Nieuws Prijsalarm: Meest Gestelde Vragen

Alle artikelen

Prijsalarm: Meest Gestelde Vragen

Skyscanner heeft een aantal functies die de zoektocht naar goedkope vliegtickets nog gemakkelijker maken. Eén van deze functies is het Skyscanner Prijsalarm. Hieronder vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen over ons Prijsalarm.

Heb jij nog meer vragen over het prijsalarm of iets anders Skyscanner gerelateerds? Stel ze dan gerust aan onze klantenservice, we proberen je altijd zo snel mogelijk verder te helpen!

1. Waarom zou ik een Prijsalarm instellen?

Vliegticketprijzen veranderen continu. Door je aan te melden voor een Prijsalarm krijg je een e-mail wanneer de prijs van de door jouw gekozen vliegtickets verandert (stijgt of daalt). Hierdoor kun je de juiste beslissing nemen met betrekking tot wanneer te boeken en vind je gemakkelijk de beste deal! Het Skyscanner Prijsalarm is uiteraard helemaal gratis en je kunt het gemakkelijk weer stopzetten.

Bekijk direct vliegtickets (en stel een prijsalarm in)

 

2. Hoe meld ik me aan voor een Prijsalarm?

Om een Prijsalarm in te kunnen stellen, dien je eerst een zoekopdracht uit te voeren. Zoek bijvoorbeeld naar vliegtickets van Amsterdam naar London. Vervolgens klik je op ‘Zoeken’ en het scherm met zoekresultaten verschijnt. In dit scherm vind je aan de linkerkant de blauwe ‘Prijsalarm’ knop (zie hieronder).

 

Prijsalarm

Wanneer je op de ‘Prijsalarm’ knop klikt en je nog geen Skyscanner account hebt zal er om een e-mailadres gevraagd worden. De Prijsalarm-updates worden naar dit e-mailadres gestuurd. Dit e-mailadres wordt niet voor andere doeleinden gebruikt. Heb je je al wel geregistreerd en ben je ingelogd, dan gaat dit automatisch!

Je kunt je ook aanmelden door in te loggen op onze site. Dit gaat gemakkelijk via e-mail, Facebook of Google Plus. Wanneer je een Skyscanner-account hebt aangemaakt kun je direct een prijsalarm instellen voor de vluchten die je in de gaten wilt houden. Hieronder zie je de stappen die je moet ondernemen:

Account button


Inlogscherm

Prijsalarm instellen
Log in en stel meteen een Prijsalarm in

3. Hoe stop ik een Prijsalarm?

Er zijn twee manieren om een Prijsalarm te stoppen.

3a. Een Prijsalarm stopzetten

In de Prijsalarm e-mail, net onder de prijs van de vliegtickets, vind je de optie: ‘Stop Prijsalarm’.

Stop Prijsalarm

Klik op “Stop Prijsalarm” en je krijgt een bevestiging te zien dat het Prijsalarm is stopgezet. Voor deze vliegtickets zul je geen Prijsalarm meer ontvangen. Heb je meer dan 1 Prijsalarm ingesteld, dan kun je dit doen voor iedere individuele reis.

3b. Prijsalarm voor meerdere vluchten stopzetten

Het kan ook zo zijn dat je een Prijsalarm voor meerdere vluchten hebt ingesteld, maar dat deze niet allemaal in dezelfde e-mail vermeld worden, bijvoorbeeld omdat je ze op een ander moment ingesteld hebt. Wil je toch graag in één keer het Prijsalarm voor alle vluchten uitschakelen, dan kun je op de knop ‘Afmelden’ klikken. Je vindt deze knop onderaan in de e-mail. Hierna is het Prijsalarm uitgeschakeld en zul je geen Prijsalarm e-mails meer ontvangen totdat je een nieuw Prijsalarm instelt.

Afmelden

4. Kan ik ook filters instellen in mijn Prijsalarm?

Op dit moment kun je de volgende filters instellen in je Prijsalarm:

  1. Vertrek- en aankomstbestemming
  2. Reisdatum
  3. Aantal passagiers
  4. Reisklasse
  5. Of je alleen directe vluchten wilt zien (een reis zonder overstappen)

We werken hard aan het toevoegen van andere filters zoals vertrektijden en reisduur. We hopen dit in de nabije toekomst mogelijk te kunnen maken.

5. Kan ik ook een Prijsalarm instellen voor een reis met meerdere bestemmingen?

Deze functie is helaas nog niet beschikbaar, maar er wordt aan gewerkt.

6. Hoe verander ik mijn e-mailadres?

Je e-mailadres wijzigen is heel gemakkelijk, volg deze 3 stappen:

Waar je ook bent op onze website, in de rechterbovenhoek vind je de blauwe ‘Account’ knop.

Account button

1. Klik op de ‘Account’ knop en de volgende pop-up verschijnt:

Account menu

2. Kies: Account-instellingen

3. In het venster dat nu opent kun je je e-mailadres wijzigen

7. Hoe komt het dat de prijs in een Prijsalarm soms afwijkt van de prijs op de website?

De Prijsalarm e-mails zijn bedoeld als leidraad, en zijn gebaseerd op een momentopname van een willekeurig moment op de dag. Beschikbaarheid van vluchten is daarentegen live en kan heel snel veranderen afhankelijk van de vraag en het prijsbeleid van luchtvaartmaatschappijen of ticketwebsites.

Soms kan dit betekenen dat een vlucht waarvoor je een Prijsalarm had ingesteld niet langer beschikbaar is voor de prijs in de e-mail, of helemaal niet meer beschikbaar is. De kans hierop is groter wanneer er enige tijd tussen het ontvangen van de e-mail en het aanklikken van de link zit, maar kan soms zelfs binnen minuten of seconden gebeuren na verzending van de e-mail. We hopen dat er in de meerderheid van de gevallen geen groot verschil is, en dat de functie hoe dan ook nuttig is voor het vinden van de beste prijzen voor de door jouw gekozen route.

Het kan zijn dat een technisch probleem leidt tot een foute prijs. Indien je denkt dat dit het geval is ontvangen we graag meer details van je zoekopdracht (datums, vliegvelden, vluchttijden, aantal passagiers, luchtvaartmaatschappij en ticketwebsite (indien van toepassing). We kunnen het probleem dan verder onderzoeken.

Dit zijn de antwoorden op de meest gestelde vragen over het Prijsalarm, mocht je nog andere vragen hebben stel die dan gerust via ons contact formulier. We proberen je altijd zo snel mogelijk verder te helpen!

Klik hier om meer leuke features van Skyscanner te ontdekken! Zoek slimmer en bespaar direct!

 

Wil je nog meer handige tips over Skyscanner en onze producten lezen? Bekijk dan ook:

Skyscanner Tips & Tools: zoeken op ‘Naar Overal’

Vind de beste low cost vluchten: 10 geheime tips

Alles wat je moet weten over online inchecken

Alles over de Skyscanner Hotels App

Skyscanner is de wereldwijde reiszoekmachine die jou helpt besparen op vliegtickets, hotel deals en autohuur. Download ook onze handige app.

 

Kaart

Klaar om naar vliegtickets te zoeken?

Vliegtickets IstanbulVliegtickets Curaçao Vliegtickets Nador
Amsterdam – IbizaVliegtickets ColomboVliegtickets Valencia
Vliegtickets MiamiVliegtickets PortoVliegtickets Cairo