Nieuws Luchtvaartmaatschappijen TAP Air Portugal bagage: kosten, afmetingen en gewicht

Alle artikelen

TAP Air Portugal bagage: kosten, afmetingen en gewicht

Vlieg je met TAP Air Portugal naar Lissabon, Sal in Kaapverdië, Fez in Marokko of Ponta Delgada op de Azoren? Dan is het handig om de TAP-bagageregels te kennen. Hoeveel kg handbagage mag je meenemen en hoeveel gratis koffers check je gratis in? Skyscanner zocht het voor je uit en geeft antwoord op veelgestelde vragen over TAP, de nationale luchtvaartmaatschappij van Portugal.

TAP handbagage: gewicht, afmetingen en toeslagen

TAP handbagage afmetingen TAP handbagage gewicht Aantal toegestane koffers aan boord Kosten inchecken te grote handbagage
55 + 40 + 20 cm (h + b + l) inclusief handvat en wieltjes 8 kg Een gewone koffer die voldoet aan regels handbagage een klein persoonlijk item van max. 2kg. Koffers moeten aan regels handbagage voldoen, anders inchecken als ruimbagage, hiervoor geldt een fee van €70 bij de gate (per creditcard betalen)

TAP ruimbagage: gewicht, afmetingen en toeslagen

TAP ruimbagage afmetingen TAP ruimbagage gewicht Aantal toegestane koffers Kosten extra ruimbagage TAP
158 cm, som van h + b + l, handvatten en wieltjes inbegrepen 23kg per item (Basic tarief). Bij bijvoorbeeld Classic-tarief mag je 2 koffers van 23 kg inchecken op intercontinentale vluchten. Voor Business Class geldt 32 kg op alle routes Tot 3 stuks bagage van 32 kg per stuk, afhankelijk van gekozen tarief €90 voor teveel gewicht (tussen 23 en 32kg), €105 voor koffers die niet voldoen aan de 158cm en €150 als zowel gewicht als afmetingen niet voldoen aan de eisen

Let op: gewicht, afmetingen en toeslagen pakken anders uit als je binnen Portugal vliegt of intercontinentaal en ook gelden soms andere bagagerestricties voor bestemmingen als Accra, Dakar, en Lomé. Daarnaast is toegestaan gewicht afhankelijk van gekozen tarief.

Check dit altijd als je boekt op de site van TAP Air Portugal

Afmetingen en toegestaan gewicht (hand)bagage TAP Air Portugal

bagage regels TAP Air Portugal

Bestemmingen TAP Air Portugal vanaf Nederland

TAP Air Portugal, is de nationale luchtvaartmaatschappij van Portugal met als basis Lissabon. De maatschappij vliegt op bestemmingen in Afrika, Europa, Noord-, Midden- en Zuid-Amerika. Vanaf Schiphol vlieg je onder meer naar Lissabon, Gran Canaria en Afrikaanse bestemmingen zoals Fez in Marokko, Sal op de Kaapverdische Eilanden en Maputo in Mozambique. Je kiest uit Basic, Classic, Plus, Executive en Top Executive.f

Azoren Portugal

Veelgestelde vragen over vliegen met TAP Air Portugal

TAP Air Portugal op Schiphol

De check-in balie van TAP Air Portugal op Schiphol vind je in Vertrekhal 1, de ticketbalie in Vertrek 2. Online inchecken doe je vanaf 36 uur voor vertrek.

Klantenservice TAP Air Portugal

De klantenservice van voor Nederland is 12 uur per dag bereikbaar via nummer 0900-263-5827 tussen 08.00 en 22.00 uur. Ook via Facebook, Twitter en via de website kun je vragen stellen, klachten doorgeven en meer informatie vinden, zie de Fly Tap website.

Kan ik een stoel reserveren bij TAP Air Portugal?

TAP Air Portugal heeft de mogelijkheid om extra comfortabele stoelen te reserveren tegen betaling. De tarieven genoemd per tariefklasse waarin je kunt vliegen: Standaard €14, Preferential Area €25 Extra legroom €25. Check de website van TAP Air Portugal voor meer informatie.

Alles over TAP Air Portugal

*Informatie correct op moment van publicatie, laatste update juni 2019. Deze informatie is onderhevig aan wijzigingen, check daarom altijd de website van de luchtvaartmaatschappij.

Meer artikelen over bagage, vliegen en reizen:

10 geheime tips voor het vinden van goedkope vliegtickets

Zo omzeil je de handbagage regels van EasyJet

Alles wat je moet weten over vluchten met een lange overstap

20 geldbesparende reistips en andere geheimen

Zo vind je de goedkoopste last minute vluchten

Vliegticket annuleren, wijzigen of omboeken: zo doe je dat

Skyscanner is de wereldwijde reiszoekmachine die jou helpt besparen op vliegtickets, hotel deals en autohuur. Download ook onze handige app.