Het coronavirus (COVID-19) kan invloed hebben op je reisplannen. Waar je ook heengaat, hier vind je het laatste advies.

Nieuws Inspiratie Vakantie op Bonaire? Ontspan op deze idyllische stranden

Alle artikelen

Vakantie op Bonaire? Ontspan op deze idyllische stranden

Een vakantie op Bonaire betekent vaak twee dingen: duiken en snorkelen in de azuurblauwe zee en languit relaxen op hagelwitte stranden. Ontsnap met Skyscanner op deze mooiste en idyllische stranden van het eiland.

Sorobon Beach, Lac Bay

De meeste stranden aan de zuidkant van het eiland zijn bezaaid met koraal en kiezelstenen, wat er prachtig uitziet maar minder fijn is om op te liggen. Sorobon Beach, aan de zuidkant van Lac Bay, is een uitzondering: hier tref je hagelwit poederzand, dat overgaat in een ondiepe lagune wat voor een paradijslijk plaatje zorgt. Door de constante aanlandige wind kun je hier uitstekend windsurfen.

Tip: kom ’s ochtends vroeg naar het strand om de vissersbootjes de oceaan op te zien gaan. Deze vissers gebruiken traditionele technieken, zonder moderne apparatuur. De vangst wordt vervolgens op de steiger direct schoongemaakt om ’s avonds als ‘catch of the day’ op de borden te belanden van de vele restaurants op het eiland.

Bekijk ook: wat te doen tijdens je vakantie op Bonaire? 10 tips

Cai, Lac Bay

Naast Sorobon Beach kent Lac Bay nog een fantastisch strand: Cai. Cai is te bereiken via een smalle toegangsweg en het strand wordt opgesierd door enorme bergen van lege karkoschelpen (kroonslakken) – een indrukwekkend aangezicht. Het recreatiegebied is enorm populair bij toeristen, maar ook bij locals. Iedere zondag vormt Cai Beach het ontmoetingspunt van de Bonairiaanse bevolking, die zich vermaken met plaatselijke muziek, dans, bier, rum en lokale specialiteiten.

Let op: de Caribische Zee is aan deze kant van het eiland wild en werpt veel stenen en rotsblokken op de toegangsweg naar Cai. Op sommige momenten staat de weg onder water en is dan niet begaanbaar voor auto’s, fietsers en wandelaars.

Donkey Beach

Tijdens een zonvakantie op Bonaire mag je een bezoek aan Donkey Beach niet overslaan. Dit magische strand staat vol met mangrovebomen waar je hangmatten in kunt hangen en je koelbox in de schaduw kunt zetten. Vroeger stonden er veel ezeltjes in de avond op het strand, waar Donkey Beach haar naam aan te danken heeft. Het strand ligt vlak onder de aanvliegroute van de internationale luchthaven, dus veel toeristen komen hier naartoe om van heel dichtbij de vliegtuigen te zien.

Donkey Beach is niet diep, maar wel breed. Op de rotsachtige kust staan gezellige bankjes en op het zand kun je heerlijk relaxen. Snorkelliefhebbers kunnen ook hun hart ophalen in dit stuk zee, al moet je soms wel over wat obstakels heen stappen. Honger gekregen? Haal dan een lekkere burger bij de Cactus Blue of de Kite City foodtruck en dans de calorieën er weer af op gezellige, Caribische muziek.

Boek nu je vliegticket naar Bonaire!

Playa Frans

Dichtbij de toeristische trekpleister Slagbaai Nationaal Park vind je Playa Frans, een van de mooiste stranden in het noorden van Bonaire. Het is wat moeilijker te bereiken, maar je komt er minder mensen tegen: ideaal voor wie rustig wil genieten van het heerlijke briesje zonder teveel toeristen om zich heen. Wie naar Bonaire is gekomen voor een duikvakantie, zit bij Playa Frans ook goed: dit volgens velen namelijk dé duikspot bij uitstek.

In de zee bij Playa Frans duik je over een glooiend landschap vol koraalformaties en kom je veel bijzondere vissen tegen. Onder meer de papegaaivis, doktersvis en grommer zijn hier de vaste bewoners. Het ondiepe, heldere water maakt dit stuk zee ook ideaal om te snorkelen. Wie lekker op het strand blijft, kan de omgeving van Playa Frans goed in zich opnemen, want: hoe leuk zijn die kleine huisjes en die gekleurde vissersbootjes?

Pink Beach

Nog zo’n mooi strand om te duiken en snorkelen is Pink Beach, in het zuidelijkste puntje van Bonaire. Je raadt het al: de kleur van het zand is hier roze, afkomstig van de miljoenen roze microschelpjes (genaamd: foraminifera) die hier verzameld liggen. Op dit dode koraal kun je niet liggen en hoewel het zandgedeelte waar je daadwerkelijk op kunt zonnen maar klein is, is Pink Beach een heerlijke plek voor een picknick met een idyllisch uitzicht.

Pink Beach bereik je met de auto, taxi, fiets, of nog leuker: de Flamingo Pink-bus! Vraag in je hotel of accommodatie naar de schema van de bus, die hier een paar keer per dag vanaf hoofdstad Kralendijk naartoe rijdt.

Bekijk ook: vlieg relaxt met de Dreamliner naar Bonaire

1000 steps Beach

Wie naar 1000 steps Beach wil, zal daadwerkelijk duizend treden moeten afdalen om er te komen. Heb je de tocht eenmaal afgelegd, dan zul je meteen zien dat het de moeite waard is geweest. Wat een prachtige plek! Het strand is geliefd onder duikers en snorkelaars vanwege de helderheid en heerlijke temperatuur van het zeewater, die het hele jaar rond de 27 à 28 graden Celcius ligt.

Ook voor zonaanbidders is 1000 steps Beach een topplek, want op het zandstrand is er genoeg ruimte voor iedereen om te relaxen en te zwemmen. Strek en rek ondertussen je kuiten maar even, want je moet de klim ook nog helemaal terug omhoog maken…

Boek je vlucht naar Bonaire hier

Meer paradijselijke stranden en idyllische escapes?

12 tropische eilanden die je waarschijnlijk nog niet kent

Tien verlaten eilanden waar je nu naartoe kunt reizen

De 7 mooiste bountyeilanden ter wereld


### – Zeven geheime eilanden die niet iedereen kent

Skyscanner is de wereldwijde reiszoekmachine die jou helpt besparen op vliegtickets, hotel deals en autohuur.