Nieuws Inspiratie Wat te doen met Pasen: uitjes en festivals in Nederland

Alle artikelen

Wat te doen met Pasen: uitjes en festivals in Nederland

Of je nu van het eieren zoeken bent of niet, die extra vrije maandag is in ieder geval niet verkeerd! Zin om iets leuks te doen met Pasen? Van Paaspop tot de Paasraces: wij zetten de beste festivals, evenementen en paasuitjes van 2019 op een rij.

app

Wanneer valt Pasen in 2019?
Dit jaar valt Pasen op zondag 21 en maandag 22 april. Goede Vrijdag valt op 19 april. Mocht je dan ook vrij hebben, betekent dat een lekker lang Paasweekend! 

Festivals met Pasen 

Paaspop in Schijndel, 19-21 april

Dit populaire muziekfestival kenmerkt dé aftrap van het festivalseizoen in Nederland. Met ruim 175 acts en elf area’s en stages is Paaspop in het Brabantse Schijndel een feestje waar je bij wilt zijn. Acts van dit jaar zijn onder meer Oscar and the Wolf, Within Temptation en Passenger. Je bereikt het festivalterrein makkelijk met de pendelbus vanaf het station in Den Bosch. Er zijn nog tickets beschikbaar vanaf €63,50*.

DGTL Festival in Amsterdam, 19-21 april

Het gaat lós op de NDSM-Werf tijdens het Paasweekend, wanneer het retepopulaire DGTL Festival weer terugkeert naar Amsterdam. Live acts zullen tussen 12.00 en 23.00 uur draaien, daarna worden er nog genoeg afterparty’s georganiseerd op twee locaties, in de Warehouse en de Shelter. Daar kun je dansen tot de zon weer opkomt (letterlijk). Er zijn nog tickets beschikbaar vanaf €23,00*.

Vuurfestival in Winterswijk, 19-21 april

Is het vuurfestival een onbekende voor je? Toch bestaat dit paasfestival alweer 10 jaar! Dit jaar is het voor het eerst drie dagen feest (nieuw is de vrijdagavond) om het jubileum uitbundig te vieren. Vrijdagavond staat in het teken van Q-music, zaterdag treedt onder meer headliner Rowwen Hèze op en sluit Gerard Ekdom de avond af met hits van vroeger en nu en staat zondag in het teken van het gigantische Paasvuur. Er zijn nog tickets beschikbaar vanaf €8,00*.

KaasPop in Alkmaar, 20 april

Een twist op het bekende Paaspop is Kaaspop, hét Paasfestival van Alkmaar. Geen weekend, maar een dag lang treedt er een mix van nationaal en regionaal gerenommeerde bands op voor een feestende menigte. Bevestigde namen van dit jaar zijn onder meer Jett Rebel, Waylon en Wild Romance. Daarnaast zijn er ook genoeg food trucks aanwezig om te zorgen dat niemand van de honger omkomt. Er zijn nog tickets beschikbaar vanaf €42,00*.

Cuisine de Fous Festival in Den Haag, 20 april

Geen trek in een groot festival? Cuisine de Fous is een heel leuk en kleinschalig festival in Den Haag, gericht op de house- en technoscene. Acts, shows, props en de beste dj’s zorgen voor een onvergetelijk feest. Tickets zijn nog beschikbaar vanaf €17,00.*

BRAAF Easter Festival in Breda, 20 april

Als je wel van house en techno houdt maar Den Haag nét iets te ver voor je is, kun je ook naar het BRAAF Easter Festival in Breda. Dit jaar voor het eerst in het Breepark! Naast techno en house wordt ook disco vertegenwoordigd op het festival. Voetjes van de vloer! Er zijn nog tickets vanaf €23,11*.

UDNZ in Uden, 20 april 

Na vier succesvolle editie van hét Dancefestival van Uden (The First Element, The Second Element, The Third Element en de Fourth Element) maken ze de cirkel rond met het thema The Fifth Element in 2019. Het festival vindt plaats in het Bevrijdingspark, dat een geweldige sfeer en ambiance ademt en centraal goed te bereiken is, mocht je met het OV komen. De laatste tickets zijn nog beschikbaar vanaf €23,50*!

Dancetour in Arnhem, 21 april

Geen plannen op Tweede Paasdag? Zet koers naar Arnhem, waar je onder meer Bizzey, Frenna en STUK kunt zien optreden tijdens Dancetour. Het feestje begint om 13.00 uur en eindigt om 21.00 uur. Het motto van het festival? Bringing People Together – daarom is Dancetour nog steeds gratis (!) toegankelijk en toeren ze rond met zeven edities, verspreid over Nederland.

Paasmarkten

Paasmarkten in Amsterdam

Struin langs talloze kraampjes met traditionele paaslekkernijen tijdens één van de weekendmarkten in Amsterdam. Zo kun je met Pasen terecht op de Albert Cuypmarkt, de Dappermarkt en de Ten Katemarkt. Ook de Noordermarkt en de Nieuwmarkt gaan open tijdens het Paasweekend. En ken jij de Museum Market al, op het Museumplein? Hier scoor je geen eten, maar designergoodies.

Paasmarkt in Den Haag

Een van de bekendste en de leukste Paasmarkten van Nederland is die op de Lange Voorhout in Den Haag. Vintage schatten, antiek, oude boeken of mode van jonge, talentvolle ontwerpers: je vindt het op de mooiste laan in de Haagse binnenstad. De markt vindt plaats van 20 t/m 23 april, van 11.00 – 17.00 uur. 

Paasmarkt van Vlissingen

Dit is misschien wel de mooiste uit het rijtje, want de Paasmarkt in Vlissingen heeft namelijk een unieke locatie – op de boulevard aan zee! Heb je behoefte aan slenteren én uitwaaien, dan is dit jouw place to be tijdens het Paasweekend. Na het shoppen eet je poffertjes of plof je neer voor een biertje op een van de gezellige terrassen. Nu nog hopen op lekker weer! De Paasmarkt vindt plaats op zondag 21 april van 10.00 – 17.00 uur. 

Paaskermissen en andere evenementen

Paaskermis in Deventer

Dit is niet zomaar een kermis; de Paaskermis in Deventer is een hele belevenis! Van 12 april t/m 22 april wordt het Platvoet Evenemententerrein omgetoverd tot het leukste deel van de stad. Niet alleen kun je avontuurlijke ritjes maken in 35 attracties, je kunt ook optredens en een waanzinnige vuurwerkshow zien. Op Goede Vrijdag is de kermis extra goedkoop met de Eurodag, tijdens Pasen kunnen kinderen paaseieren zoeken en bezoek je een grote braderie met ruim 50 kramen.

Paaskermis in Enschede

De grootste kermis van het oosten vindt plaats in het Volkspark in Enschede! Het Paasweekend zal meteen het afsluitweekend van de kermis zijn, want in Enschede gaat ‘ie al op 13 april van start. Daarna is het wachten op de najaarskermis in oktober. De Enschedese kermis is dagelijks geopend van 14.00 tot twaalf uur ’s nachts!

Overige kermissen

Niet alleen in Deventer en Enschede, maar in het hele land staat deze periode in het teken van de kermis. Zo vindt in Haarlem de kermis plaats tijdens Pasen én Koningsdag, tussen 13-28 april op de Grote Markt. Rotterdam doet er nog een schepje bovenop met de Koningskermis van 13 april tot 5 mei, die niet alleen Koningsdag, maar ook Bevrijdingsdag meepakt. Leiden en Den Haag doen ook gezellig mee, maar ook talloze dorpen in Nederland als Diever, Marum, Rode, Wolvega, Drachten, Ridderkerk en Stadskanaal. 

Paasraces in Zandvoort

De start van het officiële autosportseizoen zal plaatsvinden bij de Paasraces op het Zandvoortcircuit. Stoere raceseries uit de Benelux maken hun opwachting en zorgen voor een fraaie mix van merkencups, supercars en truckracing. Onder meer de Supercar Challenge, Porsche Club Racing en Dutch Truck Racing en de STWC-series komen in actie. En het beste van alles is dat de toegang gratis is! Parkeren kan achter de hoofdtribune voor €10,00 per dag.

Meer uitjes in Nederland?

*Geplaatst: maart 2019. Genoemde prijzen zijn alleen laagst geschatte prijzen op het moment van publicatie en zijn onderhevig aan wijzigingen en/of beschikbaarheid.

Skyscanner is de wereldwijde reiszoekmachine die jou helpt besparen op vliegtickets, hotel deals en autohuur. Download ook onze handige app.