Het coronavirus (COVID-19) kan invloed hebben op je reisplannen. Waar je ook heengaat, hier vind je het laatste advies.

Nieuws Inspiratie Wat doen in Miami: 10 top tips en bezienswaardigheden

Alle artikelen

Wat doen in Miami: 10 top tips en bezienswaardigheden

Miami Beach, art deco gebouwen, Little Havana: we doen een greep uit de reisschatkist van Miami in sunshine state Florida. En presenteren je 10 tips en bezienswaardigheden voor deze bruisende stad, ook wel de hoofdstad van 'Latijns-Amerika’ genoemd. Ga je mee naar Miami?

1. Zonnebaden en celebs spotten op South Beach

Bekend als SoBe voor locals: South Beach, zonder twijfel een van de beroemdste en coolste plekken van Miami. Denk: witte zandstranden zover het oog reikt, ontelbare watersportmogelijkheden, winkelpromenades en restaurants. Je geeft je bruine teint een welkome oppepper, maar kunt er ook heerlijk mensen kijken. En, de kans is aanwezig dat er her en der een bekende ‘celeb’ tussen zit (of ligt).

Adres: 33139 – het strand dat grenst aan Downtown Miami, niet te missen!

Miami Beach

Boek nu direct Miami

2. Bewonder de architectuur in het Art Deco district

Het historische Art Deco district telt 960 kleurrijke art deco gebouwen daterend uit de jaren ’20 en ’30 binnen een enkele vierkante kilometer. Huur een audiokit van het Art Deco Welcome Center, zodat je op eigen houtje dit deel van Miami kunt verkennen en alles leert over de geschiedenis ervan.

Adres: 1001 Ocean Dr, Miami Beach, FL 33139

3. Ga shoppen op Lincoln Road

‘The Road’ is Miami’s antwoord op New Yorks 5th Avenue. De promenade is alleen toegankelijk voor voetgangers en heeft een lekker aanbod van uiteenlopende winkels. Van Victoria’s Secret, Macy’s, Armani tot Oakley. Er is ook veel keuze als het om relaxte eetgelegenheden gaat, je kiest uit seafood of de bekende taco’s, maar een gourmet pizza of stevige Argentijnse steak kunnen ook.

Adres: Lincoln Rd Mall, Miami Beach, FL 33139

4. Lekker apekooien op Jungle Island

Jungle Island heette ooit Parrot Jungle, maar het heeft een upgrade gekregen en is nu het thuis van apen, luipaarden, lama’s, tijgers, wrattenzwijnen, reptielen, maki’s en tientallen andere diersoorten. Je krijgt een interactieve dierentuinervaring voorgeschoteld en je mag zelfs enkele dieren persoonlijk aaien (als je durft).

Adres: 1111 Parrot Jungle Trail, Miami, FL 33132 Openingstijden: 10.00 tot 17.00 uur. Kosten: $39.95 voor volwassenen, $32.95 kinderen.

5. Ontdek clubbing in Miami!

Zoals Will Smith ooit zong "Party in the city where the heat is on. All night on the beach ‘til the break of dawn..." Als de thuishaven van de Winter Music Conference, het grootste dansfestijn buiten Ibiza, is clubbing in Miami key. Om de celeb lifstyle te proeven, ga je naar Miami clubs zoals Club Space, Cameo, LIV, Set and Lounge en Mansion waar je naar sets van top dj’s luistert, maar ook dansers ziet swingen in giga Martini-glazen. Vergeet niet dat veel van deze clubs een strikte dresscode hanteren, kom dus niet met je zanderige voeten in slippers aanzetten!

6. Zie mooie musea in Miami

Als je strand graag afwisselt met wat kunst en cultuur, ook dan ben je in Miami aan het juiste adres. Miami is de trotse bezitter van geweldige musea zoals het Wolfsonian-FIU, het Museum of Contemporary Art North Miami (MoCA) en het wetenschappelijke Museum of Science waar je een planetarium en roofvogels treft.

7. Struin door Little Havana

Little Havana is de Latijnse wijk in Miami, en – zoals de naam al verklapt – het thuis van een grote Cubaanse gemeenschap. Maak een wandeling over de hoofdweg Calle Ocho en je hebt het idee in Havana te zijn beland. Als je in maart naar Miami reist, mis dan niet het enorme jaarlijkse straatfeest met spectaculaire feesten vol zang en dans.

8. Kijk walvissen in het Miami Seaquarium

Bezoek Amerika’s oudste seaquarium dat al sinds 1955 in bedrijf is en de plek is waar ooit superster dolfijn Flipper woonde. Zie haaien, roggen, krokodillen, schildpadden, tropische vogels, zeeleeuwen en walvissen verspreid over zo’n 8 dagelijkse shows.

Adres: 4400 Rickenbacker Causeway, Key Biscayne, FL 33149 Openingstijden: 10.00 tot 18.00 uur. Entree: $59,99 voor volwassenen, $49,99 kinderen.

9. Beleef de natuur van de machtige Everglades

Als je houdt van outdoor fun en natuur, reis dan vanuit Miami door naar het Everglades National Park. Het omvat 1,5 miljoen hectare ongerept moerasland en wouden waarin alligators, boomkikkers, zeekoeien en vogels zoals de vrolijk roze gekleurde lepelaar zich ophouden. Voor een snelle sightseeing tour, koop je een ticket voor een airboat om ermee door de Everglades te zoeven. Wil je echt oog in oog staan met dieren, dan heb je meer tijd en geduld nodig.

Adres: 40001 State Road 9336 Homestead, FL 33034 Kosten: $20 per persoon. Tours met airboats kun je in Downtown Miami boeken.

Roze lepelaar, Everglades

10. Laat je verrassen door Vizcaya Museum and Gardens

Deze verbluffende plek werd in 1916 gebouwd voor miljonair James Deering. Hij was geobsedeerd door het idee in een 16e-eeuwse Italiaanse villa te wonen, dus huurde hij een luttele 1000 mensen in om het huis en de tuin te bouwen. Dat bouwproces duurde ruim 7 jaar. Nu loop je er door de 34 weelderige kamers, gevuld met antiek, en krijg je een idee van de luxe feestjes die de Deerings al die jaren organiseerden. Na een tour door het huis, is een wandeling door de met zorg aangelegde tuinen met beelden, fonteinen en meren, de kers op de taart.

Adres: 3251 S Miami Ave, Miami, FL 33129 Openingstijden: 09.30 tot 16.30 uur. Entree: $18

Klaar voor Cubaanse sandwiches, dagen op het strand en nachten in de beste clubs?

Boek nu direct Miami

*Geplaatst: december 2016. Genoemde prijzen zijn alleen laagst geschatte prijzen op het moment van publicatie en zijn onderhevig aan wijzigingen en/of beschikbaarheid.

Ga je op reis naar de Verenigde Staten? Lees dan ook deze artikelen:

Natuurreis tips: 18 buitenaardse plekken in de Verenigde Staten

Top tips voor Grand Canyon Nationaal Park

24 uur in Manhattan: een video cityguide voor New York

De 10 beste skibestemmingen in de Verenigde Staten

Reizen door Noord-Amerika: 10 te gekke plaatsen

De 8 mooiste skylines in de wereld

Skyscanner is de wereldwijde reiszoekmachine die jou helpt besparen op vliegtickets, hotels en autohuur.