Nieuws Luchtvaartmaatschappijen Transavia handbagage en ruimbagage: regels, afmetingen en gewicht

Alle artikelen

Transavia handbagage en ruimbagage: regels, afmetingen en gewicht

Transavia vliegt naar eindeloos veel bestemmingen en de tickets zijn vaak ook nog erg betaalbaar! Benieuwd wat de regels zijn omtrent gewicht en afmetingen van handbagage en ruimbagage? Wij zochten het uit.

Transavia handbagage regels: gewicht, afmetingen en toeslagen in Economy Class

Aantal stuks bagageTransavia handbagage gewicht en afmetingenKosten inchecken te grote handbagage
1 stuks handbagage per passagier10 kg maximum gewicht

45 + 40 + 25 cm (gegarandeerd in cabine, onder je stoel), 55 + 40 + 25 cm (niet gegarandeerd, als bagagevakken vol zijn gratis mee in ruim)
Gratis als je handbagage voldoet aan de Transavia-regels
 
Anders inchecken als ruimbagage, dit kost €40* bij de gate.

Transavia ruimbagage regels: gewicht, afmetingen, toeslagen in Economy Class

Aantal stuks bagageTransavia ruimbagage gewicht en afmetingenKosten inchecken te grote ruimbagage
Maximaal 5 stuksMax. 32 kg per bagage item, maximum 50 kg in totaal

Koffer mag max. 86 cm hoog en 115 cm breed zijn.
Er geldt geen maximale lengte
Online:   
Tot 15 kg ruimbagage kosten €9-28* (online, enkele reis). Bij 50 kg €63-€100*.

Op de luchthaven:
Tot 15 kg ruimbagage €45* (enkele reis). Bij 50 kg €150*.

Handbagage alleen niet genoeg? Boek dan van tevoren online ruimbagage bij, dat bespaart je veel geld (zie tabel). Maar er zijn ook manieren om de handbagage regels van Transavia te omzeilen. Dat betekent niet alleen minder kopzorgen op de luchthaven, maar ook dat fijne vakantiegevoel…

Bagage Transavia

1. Kom vroeg naar de luchthaven

Bij Transavia kun je kiezen uit twee verschillende formaten handbagage, namelijk 45 + 40 + 25 cm en 55 + 40 + 25 cm. Neem je handbagage mee in het eerste formaat, dan krijg je op de luchthaven een groen label, wat betekent dat je tas gegarandeerd mee mag in de cabine. Kies je voor dat laatste formaat, dan krijg je een zogenaamd ruby label. Op drukke vluchten kan het voorkomen dat de bagagevakken vol zijn en dan word je trolley in het ruim vervoerd en moet je bij aankomst voor de bagageband wachten. Kom dus vroeg naar de luchthaven!

2. Go mini

Tegenwoordig kun je bijna alles voor op reis in miniformaat krijgen. Van mini-stijltangen tot handdoeken die je kunt opvouwen tot het formaat van een tissue. Koop ook van tevoren bij de drogist wat van die lege reisflesjes, zodat je al je favoriete producten tóch mee kunt nemen. Onthoud wel de regels rondom vloeistoffen: elk flesje mag maximaal 100 ml aan vloeistoffen bevatten. Stop ze in één doorzichtige en hersluitbare plastic zak van maximaal één liter (dus 10 flesjes). Heb je er geen meegenomen? Dan krijg je er een bij de douane. Babyvoeding en medicijnen kun je onbeperkt meenemen.

3. Travel light

Het toegestane gewicht van handbagage bij Transavia is helaas niet onbeperkt, dus moet je zo licht mogelijk reizen als je alles binnen de 10 kilo wilt houden. Heb je echt vier paar schoenen nodig en twaalf outfits voor één week? Zeker als je naar het strand gaat, zul je hoogstwaarschijnlijk toch dagenlang niets anders dragen dan je bikini of zwembroek. Wedden dat je minstens de helft van je kleren niet eens aan doet? Rol je kleding vooral goed op: goed inpakken scheelt enorm.

4. Trek je bagage aan

Als je een groot kledingstuk zoals een jasje of laarzen mee wilt nemen, trek die dan gewoon aan in het vliegtuig. Je zit dan misschien een paar uurtjes onhandig, maar zo neem je toch ongezien meer bagage mee dan toegestaan. En wie bijvoorbeeld zijn zonnehoed in het vliegtuig opzet, hoeft niet te vrezen voor kreukels in de koffer.

5. Deel je ruimbagage met je reispartner

Reis je met iemand samen en wil je per se een koffer meenemen? Check dan, als het kan, samen één item in als ruimbagage. Voor een koffer van 15 kilo betaal je tussen €9* en €28* per enkele reis. Als je die kosten deelt, scheelt dat je een hoop geld! Deze prijzen gelden overigens alleen als je je ruimbagage online bijboekt. Doe je dit op de luchthaven zelf, dan betaal je €45*.

6. Maak gebruik van het Plus of Max-tarief

Wil je er zeker van zijn dat je nergens gezeur mee krijgt, upgrade je ticket dan naar een Plus of Max-tarief. De kosten hiervan verschillen per boeking. Met het Plus-tarief mag je 20 kg ruimbagage gratis meenemen, mag je een (standaard) stoel uitkiezen in het vliegtuig en bespaar je €50* wijzigingskosten (per persoon per enkele reis) als je je vlucht tot 14 dagen voor vertrek wijzigt. Kies je voor het Max-tarief, dan mag je 30 kg (!) ruimbagage gratis meenemen, heb je keuze uit álle beschikbare stoelen en bespaar je €50* wijzigingskosten (per persoon per enkele reis) als je je vlucht tot twee uur voor vertrek wijzigt. Daarnaast kom je snel door de veiligheidscontrole heen en krijg je Priority Boarding bij de gate.

7. Kies een stoel vanaf €3*

Hoef je niet per se een Plus of Max-tarief, maar wil je wel profiteren van een betere stoel? Bij Transavia kun een stoel uitkiezen vanaf €3-€8* per persoon per enkele reis bij het Basic-tarief. Zo ben je ervan verzekerd dat jullie bij elkaar zitten of heb je extra beenruimte (74 – 76 cm). Je kunt een stoel reserveren tijdens het maken van je boeking of achteraf in Mijn Transavia (maximaal tot 48 uur voor vertrek). Check pas in na het reserveren van je stoel!

8. Kijk ook naar andere budget airlines

Transavia is natuurlijk niet de enige budget airline die goedkope vliegtickets aanbiedt, dus kijk voordat je boekt ook naar andere luchtvaartmaatschappijen. easyJet heeft vergelijkbare afmetingen en regels voor bagage, maar anders dan Transavia hoef je bij easyJet niet op het gewicht te letten. En bij Ryanair mag je een extra klein tasje meenemen.

Top 5 bestemmingen Transavia

*Laatste update april 2019. Eventuele prijzen zijn alleen laagst geschatte prijzen op het moment van publicatie en zijn onderhevig aan wijziging en/of beschikbaarheid.

Bekijk onze dagelijkse vliegticket deals 👇🤑

Meer handige bagagetips voor wanneer je gaat vliegen? Bekijk dan:

Skyscanner is de wereldwijde reiszoekmachine die jou helpt besparen op vliegtickets, hotel deals en autohuur.