locaties ook voor binnen weer open.

Avontuurlijke activiteiten: Apenkooien met ApekooiGym in Utrecht

Best Escape Room in Maastricht

Op een kwartiertje lopen van de binnenstad van Maastricht vind je Best Escape, één van de leukste escape rooms van Limburg waar je op avontuur gaat. Kies voor Cell Block 9 à la Prison Break of de Sky Shaker, waarbij je vastzit in de lift op de 183e verdieping van het hoogste gebouw ter wereld en een aardbeving ervoor zorgt dat de hele toren gaat instorten. Je hebt een uur om eruit te komen. Vooralsnog geldt een maximum van vier personen per groep, een groep uit één huishouden mag groter zijn.

Lees hier wat voor leuks je nog meer kunt doen in Limburg en andere Nederlandse provincies.

Avontuurlijk activiteit in Nijmegen: RIB cruisen

RIB varen (Rigid Inflatable Boat) met een Powerboat is een super avontuurlijke activiteit: de snelheid waarmee je vaart ligt tussen de 80 en 100 kilometer per uur en precies dat geeft een enorme adrenalinekick. Een boot is groot genoeg voor zo’n acht personen, maar voor een race met veel sprints en sprongen worden steeds vijf of zes deelnemers tegelijk meegenomen. Off Road Events vaart onder andere op de rivier de Waal bij Nijmegen in Gelderland.

Bekijk ook eens deze 15 onbekende plekken in Nederland.

Sportieve en avontuurlijke activiteiten in België

Skydiven in Spa

Altijd al willen skydiven? In het Belgische Spa, vlakbij Luik, ligt het vliegveld La Sauvenière waar dagelijks vliegtuigen vertrekken voor avonturiers die de sprong willen wagen. De tandem- of duosprong is de makkelijkste manier om kennis te maken met de fascinerende wereld van het parachutespringen: 50 seconden in vrije val en vastgemaakt aan een instructeur maakt het een stuk makkelijker om die eerste stap te zetten.

Weekendje weg naar België? Lees deze tips voor vier verrassende steden dichtbij.

Avontuurlijke activiteiten België: Skydiven vanaf grote hoogte in het Belgische Spa.

Dinner in the Sky

Het fenomeen Dinner in the Sky blijft een van de meest spectaculaire activiteiten die je kunt ondernemen. Wanneer eet je nu onder de sterrenhemel, in de buitenlucht, op grote hoogte mét een waanzinnig uitzicht over de stad? Het kan in 2021 weer in Antwerpen, Brussel en Belgisch Limburg. Met 22 gasten en één sterrenchef beleef je een gastronomische ervaring die je niet snel zal vergeten.

Ziplinen in Fumay

Vanaf 110 meter hoogte met een topsnelheid van 130 kilometer per uur boven de Maas zoeven: het kan als je de ‘Fantasticablezipline experience boekt bij Terraltitude in de Ardennen, op de Frans-Belgische grens. Of je nu groot, klein, sportief of niet sportief bent, iedereen (tussen de 35 en 120 kilo) kan deze spectaculaire sensatie beleven. Combineer dit leuke uitje met een stedentrip naar Namen dat vlakbij ligt.

Ziplinen in de Belgische Ardennen.

Avontuurlijke activiteit in Duitsland: dit wil je doen

Canyoning in Allgäu

Canyoning is een sport vol avontuurlijke activiteiten waarbij je de loop van een rivier door een kloof volgt – en daarvoor hoef je geen verre reis te maken. Deze avontuurlijke activiteit doe je gewoon bij onze buren, in Duitsland! Zo is er een uitdagende canyoning-tocht in Allgäu, een deel van de Duitse Alpen. De organisatie kiest aan de hand van het waterniveau en het weer de beste canyon uit voor de betreffende dag waarbij alle COVID-regels in acht worden genomen.

Ontdek ook eens de 16 mooiste dorpen en kleine steden in Duitsland.

Avontuurlijke activiteiten en spannende uitjes: Canoyning in Duitsland.

Een militaire jet besturen in Paderborn

In het Duitse Paderborn, vlakbij Münster, kun je ervaren hoe het is om een piloot te zijn en een militaire jet te besturen. Je neemt als copiloot plaats in een Aero L-39 Albatros, een jet die vroeger gebruikt werd als bombardementsvliegtuig. Voor dit spectaculaire, spannende en avontuurlijke uitje moet je wel wat overhebben: € 2.600,- voor een twintig minuten durende vlucht of € 3.800,- voor een half uur.

Adrenalinekick met copiloot racen in Nordschleife

Geen paar duizend euro over voor de flight of your life in een militair vliegtuig? Je kunt ook plaatsnemen naast een professionele racecoureur in één van de snelste auto’s die er bestaat: de Mercedes-AMG GT R, oftewel ‘The Beast of the Green Hell’’ Scheer over de legendarische Nürburgring in Nordschleife (vlakbij Koblenz) en ervaar niets anders dan pure adrenaline. Ook hier gelden coronaregels.

Racen over de Nurburgring in Duitsland met een Porsche.

Avontuurlijk paragliden vanaf Kasteel Neuschwanstein

We sluiten deze lijst avontuurlijke activiteiten en spectaculaire uitjes af met één op grote hoogte. Na skydiven en bungeejumpen is er nóg een manier om vanuit de lucht te springen: paragliden! Hoewel je hiermee geen vrije val maakt, zweef je wel langer in de lucht waardoor je extra geniet van het uitzicht. Maak je eerste paraglide-ervaring extra speciaal door te paragliden over één van de beroemdste kastelen van Duitsland: Neuschwanstein! En op de site staat het al: ‘Wir fliegen wieder’.

Paragliden in Duitsland bij kasteel Neuschwanstein.

*Voor het laatst geüpdatet in juni 2021. Deze tekst is met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Voor zover ons bekend was hiergenoemde informatie correct op moment van publicatie. Genoemde prijzen kunnen onderhevig zijn aan wijzigingen en/of beschikbaarheid.

Ontdek waar je heen kunt reizen

Maak je al plannen om de wereld weer te ontdekken? Bekijk welke landen open zijn voor een vakantie op onze interactieve wereldkaart en meld je aan voor e-mail updates om op de hoogte te blijven van jouw favoriete bestemming.

Meer lezen?

Skyscanner is de wereldwijde reiszoekmachine die jou helpt besparen op vliegticketshotel deals en autohuur. Download ook onze handige app.