Het coronavirus (COVID-19) kan invloed hebben op je reisplannen. Waar je ook heengaat, hier vind je het laatste advies.

Nieuws Malediven ongecensureerd: waarheden en mythes over vakantie in het paradijs

Alle artikelen

Malediven ongecensureerd: waarheden en mythes over vakantie in het paradijs

Ondanks dat De Malediven een populaire vakantiebestemming is, er bestaan nog veel misverstanden over dit droomparadijs. Skyscanner ontrafelt de mythes en waarheden.

Waar liggen de Malediven (eilanden)? De Malediven is een kleine eilandengroep in de Indische Oceaan, ten zuidwesten van India en Sri Lanka. In totaal zijn er 1200 eilanden waarvan er slechts 200 bewoond zijn.

1. Malediven zijn alleen voor de rijken: NIET WAAR

De Malediven staan bekend als luxe-eilanden met villa’s in een schilderachtige omgeving aan het water. Prijzen in dit soort particuliere havens beginnen vaak bij enkele honderden euro’s per nacht. Maar dit is zeker niet de enige optie voor accomodatie. Er zijn ook genoeg lokale guesthouses die voor veel minder geld verblijf aanbieden. Afhankelijk van het seizoen kun je daar voor een paar tientjes per nacht slapen.

Niet alle guesthouses zijn online te vinden, omdat vakantie op de Malediven relatief nieuw is. Maar zeker in de buurt van de hoofdstad Malé is er genoeg te vinden.

Zoek vliegtickets Malediven

2. Vliegtickets naar de Malediven zijn duur: NIET WAAR

De Malediven klinken nogal exotisch en dat is voor veel mensen een reden om uberhaupt niet naar tickets te gaan zoeken. Dat is eeuwig zonde! Veel vluchten naar de hoofdstad zijn namelijk wel betaalbaar. Emirates, Qatar en Turkish airways vliegen naar de hoofdstad. Boek je op tijd, dan kun je voor minder dan 900 euro* naar de eilanden vliegen.

3. Het enige wat je op de Malediven kan doen is op het strand liggen: NIET WAAR

Het is een verkeerde opvatting dat er niks te doen is op de eilanden. Luieren op het strand is slechts één van de vele opties. De Malediven bestaat uit 1200 eilanden, die ontdekt kunnen worden. Ongerepte stranden, of dunbevolkte plaatsjes. Elk eiland heeft zijn eigen specialiteit, zoals juwelen, productie van traditionele matten, of de teelt van fruitbomen. De eilanden zijn te bezoeken met veerboot of boot.

De Malediven zijn vooraf voor watersporters een goede bestemming. Je vindt hier een van de mooiste koraalriffen in de wereld, met snorkelen of door te duiken. Ook zijn er avondactiviteiten op het water zoals nachtvissen en octopusjacht.

Handig! Geld en vakantie: financiële tips voor op reis

4. Alcohol is verboden op de Malediven: WAAR / NIET WAAR

De verkoop en consumptie van alcohol is verboden op de eilanden, vanwege het geloof. Ook mag je zelf geen alcohol meebrengen. Wil je toch een drankje nuttigen, dan kan dat vaak wel in de resorts. Reizigers die vlakbij de hoofdstad verblijven hebben genoeg hotels in de buurt waar gedronken mag worden. Goedkoop is het niet, maar vaak wordt dagelijks op een bepaalde drank korting gegeven.

Tips hoe geld te besparen op vliegtickets, hotels en autohuur met Skyscanner

5. Een fles water kost 5 euro: NIET WAAR

Op internet lees je vaak verhalen over de exorbitante prijzen van voedsel en water op de Malediven. Vaak zijn de prijzen voor eten hoger in de resorts. Op de kleinere eilanden zijn winkeltjes te vinden waar ze alleen de noodzakelijk producten verkopen. Vaak liggen de prijzen hoger dan in andere Aziatische landen, maar dat komt omdat alles geimporteerd moet worden. Flessen water kun je echter gewoon voor 50 cent krijgen en dineren in een restaurant kost tussen de 5 en 20 euro*.

*Geplaatst juni 2016. Eventuele prijzen zijn alleen laagst geschatte prijzen op het moment van publicatie en zijn onderhevig aan wijziging en/of beschikbaarheid.

Lees ook:

Vergeet Frankrijk: de Malediven, Costa Rica en Sri Lanka zijn hot!

8 te gekke onderwaterhotels: van Dubai tot de Malediven

Skyscanner is de wereldwijde reiszoekmachine die jou helpt besparen op vliegtickets, hotels en autohuur.