Nieuws 18 buitenaardse plekken in de Verenigde Staten

Alle artikelen

18 buitenaardse plekken in de Verenigde Staten

We hebben al veel natuurlijke wonderen op de wereld gezien. Skyscanner verzamelde 18 buitenaardse plekken in Verenigde Staten dat inspireert voor een volgende vakantie in Amerika.

Hoe zijn de Verenigde Staten ontstaan? De geschiedenis begint met de komst van Europeanen in de 16e eeuw; de Spanjaarden, Engelsen en Fransen stichtten er koloniën. De politieke zelfstandigheid werd bevochten tijdens de Amerikaanse Revolutie tussen 1775-1783 en ten tijden van de Tweede Wereldoorlog waren de Verenigde Staten het rijkste en machtigste land ter wereld geworden.

Boek de Verenigde Staten

1. Giant Prismatic Spring – Yellowstone National Park, Wyoming

Deze beauty is de grootste warmwaterbron die je in de VS vindt en de derde grootste in de wereld, na Nieuw-Zeeland’s Frying Pan Lake en Boiling Lake in Dominica. De kleuren van de bron ontstaan door gepigmenteerde bacteriën in het water. Stiekem even je tenen er in dippen? Beter van niet. Wel kun je om de rand heen wandelen voor een coole foto.

Giant Prismatic Spring Yellowstone National Park

2. Horsetail Fall – Yosemite National Park, Californië

Deze seizoensafhankelijke waterval in Yosemite park doet denken aan Mordor uit Lord of the Rings, maar dan niet een allesverslindende. De geelrode gloed komt van de zon die soms op de watervallen verschijnt.

Verblijf je in Los Angeles? Lees dan: Als een local in Los Angeles: insider tips

Horsetail Fall Yosemite National Park

3. Fly Geyser – Nevada

Rijd 2 ½ uur vanaf Reno en je komt uit bij de Fly Geyser. Deze is ontstaan doordat er in 1964 geboord werd naar bronnen voor geothermale energie. Mineralen kwamen uit het gat om deze bizarre formatie te vormen. De Fly Geyser staat op privéterrein dus probeer vooral niet de hoge hekken over te klimmen die hem omheinen. Maar de geiser is zo omvangrijk dat je eenvoudig een mooie foto vanaf de weg maakt.

Check ook: 8 magische plekken op aarde

Fly Geyser Nevada

4. Mono Lake – Californië

Vanaf het moment dat je Mono Lake ziet, denk je dat je op een andere planeet bent beland. Met sneeuwbedekte bergen omringen dit zoute, blauwe meer dat veel tufsteen kent (steen van vulkanisch materiaal) en kalkstenen zuilen die gevormd zijn door het zoutgehalte in het water.

Mono Lake Californië

5. The Wave – Arizona

Het kostte miljoenen jaren voordat de wind het Navajo zandsteen in de Paria Canyon-Vermilion Cliffs van Arizona erodeerde om deze hallucinerende, zeer fotogenieke formatie te creëren.

The Wave Arizona

6. Glass Beach – Fort Bragg, Californië

Laten we teruggaan naar de niet zo goede tijden rond 1900, toen de plaatselijke bevolking allerlei soorten huisvuil over de kliffen gooide op het lager gelegen strand. Tientallen jaren later blijkt dat de Stille Oceaan alleen het glas en aardewerk niet wilde hebben, die stukken zijn nu uitgeslepen en glad geworden, na jaren erosie, en bedekken het strand.

 Glass Beach Fort BragG

7. Noorderlicht – Alaska

De dansende lichtgordijnen van het Noorderlicht zijn een waar fenomeen. Breng tussen 20 april en september een bezoek aan Fairbanks of Anchorage in Alaska en je gaat het beleven.

Noorderlicht Alaska

8. Sequoia National Park – Californië

Voel je kleiner dan klein als je naast een sequoia staat. Deze bomen zijn net zo groot als een voetbalveld lang is. De allergrootste van het stel is de General Sherman Tree – deze gaat zo’n 83 meter de lucht in en is naar men zegt zo’n 2500 jaar oud.

Lees ook: 8 bijzondere bomen in de wereld

Sequoia National Park

9. Thor’s Well – Oregon

Als je een uur na de vloed naar Oregon’s Cape Perpetua gaat, dan kun je een geweldige show verwachten bij Thor’s Well. Deze zoutwaterfontein maakt z’n show vanuit de kracht van het getij en is erg gevaarlijk. Geniet er dus van vanaf een veilige afstand.

Boek de Verenigde Staten

Thor’s Well Oregon

10. Mendenhall Glacier Caves – Alaska

Als je ooit in Juneau, Alaska, bent zet een trip naar deze grotten dan op je lijst. De ijsgrotten in deze 25 kilometer lange gletsjer in het hart van Mendenhall Valley geven je het gevoel dat je door een tunnel van glimmende wolken loopt.

Mendenhall Glacier Caves Alaska

11. Oneota Gorge – Oregon

Dit ziet er misschien uit als uit een sprookje maar het is in Oregon’s Columbia River Gorge. In de zomer is het hier heerlijk wandelen en te zien hoe de varens en het mos de muren bedekken.

Oneota Gorge Oregon

12. Dry Tortugas National Park – Florida

Ja, er bestaat nog iets leukers bovenop de ongeremde fun van Key West. Rijd meer dan 100 kilometer in westelijke richting om uit te komen bij Dry Tortugas National Park. Hier staat ook Fort Jefferson, een onafgemaakt fort waarmee de VS marine in 1847 begon. Deze plek ligt echt, maar dan ook echt afgelegen van de rest van de wereld. Je kunt hier alleen geraken met boot of watervliegtuig. Een perfecte manier om even weg te zijn van alles en iedereen.

Dry Tortugas National Park Florida

13. Bonneville Salt Flats – Utah

De Bonneville Salt Flats zijn over van wat ooit een prehistorisch meer was dat het hele gebied bedekte, ongeveer 14.500 jaar geleden. Nu wordt hier in augustus de Speed Week gehouden waar racers record na record proberen te vestigen. De Flats kunnen enorm warm worden in de zomer, tot bijna 50 graden Celsius, dus een ander seizoen is een beter idee. We raden echt aan om hier naar toe te gaan nadat het geregend heeft, het landschap verandert in een grote spiegel.

Bonneville Salt Flats Utah

14. Driftwood Beach – Jekyll Island, Georgia

Een ietwat mysterieus strand. Je kunt hier wandelen of paardrijden langs dit afgelegen strand omgeven door boomtakken en –wortels die door erosie door elkaar zijn geschud op het noordelijke deel van het eiland. Mooi tijdens zonsondergang en populair als trouwlocatie.

Ook lezen: Wonderbaarlijk: 7 exceptionele natuurfenomenen

Driftwood Beach Jekyll Island Georgia

15. White Sands National Monument – New Mexico

Deze spetter is een woestijn, maar laat het zand eruitzien zo wit als sneeuw. Je kunt verschillende tours maken door dit gebied om te zien hoe het gevormd is en welke wezens hier hun huizen in de duinen maken.

White Sands National Monument New Mexico

16. Skagit Valley Tulip Fields – Washington

Honderdduizenden bezoekers springen in hun auto’s om in de maand april door deze tulpenvelden te rijden. De mooie bergen in de verte zijn een bonus.

Lees ook: De 10 mooiste bloemenvelden van Nederland

Skagit Valley Tulip Fields Washington

17. Antelope Canyon – Arizona

Het kostte het water miljoenen jaren om deze rotsspleten uit te slijpen. De kleuren die je nu ziet, veranderen afhankelijk van het seizoen en de tijd waarop je er bent. Er zijn geen individuele wandelingen mogelijk omdat de Navajo-natie alleen tours met gids toestaat. Maar dat is een goede manier om nog meer te leren over dit deel van de VS.

Antelope Canyon Arizona

18. Hamilton Pool Preserve – Dripping Springs, Texas

Dit natuurlijke zwembad net buiten Austin, Texas, is een populaire zomerse hangout voor toeristen en locals. Z’n ontstaansgeschiedenis is op z’n minst opmerkelijk te noemen: het een ondergrondse rivier voordat de koepel door erosie instortte.

Boek de Verenigde Staten

Hamilton Pool Preserve Dripping Springs Texas

Leuk artikel? Check dan ook:

Amerika: de top 10 van een reisjournalist

Buitenaardse schoonheid: 11 plekken op onze planeet

10 trips dichtbij die voelen als een verre reis

Wow! De mooiste watervallen ter wereld

Skyscanner is de wereldwijde reiszoekmachine die zorgt dat je meer doet met je budget door te speuren naar goedkope vliegtickets, goede hotels en de beste autoverhuur prijzen.

Kaart