Het coronavirus (COVID-19) kan invloed hebben op je reisplannen. Waar je ook heengaat, hier vind je het laatste advies.

Nieuws Je partner verslaafd aan Instagram? Zo houd je je hoofd koel op reis

Alle artikelen

Je partner verslaafd aan Instagram? Zo houd je je hoofd koel op reis

Voel jij je soms net een menselijke selfiestick als met je partner reist? Verlang jij naar de dagen waarop een maaltijd ook daadwerkelijk gegeten werd, in plaats van gefotografeerd? Dan behoor jij tot de groep Instagram-mannen of vrouwen wiens duimen pijn doen en wiens partner er uren over doet om zichzelf in de juiste, ongemakkelijk positie te wringen waarop hij of zij op haar mooist is.

Skyscanner ondervroeg mannen die lijden onder een Instagram-verslaafde vriend(in) om hun beste tips zodat ook jij je hoofd koel kan houden op vakantie.

1. Begin nooit zomaar te eten, zonder dat het eerst gefotografeerd is

Regel één: val niet meteen je eten aan op het moment dat het geserveerd wordt. Niets maakt je partner blijer als het eerst van iedere hoek gefotografeerd kan worden. Schaam je er vooral niet voor wanneer de setting van de gehele tafel wordt omgegooid, stoelen aan de kant geschoven worden en jou wordt gevraagd op te staan. Een goede Instagram-partner lacht toe en blijf rustig. Of bied jezelf aan als handmodel (super trendy op dit moment) en houd je vork over het eten, wachtend tot je er ook daadwerkelijk in mag prikken. Word niet boos als je koude biertje, waar je de hele dag al op zit te wachten, weggezet wordt om het te fotograferen voor een betere achtergrond. Je krijgt ‘m heus wel terug.

Bekijk ook: de beste food hotspots op Bali

2. Leer jezelf aan om alles te eten

Nu we het toch over eten hebben: verwacht niet dat het eten dat je vriend(in) bestelt, ook daadwerkelijk opgegeten wordt. De Instagrammers zullen het eten bestellen dat het meest fotogeniek is, in plaats van hetgeen waar ze zin in hebben. Raak niet gefrustreerd wanneer jij dus het eten moet opeten dat ze laat liggen, terwijl er stiekem van jouw bord een frietje gepikt wordt.

3. Ga op zoek naar restaurants of plekken die Instagram-waardig zijn

De goedgetrainde Instagram-man of vrouw weet dat reizen draait om het fotograferen van Instagram-waardige plekken. Help je wederhelft door zelf op zoek te gaan naar restaurants of andere plekken die social media een boost geven. Stel in ieder geval geen activiteiten voor als bungeejumpen, waar fotograferen verboden is.

Bekijk ook: 15 Instagram accounts om te volgen voor reisinspiratie

4. Pak je koffer niet uit tot het mag

Lopen jullie de hotelkamer binnen, wacht dan met uitpakken tot je Instagram-partner de kamer vanuit alle hoeken heeft gefotografeerd. Raak vooral het bed niet aan, want niets is mooier dan een fris, opgemaakt en wit hotelbed. Ga ook niet naar het toilet en wacht nog even met het openen van de zeepverpakking. Anders gezegd: blijf met je rug tegen de deur staan, houd beide koffers vast en wacht tot de fotoshoot voorbij is.

5. Onthoud: hoe hoger, hoe beter

Als het gaat om foto’s nemen van je Instagram-verslaafde partner, dan geldt er één gouden regel: hoe hoger je de camera houdt, hoe flatterender de foto. Wat je in ieder geval niet moet doen, is jezelf in een lagere positie opstellen zodat je zijn of haar onderkin ziet. Neem op zijn minst twintig foto’s, zodat ze zelf de foto kunnen selecteren die voldoet aan hun eisen. Verdien extra punten door je partner te fotograferen in een landschap.

Bekijk ook: 7 tips voor de beste Instagram foto’s

6. Verwacht niet samen op de foto te gaan

Op vakantie zul jij je eigen selfies moeten nemen, want ga er niet vanuit dat jullie ooit samen op een foto mogen staan. Het enige moment dat hij of zij jou zal fotograferen, is zodat ze aan jou kunnen laten zien hoe je de foto moet nemen. Koester ze dus, die eetfoto’s waarop jij als handmodel staat.

7. Win punten door altijd een power bank bij je te hebben

De ideale Instagram-partner is voorbereid op iedere situatie. Zo kan het op reis nog wel eens voorkomen dat jullie geen stroom hebben en een telefoon dus zal uitvallen. Win extra punten door altijd een power bank bij je te hebben (en de nodige kabels) of, nog beter, een simkaart met data zodat hij of zij overal ter wereld verbonden kan zijn. Daarbij: de ideale Instagram-partner zal ook nooit voorstellen om naar een plek te gaan waar geen wifi is.

Bekijk ook: 12 inspirerende Instagram reizigers

8. Wees ten alle tijden alert

Wees ten alle tijden alert: jij bent degene die uit moet kijken voor voorbijrijdende auto’s of gevaarlijk hoge kliffen die hij of zij niet ziet wanneer de laatste selfie op Instagram geupload wordt. Wees er ook op voorbereid dat je misschien wel plotseling de auto aan de kant moet zetten bij een mooie zonsondergang of als jullie een andere locatie spotten die Instagram-waardig is.

Tot slot een tip voor de Instagram-verslaafde partner: als jouw partner een foto van je maakt, vergeet hem of haar dan niet een credit te geven in de foto. Ook zij vinden het fijn om mee te teren op al die likes!

Over de auteur Jayne Gorman is een freelance reisblogger uit Sydney, Australië. De onderstaande foto is genomen door haar zeer gewaardeerde Instagram-man. Volg al haar avonturen op haar blog Girl Tweets World.

Meer tips om de mooiste foto’s te maken op vakantie? Check dan:

7 tips voor de ultieme vakantiefoto’s

De 10 meest voorkomende, cliché vakantiefoto’s

De beste fotografielocaties in Nederland: in beeld

De 10 meest gefotografeerde bezienswaardigheden

Skyscanner is de wereldwijde reiszoekmachine die jou helpt besparen op vliegtickets, hotel deals en autohuur.