Nieuws Luchtvaartmaatschappijen Delta Airlines bagage: kosten, afmetingen en gewicht

Alle artikelen

Delta Airlines bagage: kosten, afmetingen en gewicht

Met luchtvaartmaatschappij Delta Airlines boek je tickets naar de mooiste bestemmingen in de Verenigde Staten, zoals het bruisende New York. Check voor vertrek dit handige overzicht met info van Skyscanner over de bagage-eisen en ontdek hoeveel kilo bagage er mee mag in de cabine en in het ruim. Ook geven we antwoord op veelgestelde vragen. Zo ga je goed voorbereid op reis!

Bekijk vluchten van Delta Airlines

Bijgewerkt: april 2019. Onderstaande informatie is onderhevig aan veranderingen.

Delta Airlines handbagage regels: gewicht, afmetingen en prijzen

Aantal stuks bagage Delta Airlines handbagage gewicht Delta Airlines handbagage afmetingen Kosten inchecken extra bagage
1 stuk handbagage + 1 persoonlijk item onbeperkt gewicht (op een paar luchthavens na) 56 + 35 + 23 cm (l+b+h) Gratis als je handbagage voldoet aan de afmetingen en het gewicht

Anders inchecken als ruimbagage

Delta Airlines ruimbagage regels: gewicht, afmetingen, prijzen

Aantal stuks bagage Delta Airlines ruimbagage gewicht Delta Airlines ruimbagage afmetingen Tarief overbagage Delta Airlines
1 koffer gratis bij Main Cabin en Delta Comfort klasse, Basic Economy €50 bijbetalen. 23 kg maximaal gewicht

157 cm (l+b+h)

€85* per vlucht voor koffer van 23 kg – 31.75 kg bij gewichtsoverschrijding

 

Wat zijn de handbagage en ruimbagage regels bij Delta Airlines?

Handbagage Delta Airlines

Reis je in Economy Class, dan mag je één stuk handbagage meenemen met maximale maten van 56 + 35 + 23 cm en onbeperkt gewicht * , plus één persoonlijk item. Onder persoonlijke items valt onder meer een handtas, aktetas, cameratas, luiertas of laptop. Jassen, paraplu’s en babyaccessoires als een buggy of Maxi Cosi mogen gratis mee. Deze regels gelden ook als je een binnenlandse vlucht neemt met Delta Airlines.

Wat betreft de vloeistoffen: hiervoor gelden de internationale regels. Alle vloeistoffen (en gels) die je meeneemt in je handbagage moeten in verpakkingen van maximaal 100 ml per stuk zitten. Ze moeten in één doorzichtig en hersluitbaar plastic zakje zitten en samen niet meer dan 1 liter bevatten.

*Voor de volgende luchthavens geldt een restrictie op het gewicht van handbagage: Singapore Changi Airport (7 kg), Zuid-Korea Incheon Airport (10 kg), Beijing Capital Airport (10 kg) en Shanghai Pudong Airpot (10 kg).

Ruimbagage Delta Airlines

Reis je in Economy Class, dan mag je één stuk ruimbagage van 23 kilo meenemen met totale afmetingen van 157 cm (lengte + breedte + hoogte). Heb je overgewicht? Dan moet je flink bijbetalen, afhankelijk van je bestemming. Kijk voor tarieven in dit overzicht.

Kijk hier voor meer informatie over de bagageregels van Delta Airlines.

delta bagage

FAQ over vliegen met Delta Airlines

Hoe lang van tevoren kan ik (online) inchecken bij Delta Airlines?
De online check-in van Delta Airlines is geopend vanaf 24 uur tot 30 minuten voor vertrek. Wil je in Nederland op Amsterdam Schiphol inchecken, dan vind je de check-in balies van Delta Airlines in vertrekhal 2.

Kan ik vliegen met een baby bij Delta Airlines?
Ja, maar je baby moet wel minstens één week oud zijn. Je mag je baby op schoot nemen tot hij of zij twee jaar oud is, daarna moet je een ticket met kindertarief kopen. Meer informatie over vliegen met baby’s en kinderen vind je hier.

Kan ik mijn vlucht annuleren, wijzigen of omboeken bij Delta Airlines?
Dat kan. Er zijn wel kosten verbonden aan het annuleren, wijzigen of omboeken van je ticket. Voor vluchten binnen de Verenigde Staten, Canada, Puerto Rico en de Maagdeneilanden zijn die kosten $200, voor vluchten daarbuiten liggen die kosten tussen de $200 en $500. Kijk hier voor meer informatie.

Bekijk ook: Vliegticket wijzigen, annuleren of omboeken: zo doe je dat

Kan ik een vlucht volgen van Delta Airlines?
Ja. Je kan de vluchtstatus van een Delta Airlines vlucht opvragen via de flight tracker van Skyscanner, via NL Flightaware of Flightradar24.

Wat voor eten wordt er geserveerd tijdens een vlucht van Delta Airlines?
Dat is afhankelijk van je vertrek- en aankomstbestemming. Je kunt het menu inzien op de website van Delta Airlines. Heb je een allergie of dieetwens? Dan kun je ook een speciale maaltijd aanvragen.

Bekijk ook: vliegen met een voedselallergie of dieetwensen: tips en advies

Heeft bij Delta Airlines ooit een vliegramp plaatsgevonden?
In de geschiedenis van Delta Airlines hebben drie vliegrampen plaatsgevonden. In 1973 stortte een passagiersvliegtuig neer vlakbij Boston nadat er vogels in de motoren waren gevlogen; alle 89 inzittenden kwamen om het leven. Het zwaarste vliegtuigongeluk vond echter plaats in 1985, waarbij 137 van de 152 inzittenden om het leven kwamen na een crash veroorzaakt door windschering door een microburst. Het meest recente ongeluk gebeurde in 2015, toen een toestel vlak na het landen in New York van de landingsbaan afgleed en 26 passagiers daarbij verwondingen opliepen. Het toestel werd zwaar beschadigd, maar er zijn gelukkig geen doden gevallen.

Waar kan ik meer lezen over vliegervaringen met Delta Airlines?
Lees meer over vliegervaringen bij Delta Airlines op vakantiepanel.nl en vliegervaringen.com.

Hoe neem ik contact op met Delta Airlines?
Voor vragen bel je naar het kantoor in Nederland op het telefoonnummer: 020-7219128. Kijk voor meer informatie op de website: delta.com.

Bekijk ook: wat te doen als je vlucht geannuleerd of vertraagd is

Meer handige bagage-artikelen?

Aer Lingus bagageregels: een overzicht

Cathay Pacific bagageregels: een overzicht

Qatar Airways bagageregels: een overzicht

Singapore Airlines bagageregels: een overzicht

Skyscanner is de wereldwijde reiszoekmachine die jou helpt besparen op vliegtickets, hotel deals en autohuur. Download ook onze handige app.