Nieuws Netflix op vakantie: Dit moet je weten over tv kijken in het buitenland

Alle artikelen

Netflix op vakantie: Dit moet je weten over tv kijken in het buitenland

Ik ga op reis en neem mee: online televisie! Of je nou gek wordt van het geklets van je reisgenoot, het stortregent op de camping of omdat je gewoon niet langer kan wachten op de nieuwste aflevering van je favoriete televisieserie: je wilt Nederlandse televisie kunnen kijken in het buitenland. Dankzij supersnel internet en een groot aanbod aan online televisie is de schotel op het dak van de caravan voorgoed verleden tijd, maar hoe werkt het nou precies als je wilt Netflixen vanuit het buitenland? Bookmark deze pagina, want met onderstaand overzicht van Skyscanner kun je gewoon televisie blijven kijken vanaf je vakantieadres.

Ziggo GO gebruiken in het buitenland

Ziggo heeft wat betreft online televisie een groot aanbod. Via de app Ziggo GO kunnen abonnementhouders live tv-kijken op hun computer, tablet of smartphone, en alle programma’s tot 7 dagen terugkijken. Dat geldt echter alleen als je je op Nederlandse bodem bevindt, want vanwege rechten werkt Ziggo GO niet in het buitenland. De enige manier om de app van Ziggo te gebruiken in het buitenland, is met een VPN-verbinding.

Heb je een andere provider? Behalve Ziggo zijn er nog meer providers die online televisie aanbieden binnen Nederland en ook voor deze abonnementen geldt dat je alleen binnen Nederland van deze dienst gebruik kan maken.

Beschikbaar in het buitenland? Nee

TV kijken in het buitenland

Netflix in het buitenland

Als je Netflix wil kijken in het buitenland, dan hebben we goed én slecht nieuws voor je. Het goede nieuws is dat Netflix over vrijwel de hele wereld verkrijgbaar is: je kunt de app dus ook gebruiken aan de Spaanse costa of in de rimboe in Zuid-Amerika. Het slechte nieuws is dat het aanbod per land verschilt en dat je dus op vakantie geen toegang hebt tot het Nederlandse aanbod. Dat komt omdat Netflix per land of regio afspraken heeft gemaakt met studio’s en distributeurs. Zo kan een film of serie dus wel in Nederland beschikbaar zijn, maar mogelijk niet vanaf je vakantieadres. Maar elk voordeel heeft zijn nadeel, want dat geldt natuurlijk andersom. Het is dé manier om nieuwe films en series te ontdekken. Vroeger was het mogelijk om met een VPN of proxy de zogenoemde regioblokkades te omzeilen, maar dat trucje werkt inmiddels niet meer.

Beschikbaar in het buitenland? Ja, maar met lokaal aanbod

Nederlandse tv kijken in het buitenland met BVN

BVN is de publieke televisiezender voor Nederlanders en Vlamingen in het buitenland, en geeft de mogelijkheid om televisieprogramma’s van de Nederlandse en Vlaamse publieke omroep (live) te streamen op je smartphone, tablet of laptop. Je kan programma’s kijken via de browser, maar er is ook een app voor Android en iOS gebruikers.

Beschikbaar in het buitenland: Ja

TV Kijken in het buitenland

Uitzending Gemist in het buitenland

Via Uitzending Gemist kun je op vakantie bijna alle programma’s van de NPO terugkijken, al is het aanbod voor buitenlandse kijkers iets minder groot dan normaal. Dat heeft te maken met uitzendrechten die alleen gelden voor Nederland: per dag worden gemiddeld vijf van 70 programma’s geblokkeerd voor het buitenland. In de praktijk betekent het dat je vrijwel alle Nederlandstalige programma’s kan terugkijken: van het journaal tot de laatste aflevering van Wie is de Mol, ze zijn allemaal beschikbaar op je vakantieadres.

Beschikbaar in het buitenland? Ja, maar met beperkter aanbod

RTL XL kijken vanuit het buitenland

Je kunt op vakantie gewoon je favoriete series van RTL blijven volgen, want de app van RTL XL werkt ook buiten Nederland Ook hier geldt dat niet alle video’s beschikbaar zijn in het buitenland, maar met de rest van het aanbod ben je gelukkig wel even zoet. Zorg wel dat je al in Nederland de app hebt gedownload, want de app wordt alleen aangeboden in de Nederlandse App Store en Google Play Store.

Beschikbaar in het buitenland? Ja, maar met beperkter aanbod

TV kijken in het buitenland

Video’s van KIJK.nl streamen vanaf je vakantieadres

KIJK.nl is de online portal voor de zenders van SBS, Veronica en Net 5. Met een gratis account kun je bijvoorbeeld live wedstrijden van de Champions League streamen, maar ook uitzendingen en programma’s terugkijken. Helaas is het op dit moment niet mogelijk de programma’s van KIJK.nl terug te kijken in het buitenland.

Beschikbaar in het buitenland? Nee

Videoland in het buitenland

Videoland is een Nederlandse online videodienst, vergelijkbaar met Netflix. Het aanbod van films en series is groot, met veel titels uit binnen- en buitenland. Helaas is het momenteel nog niet mogelijk om de video’s van Videoland vanuit het buitenland te bekijken, tenzij je gebruik maakt van een VPN.

Beschikbaar in het buitenland? Nee

Fox Sports vanuit het buitenland

Sportliefhebbers weten de weg naar Fox Sports ongetwijfeld te vinden, maar wat te doen als je de wedstrijden van de Eredivisie wil kijken vanaf je vakantieadres? Kun je Fox Sports streamen vanuit het buitenland? Het antwoord is helaas nee. Fox Sports is vanwege afspraken over buitenlandrechten niet live te volgen tijdens je vakantie. Moet je toch op zoek naar een bar waar ze voetbal uitzenden.

Beschikbaar in het buitenland? Nee

TV kijken in het buitenland

Goed om te weten:

Online televisie kijken met een VPN Zoals we hierboven al noemden kun je bij een aantal websites en aanbieders de restricties omzeilen met behulp van een VPN. Een VPN is een manier om veilig en anoniem te kunnen internetten, en wordt in de praktijk vaak gebruikt om geografische blokkades te ontduiken. Kort gezegd wordt je IP-adres afgeschermd, waardoor je ook websites kunt bezoeken die zijn geblokkeerd op basis van je locatie. Er zijn verschillende providers die VPN-verbindingen aanbieden, maar je kunt online ook gratis diensten vinden. Let op: het is niet overal ter wereld legaal om te internetten met een VPN. Een VPN is onder andere verboden in China en Noord-Korea.

Televisie kijken op je tablet of telefoon Lang leve de Europese Unie, want vanaf deze zomer kun je (zolang je bundel dat toelaat) onbeperkt streamen binnen Europa. Dat wordt Netflixen op het strand en Youtube filmpjes kijken vanuit de auto! Echter kost het streamen van televisieprogramma’s en films via 3G of 4G erg veel data, en kan het op termijn toch een hoop geld gaan kosten. Probeer daarom zoveel mogelijk televisie te kijken via een WiFi-netwerk.

Meer van dit soort tips? Bekijk ook:

Alles wat je moet weten over roaming in Europa na 15 juni 2017

FAQ: mobiel bellen en internet op vakantie

10 manieren om internetkosten in het buitenland te beperken

Tips voor de zomervakantie: boeken, apps, playlists en gadgets

Skyscanner is de wereldwijde reiszoekmachine die jou helpt besparen op vliegtickets, hotels en autohuur.