Nieuws Inspiratie Wat te doen met Oud en Nieuw? Tips voor oudejaarsavond 2018-2019

Alle artikelen

Wat te doen met Oud en Nieuw? Tips voor oudejaarsavond 2018-2019

Weet jij al waar je Oud en Nieuw 2018-2019 gaat vieren? Wordt het thuis op de bank met de oudejaarsconference en vuurwerk, of ergens op een leuk feestje? Wij deden een greep uit de leukste feesten en arrangementen op oudejaarsavond in vier grote steden in Nederland. Proost!

Oud en Nieuw Amsterdam

Onze hoofdstad is één van de leukste plekken om het nieuwe jaar in te luiden. Amsterdam staat op oudejaarsavond bol van de activiteiten en leuke feestjes en wordt ook nog eens spectaculair verlicht doordat het Amsterdam Light Festival nog plaatsvindt tot en met 20 januari 2018. Maar oudejaarsavond vieren in Amsterdam: waar doe je dat?

Het grote aftelmoment met knallende vuurwerkshow vindt ieder jaar plaats bij het Oosterdok met het VOC-schip Amsterdam en het Scheepvaartmuseum als historisch decor. Zoek daarna een leuk feest op! Het centrum, de Nieuwmarkt, het Leidseplein, het Rembrandtplein en het Museumplein zijn de places to be als je gewoon lekker de kroeg in wilt gaan tot de vroege uurtjes. Wil je eten, drinken, dansen en kijken naar het vuurwerk met een wáánzinnig uitzicht op Amsterdam? Reserveer dan bij de Adam Toren voor oudejaarsavond, waar je €240 * betaalt voor een feestelijk viergangenmenu met wijn, water, koffie en champagne en feest in de sky-bar mét entertainment.

Wil je Oud en Nieuw 2018 in een hotel in Amsterdam vieren? Het W Hotel is een mooie plek voor romantische stelletjes. Verwacht spectaculaire cocktails, een topuitzicht op Amsterdam en een super line-up met dj’s en knallende muziek (vanaf €110  per persoon). Heb je niet zoveel geld over voor een feestje in Amsterdam? Ga dan naar Encore in de Melkweg (€50) of ga los op house en disco in de Chicago Social Club (€35 ).

Oud en Nieuw Rotterdam

Voor het elfde jaar op rij wordt het Nationale Vuurwerk afgestoken bij de Rotterdamse Erasmusbrug, een waar spektakel dat ook live te zien is op tv. Ga er rond 22.30 uur naartoe om te genieten van de muziek, oliebollen te eten tot je niet meer kunt en een glas champagne te scoren om samen met tienduizenden mensen te proosten op 2019.

Wil jij na twaalven nog lekker doorfeesten? Ga dan bijvoorbeeld naar het MEET ME BACKSTAGE, waar een spectaculair Oud en Nieuw feest plaatsvindt met de beste dj’s waarbij de voetjes gegarandeerd van de vloer gaan. Het duurt van 22:00 tot 08:00 uur, dus je bent er de hele nieuwjaarsnacht 2019 zoet. Wil jij juist liever naar een huisfeestje? Ook daarvoor zit je goed in de Maasstad. Huisfeest 2.0 x NYE x Rotterdam is het grootste huisfeest van Rotterdam en beregezellig. Je hoeft je geen zorgen te maken over boodschappen of vlekken in het tapijt, er mag gewoon gerookt worden onder de afzuigkap en de drankjes zijn voor huiskamerprijzen.

Heb je een romantische date op oudejaarsavond of wil je Oud en Nieuw in stijl vieren? Reserveer dan een diner + feestavond op de Euromast en geniet van het beste uitzicht op Rotterdam. Geniet van een uitgebreid viergangendiner inclusief een avond vol heerlijke hapjes, entertainment en muziek voor €175 per persoon of skip het diner en betaal €100 voor alleen de feestavond. Wil je juist nog iets extra’s, zoals een overnachting, een fles champagne voor jezelf én ontbijt de volgende ochtend? Dan betaal je €1250 * voor twee personen.

Oud en Nieuw Utrecht

Woon jij in de Domstad? Dan heb je geluk, want Utrecht is één van de gezelligste studentensteden om Oud en Nieuw te vieren. Van alternatief tot hipster en van chique tot gewoon gezellig in een kroeg: er is voor ieder wat wils. Om middernacht laat de stadsbeiaardier de wereldberoemde ABBA-song ‘Happy New Year’ vanaf de Domtoren klinken, wat het Domplein een uitstekende plek maakt om 2018 in te luiden. Loop daarna een stukje verder om het vuurwerk te bekijken vanaf de grachten en zet tot slot koers naar de Winkel van Sinkel, waar je voor €34,95 * teruggaat in de tijd en danst op de beste 80’s, 90’s en 00’s muziek.

Ook in Tivoli Vredenburg is er een spetterende knalfuif: voor €35 ben je van 22.00 tot 06.00 uur verzekerd van de lekkerste deuntjes in vijf verschillende zalen en kijk je vanaf het panoramaterras vanaf een topplek naar het vuurwerk in de stad. Houd je meer van electro? Ga dan naar Club Basis waar je voor een fijn prijsje (€17,50 ) geniet van live optredens van Olivier Weiter. Ben je op zoek naar een all-inclusive arrangement voor Oud en Nieuw, zodat je nergens over na hoeft te denken? Reserveer dan een early of late night-dinner bij Grand Hotel Karel V, waar je 2018 wel op een héél stijvolle manier afsluit. En je de volgende dag kan bijkomen in de wellness en spa van het hotel. Heerlijk…

Oud en Nieuw Den Haag/ Scheveningen

Ook in de stad achter de duinen weten ze hoe ze Oud en Nieuw moeten vieren. Ga bijvoorbeeld vuurwerk kijken tijdens een feestje op het dak van Bleyenberg. Goed uitzicht gegarandeerd! Na afloop kun je tot diep in de nacht blijven hangen voor een vet Nieuwjaarsfeest met verschillende DJ’s.  Ook kun je traditioneel vuurwerk kijken bij de Hofvijver in Den Haag, waar een gezamenlijk aftelmoment plaatsvind, gevolgd door lekker veel muziek.

Heb je de smaak te pakken? Vier dan Oud en Nieuw 2017-2018 in stijl bij het Champagne Skyball in het hoogste restaurant van Den Haag, de Haagse Toren The Penthouse (tickets vanaf €79 ). Voor dezelfde prijs kun je overigens ook sprankelend het nieuwe jaar inluiden bij SPARK, waarbij je als een echte filmster (het thema is Hollywood) gaat feesten. Of sluit het jaar af bij de pas geopende rooftopbar Bink met champagne, laser-lichtshow en geweldige dj’s. Kaarten vanaf €22,50 ! Tot slot is er nog een gezellig huisfeestje bij PIP (€55 ) en een knalfeestje in het Paard, waar ze de leukste hits uit 80s, 90s en nullies draaien. Ben je te laat voor kaartjes? Aan de deur worden ook nog tickets à €37,50 verkocht.

*Geplaatst: december 2018. Genoemde prijzen zijn alleen laagst geschatte prijzen op het moment van publicatie en zijn onderhevig aan wijzigingen en/of beschikbaarheid.

Zoek je nog tips voor kerst?

Kerstshoppen in Engeland en Schotland: de beste tips

10 tips voor stressvrij reizen met Kerstmis

Kerst in Londen: zo kom je in de feeststemming

Kerstshoppen in 2017: de beste deals

Skyscanner is de wereldwijde reiszoekmachine die jou helpt besparen op vliegtickets, hotel deals en autohuur. Download ook onze handige app.