Het coronavirus (COVID-19) kan invloed hebben op je reisplannen. Waar je ook heengaat, hier vind je het laatste advies.

Nieuws Luchtvaartmaatschappijen Royal Air Maroc bagage: kosten, afmetingen en gewicht

Alle artikelen

Royal Air Maroc bagage: kosten, afmetingen en gewicht

Wist je dat je vanaf Amsterdam Schiphol met Royal Air Maroc kunt vliegen naar talloze topbestemmingen? Denk aan Tanger, maar ook Abu Dhabi en New York! Check voor vertrek dit handige overzicht met alle regels rondom afmetingen, het gewicht en de kosten van handbagage en ruimbagage.

Boek vliegtickets met Royal Air Maroc

Geplaatst: augustus 2017, laatste update juni 2019. Onderstaande informatie is onderhevig aan veranderingen.

Royal Air Maroc handbagage regels: gewicht, afmetingen en prijzen

Aantal stuks bagage Royal Air Maroc handbagage gewicht Royal Air Maroc handbagage afmetingen Kosten inchecken extra bagage
1 stuk handbagage 10 kg maximum gewicht 115 cm (lxbxh) maximum afmetingen handbagage Gratis als je handbagage voldoet aan de afmetingen en het gewicht

Anders betaal je €70 (1e stuk) – €150 (2e en 3e stuk) voor extra bagage, afhankelijk van de bestemming

Royal Air Maroc ruimbagage regels: gewicht, afmetingen, prijzen

Aantal stuks bagage Royal Air Maroc ruimbagage gewicht Royal Air Maroc ruimbagage afmetingen Tarieven ruimbagage Royal Air Maroc
1, 2 of 3 koffers gratis, afhankelijk van het tarief en de bestemming, behalve het Essential Eco tariefproduct. 23 kg of 32 kg, afhankelijk van de bestemming en tariefklasse.

203 cm (l+b+h) maximum afmetingen ruimbagage

€55 – €100 tussen 23 en 32 kg bij overgewicht

Hoeveel kilo bagage mag ik meenemen bij Royal Air Maroc?

Elke passagier mag één stuk handbagage meenemen dat maximaal 10 kilo weegt en maximaal 115 cm meet (lengte x breedte x hoogte). Het aantal stuks ruimbagage dat je mag inchecken, hangt af van het gekozen tarief en de bestemming. Kijk daarvoor in de onderstaande tabel.

  Economy Premium Safar Flyer/ Silver/ Gold/ Ambassador
Brazilië 2 bagagestukken van elk 23 kg 3 bagagestukken van elk 23 kg + één extra bagagestuk van 23 kg
Qatar 2 bagagestukken van elk 23 kg 2 bagagestukken van elk 32 kg 1 extra bagagestuk van elk 23 kg (Economy) of 32 kg (Premium)
Afrika/ Canada/ Egypte/ Libanon/ Saoedi-Arabië/ Turkije/ Verenigde Staten 2 bagagestukken van elk 23 kg 3 bagagestukken van elk 23 kg + één extra bagagestuk van 23 kg
Overige bestemmingen 1 bagagestuk van 23 kg 2 bagagestukken van elk 23 kg + één extra bagagestuk van 23 kg

Vind vluchten met Royal Air Maroc

Vliegtuig

FAQ over Royal Air Maroc

Wanneer is de (online) check-in geopend bij Royal Air Maroc?
Online inchecken kan van 48 uur tot 2 uur van tevoren. Wil je op luchthaven Schiphol inchecken, dan vind je de check-in balies van Royal Air Maroc in vertrekhal 3.

Ik vlieg met een baby. Wat zijn hier de (handbagage) regels voor?
Als je met een baby onder de twee jaar reist, dan neem je je baby op schoot zonder een extra stoel te reserveren. De bagage van je baby pak je gewoon in bij je eigen hand- en ruimbagage. Je krijgt wel 10 kilo extra om te besteden aan bijvoorbeeld een kinderwagen of reiswieg, die meereist in het ruim. Als je met een baby reist, mag je bij Royal Air Maroc als eerste aan boord. De maatschappij raadt aan niet te vliegen met pasgeboren baby’s in de eerste zeven dagen na de geboorte.

Ben je zwanger, dan word je tot de achtste maand van de zwangerschap toegelaten aan boord. Neem als je zwanger bent altijd een doktersverklaring mee waarop staat hoe lang je zwanger bent.

Ik ben mijn bagage kwijt. Wat nu?
Ga op de luchthaven direct naar de balie voor verloren bagage en leg een officiële verklaring af dat je je bagage bent kwijtgeraakt. Hoe meer gegevens je kunt verschaffen over je bagage – kleur, merk, kenmerken etc. – hoe makkelijker het zal zijn om de bagage terug te vinden. Via Worldtracer, het internationale bagagezoeksysteem dat aangesloten is bij honderden luchtvaartmaatschappijen en dus ook Royal Air Maroc, kun je de status van je vertraagde of verloren bagage volgen.

Kan ik mijn vlucht wijzigen bij Royal Air Maroc?
Ja, via deze link kun je met elk type vliegticket de datum, het tijdstip, de route en de klasse van je vlucht wijzigen, mits je in het bezit bent van een wijzigbaar ticket. Als de prijs van je nieuwe vlucht hoger uitvalt, moet je het prijsverschil bijbetalen bovenop de wijzigingskosten voor de boeking.

Kan ik een vlucht volgen bij Royal Air Maroc?
Er zijn verschillende websites die het mogelijk maken om vluchten te volgen. Om rechtstreeks vluchten van Royal Air Maroc te volgen, ga je naar NL Flightaware of Flightradar24.

Hoe neem ik contact op met Royal Air Maroc?
Je kunt bellen met het kantoor in Amsterdam op: 020 515 85 90 of kijk op de website: royalairmaroc.com.

Ontdek het laatste reisnieuws hier:

Maak de mooiste reisfoto’s voor Instagram: de allerbeste tips

Oktoberfest München met een laag budget: 7 tips

Goedkope herfstvakantie? Dit is de beste tijd om te boeken

20 geldbesparende reistips en andere geheimen

Skyscanner is de wereldwijde reiszoekmachine die jou helpt besparen op vliegtickets, hotel deals en autohuur. Download ook onze handige app.