Nieuws Luchtvaartmaatschappijen Finnair bagage: kosten, afmetingen en gewicht

Alle artikelen

Finnair bagage: kosten, afmetingen en gewicht

Met de Finse luchtvaartmaatschappij Finnair boek je goedkope vluchten vanaf Schiphol naar talloze internationale bestemmingen. Check voor vertrek dit handige overzicht van Skyscanner en ontdek hoeveel kilo bagage er mee mag in de cabine en in het ruim en wat de afmetingen en de kosten zijn. Ook geven we antwoord op veelgestelde vragen. Zo ga je goed voorbereid op reis!

Laatste update juni 2019. Onderstaande informatie is onderhevig aan veranderingen.

Finnair handbagage regels: gewicht, afmetingen en prijzen

 

Aantal stuks bagage Finnair handbagage gewicht Finnair handbagage afmetingen Kosten inchecken extra bagage
1 stuk handbagage + 1 persoonlijk item 8 kg maximaal gewicht 56 cm x 45 cm x 25 cm (lxbxh) Gratis als je handbagage voldoet aan de afmetingen en het gewicht

 

Anders inchecken als ruimbagage

Finnair ruimbagage regels: gewicht, afmetingen, prijzen

 

Aantal stuks bagage Finnair ruimbagage gewicht Finnair ruimbagage afmetingen Tarief overbagage Finnair
1 koffer gratis 23 kg maximaal gewicht

 

 

158 cm (lxbxh) €55 – €75 * per vlucht bij overbagage

Bagageregels Finnair

Handbagage Finnair

Vlieg je in Economy Class bij Finnair, dan mag je in totaal één stuk handbagage meenemen met afmetingen die niet groter zijn dan 56 cm x 45 cm x 25 cm. Ook mag je één extra persoonlijk item meenemen zoals een handtas, kleine rugzak of laptoptas dat onder de stoel voor je geplaatst moet worden. Dit persoonlijke item mag niet groter zijn dan 40 cm x 30 cm x 15 cm. Je handbagage en je persoonlijke item mogen in totaal niet meer wegen van acht kilo.

Wil je vloeistoffen meenemen in je handbagage? Dan gelden de internationale regels: niet meer dan één liter in totaal, verdeeld over maximaal tien flesjes van 100 ml en opgeborgen in een hersluitbaar en doorzichtig zakje.

Ruimbagage Finnair

In Economy Class (Value/Basic/Standard) mag je bij Finnair één koffer meenemen van maximaal 23 kilo en die niet groter is dan 158 cm (lengte x breedte x hoogte) in totaal. Dit geldt niet voor vluchten in de Economy Light klasse, daarvoor zul je moeten bijbetalen. Uitzonderingen zijn vluchten van en naar Japan en vluchten van India naar de Verenigde Staten: dan mag je in Economy Class twee stuks bagage inchecken.

Overbagage Finnair

Blijkt je koffer op de luchthaven te zwaar te zijn of te groot? Dan betaal je extra aan overbagage. Voor intercontinentale vluchten is de boete €75 per vlucht en voor vluchten binnen Europa €55 per vlucht.

 

![Bagageregels Finnair](https://content.skyscnr.com/2a2d3f9b5cb5b97efef6ae50921194b0/fa1.png “Bagageregels Finnair”)

FAQ over vliegen met Finnair

Wanneer is de online check-in van Finnair geopend?
Online inchecken kan vanaf 36 uur voor vertrek via de site of via de Finnair app. Wil je op Schiphol inchecken, dan vind je de incheckbalie’s van Finnair in vertrekhal 3.

Kan ik bagage bijboeken met Finnair?
Ja, je kunt zelfs tot 3 uur voor vertrek nog extra bagage bijboeken. Afhankelijk van je bestemming, betaal je online tussen de €10 en €60 per extra koffer. Je kunt tot maximaal 10 koffers per persoon inchecken. Kijk hier voor meer informatie.

Kan ik mijn vlucht annuleren of omboeken bij Finnair?

Dat kan, maar afhankelijk van het ticketsoort betaal je annuleringskosten of wijzigingskosten. Die kosten kunnen oplopen tot $400 * en is per land afhankelijk.

 

Kan ik een vlucht volgen bij Finnair?
Ja. Je kan de vluchtstatus van een Onur Air vlucht opvragen door het vluchtnummer in te vullen in de flight tracker van Skyscanner, via NL Flightaware of Flightradar24.

Hoeveel vliegtuigen behoren er tot de vloot van Finnair?
De vloot van Finnair bestaat uit 60 vliegtuigen, waarvan voornamelijk Airbussen. Finnair was de eerste Europese luchtvaartmaatschappij die in 2015 een Airbus A350 tot haar beschikking had.

Is Finnair een goede maatschappij?
Ja. Finnair is volgens Airline Ratings een zeer veilige maatschappij; Finnair staat zelfs in de top 10 van veiligste maatschappijen ter wereld. Wil je recensies lezen of meer lezen over de ervaringen met Finnair? Dat kan op Vakantiepanel en SkyTrax.

Hoe neem ik contact op met Finnair?
Door te bellen met het Nederlandse kantoor van Finnair op +31 20-2040100 op maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 20.00 uur en in het weekend tussen 08.00 en 18.00 uur. Voor veelgestelde vragen en andere contactmogelijkheden kijk je op de website: finnair.com.

 

Meer bagageartikelen?

TUI fly: overzicht bagageregels

Verboden voorwerpen: dit mag er niet mee in je handbagage

Nooit meer met je koffer slepen: bagageservice is hot

Let op: nieuwe handbagage regels voor easyJet en Ryanair

Skyscanner is de wereldwijde reiszoekmachine die jou helpt besparen op vliegtickets, hotel deals en autohuur. Download ook onze handige app.