Nieuws Hoe verdien ik geld met mijn website met het Skyscanner affiliateprogramma?

Alle artikelen

Hoe verdien ik geld met mijn website met het Skyscanner affiliateprogramma?

Met het affiliateprogramma van Skyscanner bied je jouw websitebezoekers heel eenvoudig de mogelijkheid om de goedkoopste vliegtickets, hotels en autoverhuur te vinden. En als ze gevonden hebben wat ze zochten, word jij ervoor betaald! Meld je dus nu aan bij Tradedoubler of Daisycon! Inspireer jouw lezers om te reizen en ontvang commissie van Skyscanner! Met dit artikel leren wij jou hoe je geld verdiend met het publiceren van inspirerende artikelen en unieke foto's.

Waarom zoekt Skyscanner partners?

Het begon allemaal toen Gareth Williams (nu CEO van Skyscanner), een student van de universiteit van Manchester, besloot zijn broer te bezoeken in Frankrijk. Hij wilde de goedkoopste vlucht boeken, maar het vinden van vliegtickets was niet gemakkelijk. Daarom creëerde hij een eenvoudig excel bestand dat alle beschikbare aanbiedingen vergeleek en zo vond hij een ticket dat hij zich kon veroorloven. Hij gebruikte dat excel bestand om zijn familie en vrienden te helpen met het vindenvan de beste deals en het nieuws begon zich te verspreiden. Meer en meer mensen wilden gemakkelijk vliegtickets kunnen vergelijken om de beste deal te vinden. Het werd snel duidelijk dat er een website moest komen om vluchten en ticketprijzen te vergelijken. Het resultaat; Skyscanner. Met onze service kun je tegenwoordig niet alleen zoeken naar goedkope vluchten, maar Skyscanner vergelijkt ook hotels en autoverhuur! Zo kun je zelf je reis samenstellen.
Wil jij, net als Gareth, mensen helpen bij het vinden van de beste deals en er tevens geld mee verdienen. Meld je dan aan voor ons affiliateprogramma!

Meld je aan bij Tradedoubler!

Meld je aan bij Daisycon!

Wat houdt het affiliateprogramma van Skyscanner in?

Skyscanner biedt een uitgebreid netwerk van meer dan 1000 luchtvaartmaatschappijen en online reisbureaus die samen miljoenen bestemmingen aanbieden. Op de website bieden wij het grootste aanbod van vluchten tegen de voordeligste prijzen. Als affiliate van Skyscanner kun je eenvoudig jouw websitebezoekers vliegtickets, hotels en autoverhuur aanbieden. Naast maatschappijen als KLM, British Airways, en Emirates, tonen wij ook prijsvechters als Easyjet, Ryanair,Wizz air en Transavia. Ook bieden wij zoekopties aan vanaf alle Nederlandse en buitenlandse luchthavens aan, zo kun je bijvoorbeeld alleen locale deals aan je bezoekers laten zien. Skyscanner vergelijkt zowel luchtvaartmaatschappijen als gerenommeerde online ticketwebsite, zodat je direct alle beschikbare prijzen kunt vergelijken. Skyscanner vergelijkt alleen vliegtickets en verkoopt ze niet. Het is wel goed om te weten dat Skyscanner geen boekingskosten of andere toeslagen aan de gebruiker doorberekend. Skyscanner is dus geheel gratis te gebruiken. Skyscanner vergelijkt daarnaast het hotelaanbod van websites zoals Booking.com, Agoda, Ebookers en Hotels.com. Ook kun je het aanbod van autoverhuur van onder meer aanbieders als Europcar, Sixt en Hertz vergelijken.

 

Hoe kun je geld verdienen als Skyscanner partner?

Luchtvaartmaatschappijen, online ticketwebsites en autoverhuurbedrijven betalen ons commissie als een websitebezoeker via Skyscanner hun website bezoekt. Dus, als iemand via jouw website naar Skyscanner gaat en vervolgens doorklikt naar de site van 1 van onze partners, dan verdien jij geld!

Hoe werkt het?!

  • Jouw websitebezoeker klikt op een link of de widget op jouw website / blog en wordt doorgestuurd naar Skyscanner
  • Deze websitebezoeker ziet de zoekresultaten die op Skyscanner getoond worden, en klikt op de groene knop
  • Die bezoeker wordt dan automatisch doorgestuurd naar onze partner (bijvoorbeeld KLM, online ticketsite Schipholtickets, autoverhuurbedrijf Hertz, etc.)
  • Dan ontvang je van ons commissie.

Je ontvangt 50% commissie van Skyscanner!

De gemiddelde waarde van een klik is 50 eurocent

Skyscanner Widget bij Tradedoubler

We hebben een nieuwe responsive zoekwidget voor vluchten zoeken gecreëerd, code hiervoor vind je in het programma overzicht. 

Klik hier voor de code om de zoekwidget te plaatsen op je website

 

Skyscanner affiliate widget

Voorbeeld

Stel, je hebt een reisblog waar maandelijks 400 bezoekers komen. In mei publiceer je een artikel over de leukste bezienswaardigheden in Rome. Je hebt je aangemeld voor ons programma en zet banners en een deeplink op je pagina voor goedkope tickets naar Rome met Skyscanner (zodat mensen de stad zelf kunnen ontdekken).

Een maand later, controleer je de statistieken en je ziet dat 160 mensen van jouw site naar Skyscanner klikte. Dit betekent dat je recht hebt op 50% van de commissie die Skyscanner ontvangt en wij betalen je die vergoeding.

Iedere keer dat een bezoeker van jouw site klikt naar Skyscanner wordt de duur met 30 dagen verlengd. Zelfs als de lezers van jouw blog op de banner in mei hebben geklikt en een maand later pas op zoek gaan naar tickets op onze website, en ze vervolgens iets kopen in juli, dan heb je nog steeds recht op een percentage van onze provisie. Gebruikers hoeven namelijk niet direct iets te boeken via onze site.

Meld je aan!

(met binnen 3 maanden bedoelen wij dat de bezoeker elke maand terugkomt op de Skyscanner website, want de cookietijd is 30 dagen).

Wat als ik geen wizzkid ben, maar gewoon een blog voor de fun heb?

Samenwerken met Skyscanner is eenvoudig en het vereist geen gespecialiseerde kennis. Als jouw website interessant en nuttig is dan is dat meer dan voldoende.

Hoeveel kost het om je aan te melden voor het programma?

Dit is geheel gratis. Je meldt je aan om geld te verdienen, niet om uit te geven.

Het onderwerp van mijn website/ blog heeft niets te maken met reizen. Kan ik nog steeds samenwerken met Skyscanner?

Het affiliate programma van Skyscanner staat voor iedereen open. Als je een blog hebt dat zich richt op reizen zul je waarschijnlijk meer verdienen, aangezien de doelgroep relevanter is. Maar sites voor mensen met bepaalde passies, fervent wandelaars, horloge verzamelaars, voetbalfans racefanaten of game-liefhebbers hebben ook een publiek dat vaak kan of wil reizen. Iedereen vindt graag een goede deal voor een vliegticket of huurauto, en daarom maakt het in principe niet uit wat voor blog je hebt als je een samenwerking met ons wilt aangaan. Voor ons is het belangrijk dat jouw site interessant is voor je doelgroep.

Duurt het lang voordat ik alles heb opgezet om van start te gaan met het Skyscanner affiliate programma?

Allereerst moet je je aanmelden, vul het formulier in en daarna zul je 2 e-mailtjes ontvangen; 1 om jouw adres te controleren en inlog informatie en andere details te verschaffen. De tweede e-mail geeft je een wachtwoord voor toegang tot Tradedoubler of Daisycon. Na het inloggen hoef je alleen de bannercode te kopiëren op jouw blog. Al het andere, inclusief het overmaken van het geld, wordt automatisch uitgevoerd.

Tips om meer te verdienen?

Leg geen nadruk op opdringerige advertenties, maar gebruik juist banners en tekstlinks die aansluiten bij het onderwerp van jouw blog. Een banner is niet altijd de beste oplossing. Soms is het beter om een widget te plaatsen, een simpele linktekst of screenshot van de Skyscanner zoekresultaten met een affiliatelink eronder. Experimenteer met verschillende posts oo facebook en twitter of andere kanalen, en ontdek welke vorm het beste werkt.

Affiliate deeplink voorbeeld

5 feiten over de samenwerking met Skyscanner:

  • De gemiddelde waarde van een klik is 50 eurocent
  • Cookies zijn 30 dagen geldig
  • Registratie -> één formulier en twee e-mails
  • Niet alleen voor websites gericht op reizen
  • Verdien direct op vliegtickets, hotels en autoverhuur!

Aanmelden Tradedoubler

Aanmelden Daisycon

Word affiliate van Skyscanner en begin direct met geld verdienen! Het affiliateprogramma van Skyscanner loopt bij Tradedoubler en Daisycon.

Affiliate tips

Naast tekstlinks en deeplinks, die direct verwijzen naar de juiste bestemmingspagina, biedt Skyscanner ook widgets aan, die je aan de kleur van je website kunt aanpassen. Het past dan mooier op je site.

Wij kunnen jou als affiliate helpen om betere conversies te krijgen. Skyscanner denkt graag mee met haar affiliates en is bereikbaar voor tips & tricks om je als affiliate te helpen.

> Handleiding Affiliateprogramma Skyscanner

> Tekstlinks en Deeplinks maken in TradeDoubler

> Verdien geld met je website via ons affiliateprogramma

> Hier vind je de code voor de zoekwidget

Mocht je na het lezen van deze artikelen toch nog vragen hebben, dan kun je altijd een e-mail sturen via onze HELPpagina.

Wij hebben ruim 10 jaar ervaring in de reisbranche en ons personeel in Edinburgh, Glasgow, Barcelona, Miami, Singapore en Beijing vertegenwoordigt verschillende nationaliteiten. Elke maand ontvangen we meer dan 20 miljoen bezoekers die ons gebruiken om in meer dan 30 verschillende talen vliegtickets te vinden – wij hopen dat wij jou ook daarmee van dienst kunnen zijn!

Kaart