Nieuws Zo vind je de goedkoopste last minute vluchten!

Alle artikelen

Zo vind je de goedkoopste last minute vluchten!

Last minute vluchten waren altijd voor spontane reizigers op zoek naar goedkope vliegtickets. Maar is het met de komst van low cost airlines gedaan met last minute vliegticket deals? Niet als je weet hoe, wanneer en waar je moet zoeken. Volg de tips uit deze gids, vind de beste last minute deals en geniet van een budgetvakantie.

Deals van de dag: de mooiste last minutes!  😄😱

Beste tijd vliegticket boeken

Een goedkope vlucht vinden is niet altijd even gemakkelijk. Het gaat er om dat je weet wanneer de beste tijd is om te boeken. De beste last minute vluchten worden over het algemeen aangeboden in het laagseizoen. Tussen oktober en mei wordt er minder gereisd en zijn er meer scherpe aanbiedingen. Onderzoek van Skyscanner laat zien dat januari en november vaak de goedkoopste maanden van het jaar zijn om te reizen, maar het verschilt per bestemming hoe ver vantevoren je je ticket moet boeken. Bekijk de meest populaire bestemmingen hier en hoeveel weken vantevoren de goedkoopste tickets beschikbaar zijn. 

Lees meer: De beste tijd om te boeken

De beste vliegticketdeals

Check elke dag even Skyscanner voor de goedkoopste vliegtickets van de dag. Skyscanner vergelijkt meerdere keren per dag alle vliegtickets opnieuw, en door op ‘goedkoopste maand‘ te zoeken zie je de goedkoopste tickets van dit moment. 

Lees ook: Dag deals reizen – de goedkoopste vliegtickets van de dag

Standby last minute vliegticket Schiphol

Vroeger profiteerde je van de beste last minute deals door naar het vliegveld te gaan en te vragen om een standby ticket. Nu vrijwel iedereen online tickets boekt en de beste deals gewoon in je inbox komen, zijn de goedkoopste vluchten direct uitverkocht. De enige manier om nog een standby list komen te staan:

  1. Als je je eigen, geboekte vlucht hebt gemist;

  2. Als je een vliegticket laat zien waarvoor je de volle mep hebt betaald en je aangeeft liever een eerdere vlucht te willen of;

  3. Wanneer je vrienden hebt die bij een vliegmaatschappij werken. Zelfs dan moet je er op voorbereid zijn dat je moet wachten.

Nieuwsbrieven en Prijsalarm voor last minute deals

De beste manier om last minute vliegtickets te vinden op het web is door slim te werk te gaan. Je bent niet de enige die speurt naar goedkope last minutes. Je kunt een voorsprong op andere spontane reizigers creëren door:

  1. Je aan te melden voor de nieuwsbrief van Skyscanner (log in rechtsboven en meldt je hier aan) en nieuwsbrieven van vliegmaatschappijen. Dit werkt vooral goed voor charters omdat zij vaak lege plekken willen opvullen en de nieuwsbrief houd je op de hoogte van last minute vliegticket sales.

  2. Skyscanner te gebruiken om last minute vliegtickets te vinden, naast websites die speciaal gericht zijn op last minute reizen.

  3. Je in te schrijven voor Skyscanners Prijsalarm. Je geeft aan in welke vlucht je geïnteresseerd bent en Skyscanner mailt je elke dag of de prijs omhoog of omlaag is gegaan of hetzelfde is gebleven, zo weet je direct wanneer je moet toeslaan voor het last minute tarief.

  4. Jouw favoriete vliegmaatschappijen via social media te volgen. Tijd op Facebook, Twitter, Instagram is goed besteed als je daardoor een aantrekkelijk geprijsde vlucht vindt.

  5. Te zoeken naar gecancelde vakanties, via nieuwsbrieven of social media. Sommige reisorganisaties die pakketreizen bieden, verkopen last minute reizen dan voor weinig.

Wees flexibel en gebruik Skyscanners ‘Overal-functie’

Iedereen weet dat je flexibel moet zijn als je last minute vliegtickets zoekt en dat je soms water bij de wijn moet doen. Maar als we het hebben over last minute vluchten, gaat het om meer dan alleen maar flexibiliteit in data. Je moet vaak ook kunnen omgaan met slechte en heel vroege vliegtijden en flexibel zijn in je bestemming en het vliegveld vanaf waar je vliegt. Gebruik hierbij Skycanners “Overal” functie. Hiermee zie je welke bestemmingen het goedkoopste zijn om te bezoeken en in welke periode.

Kies een andere vertrekluchthaven: Düsseldorf of Brussel

Vliegen vanaf Amsterdam en Schiphol, Rotterdam of Eindhoven, dat zit er natuurlijk ingebakken. Kijk ook eens verder dan Amsterdam en Nederland. Zo zijn vliegtickets vanaf Düsseldorf of Brussel vaak veel voordeliger. Via Skyscanner kun je ook zoeken vanaf die vliegvelden en via social media houden we je op de hoogte van goede deals, ook vanaf andere luchthavens dichtbij Nederland.

Soms is het beter om gewoon vroeg te boeken

Last minute deals zijn leuk, maar het loont vaak ook om gewoon vroeg te boeken. De meeste vliegmaatschappijen presenteren hun nieuwe tarieven en bestemmingen zo’n 10 maanden van tevoren. Een vliegmaatschappij zoals KLM geeft vaak maanden van tevoren goedkope tickets uit met onder meer hun Wereld Deal weken. Deze tickets moet je soms tot wel bijna 6 maanden voor vertrek boeken. Maar dan heb je én een goedkoop ticket én maandenlang voorpret. Als je altijd al hebt gedroomd van een reis naar New York, Thailand of Australië, wacht dan niet tot het laatste moment en boek die reis van je leven.

Let op bagageregels en toeslagen voor bagage

Als je de kans hebt om een heel goedkoop last minute ticket te boeken, check dan altijd goed de voorwaarden en kijk uit met bagage fees. Bij veel vliegmaatschappijen, dat geldt meestal voor low cost airlines, berekenen ze toeslagen en fees voor alles én voor alle wijzigingen. Dan kan een ticket alsnog duur uitvallen. Bekijk daarvoor het overzicht met de regels bagage met afmetingen voor handbagage en ruimbagage.

Meer tips voor het vinden van last minute vluchten:

Skyscanner is de wereldwijde reiszoekmachine die jou helpt besparen op vliegtickets, hotel deals en autohuur. Download ook onze handige app.

Kaart

Bekijk ook de prijzen van deze populaire bestemmingen:

Vliegtickets IstanbulVliegtickets Curaçao Vliegtickets Nador
Amsterdam – IbizaVliegtickets ColomboVliegtickets Valencia
Vliegtickets MiamiVliegtickets PortoVliegtickets Cairo