Het coronavirus (COVID-19) kan invloed hebben op je reisplannen. Waar je ook heengaat, hier vind je het laatste advies.

Nieuws Luchtvaartmaatschappijen Pegasus Airlines: overzicht toegestaan gewicht en afmetingen (hand)bagage

Alle artikelen

Pegasus Airlines: overzicht toegestaan gewicht en afmetingen (hand)bagage

De wereldwijd bekende luchtvaartmaatschappij Pegasus Airlines heeft weliswaar haar basis in Turkije, maar vliegt vanaf Amsterdam Schiphol naar ruim 65 bestemmingen. Skyscanner vertelt je hoeveel kilo bagage je mag meenemen op een vlucht met Pegasus Airlines en geeft informatie over de afmetingen van de (hand)bagage.

Pegasus Airlines handbagage regels: gewicht, afmetingen en toeslagen in Economy Class

Hoeveel stuks bagage? Pegasus Airlines handbagage gewicht Pegasus Airlines handbagage afmetingen Kosten handbagage Pegasus Airlines
1 stuk handbagage per passagier 8 kg maximum gewicht 20 cm + 40 cm + 55 cm Gratis als je handbagage voldoet aan regels van Pegasus Airlines

Anders inchecken als ruimbagage

Pegasus Airlines ruimbagage regels: gewicht, afmetingen, toeslagen in Economy Class

Hoeveel stuks bagage? Pegasus Airlines ruimbagage gewicht Pegasus Airlines ruimbagage afmetingen Kosten ruimbagage Pegasus Airlines
Geen maximum 15 tot 20 kg per item afhankelijk van tariefklasse.

n.v.t

tot 15 kg: gratis bij binnenlandse vluchten Essentials tarief

tot 20 kg: gratis bij internationale vluchten Essentials tarief

Bagage kopen bij Basic-tarief kost €6 tot €10,50 voor 20 kg enkele reis (online).

Overbagage toeslagen: €2 per kilo extra vanaf NL

*Geplaatst december 2016, laatste update juni 2019. Bovenstaande prijzen en informatie komen van de website van Pegasus Airlines. Wij raden je aan de website van Pegasus Airlines te checken voor de meest actuele informatie en bekijk de bagage-tarieven.

Bagageregels Pegasus Airlines

Hoeveel kilo bagage je mee mag nemen op Pegasus Airlines-vluchten en wat de afmetingen van de handbagage mogen zijn, kun je hierboven in de tabel lezen. Maar voor het gemak hebben we alles nog even in een samenvattend plaatje gezet:

Toegestane bagage Pegasus

Tijdens het boeken van je vlucht kun je bij Pegasus Airlines je reis zo comfortabel maken als je zelf wilt, met drie verschillende vluchtpakketten of extra bagage. Als je aan één stuk handbagage genoeg hebt, dan reis je met het Basic-pakket. Met het Essentials-pakket mag je, naast je handbagage, op binnenlandse vluchten 15 kilo gratis meenemen in het ruim en op internationale vluchten 20 kilo.

Met het Advantage-pakket mag je zowel op binnenlandse als op internationale vluchten 20 kilo meenemen in het ruim, krijg je tot 50% korting op alle aanvullende diensten én kies je gratis je stoel uit. Meer over de vliegpakketten van Pegasus Airlines en de extra’s vind je hier.

Nu je op de hoogte bent van de afmetingen, het gewicht en de kosten van de bagage bij Pegasus Airlines, geven we nog vijf tips over wat je wel en niet mag meenemen in je handbagage op een vlucht met Pegasus Airlines.

Inpaktips Pegasus Airlines

1. Profiteer van de soepele handbagage regels

Anders dan bij andere luchtvaartmaatschappijen, mag je bij Pegasus Airlines naast je handbagage een aantal andere dingen meenemen zonder extra bij te betalen. Zo mag je buiten je trolley of tas van acht kilo meenemen:

 • Eén extra handtas
 • Eén laptop
 • Eén overjas, omslagdoek, sjaal of deken
 • Eén tasje met taxfree artikelen
 • Eén paraplu zonder puntig uiteinde of wandelstok
 • Eén kleine camera of telescoop
 • Literatuur voor de vlucht
 • Opvouwbare rolstoel of stel krukken

2. Baby’s op een Pegasus Airlines-vlucht

Passagiers tussen de 0 en 24 maanden worden als baby’s beschouwd. Baby’s van minder dan één week oud, mogen het vliegtuig niet in. Indien de baby tussen de 48 uur en 7 dagen oud is, mogen moeder en baby alleen reizen met de schriftelijke toestemming van een arts. Bovenop de handbagage van acht kilo mag je per baby één babyreiswieg of vouwwagentje en babyvoeding meenemen als ruimbagage, als je kan aantonen dat de baby het tijdens de vlucht nodig heeft. Het toegestane bagagegewicht voor baby’s onder de twee jaar is tien kilo. Voor baby’s kan geen gewicht worden bijgekocht.

3. Vloeistof in handbagage Pegasus Airlines

Voor alle Europese vluchten van Pegasus Airlines én voor alle internationale vluchten vanuit Turkije geldt dat alle vloeistoffen in verpakkingen van maximaal 100 ml per stuk moeten worden vervoerd. In totaal mag je één liter aan vloeistof meenemen in een doorzichtig en hersluitbaar plastic zakje van 20 cm x 20 cm. Onder vloeistoffen vallen ook gels, pasta’s en crèmes. Vloeistoffen, gels of dranken die uit de taxfreeshop na de securitycheck zijn gekocht, mogen in één tasje mee aan boord.

4. Verboden voorwerpen

Het meeste spreekt waarschijnlijk voor zich, maar de volgende dingen mogen in ieder geval niét op Pegasus Airlines-vluchten worden meegenomen:

 • Elke vorm van en onderdelen van wapens of geweren (ook speelgoedwapens)
 • Scherpe en puntige voorwerpen met spitse scherpe randen of uiteinden zoals bijlen, pijpen, darts, haken, klemmen of zakmessen
 • Gereedschap dat verwondingen kan veroorzaken zoals tennisrackets, honkbalknuppels, softbal-bats en golfclubs
 • Items die de gezondheid kunnen schaden, zoals explosieven, ontvlambare en brandbare materialen, ontstekers, vuurwerk, onveilige lucifers of alcoholische dranken met meer dan 70% alcohol.
 • Chemische en giftige stoffen die een bedreiging voor de gezondheid kunnen vormen, zoals kwik en chloor in thermometers, batterijen of pepperspray.
 • Ga je naar het buitenland om lekker te golfen of heb je toch een scherp voorwerp in je bagage zitten? Let er dan op dat het voorwerp veilig en zorgvuldig verpakt is én in je ruimbagage zit, om het grondpersoneel en ander personeel te beschermen.

5. Bagage kwijt op een Pegasus Airlines-vlucht

Het overkomt iedereen wel eens: jouw tas of koffer verschijnt niet op de bagageband. Super vervelend natuurlijk, maar meld het dan wel diezelfde dag nog op de luchthaven van aankomst. Bewaar je instapkaart ook altijd tot het moment dat je je bagage op de band ziet verschijnen, want zonder instapkaart kun je het verlies van je bagage ook niet claimen. Nadat je het verlies van je bagage hebt aangegeven, kun je de status van je verloren bagage online volgen.

Aangezien Pegasus Airlines geen volledige aansprakelijkheid voor bagage kan aanvaarden, is het raadzaam belangrijke spullen als je portemonnee, telefoon en sleutels in je handbagage te vervoeren. Breekbare voorwerpen, elektronische apparaten, muziekinstrumenten, medicijnen, geld, waardevolle sieraden en je paspoort mag je niet als ruimbagage meenemen. Pegasus Airlines is niet verantwoordelijk voor het verlies van deze voorwerpen.

Meer handige bagagetips? Bekijk:

Skyscanner is de wereldwijde reiszoekmachine die jou helpt besparen op vliegtickets, hotel deals en autohuur. Download ook onze handige app.