Nieuws Nicaragua: de 8 beste dingen te zien en te doen

Alle artikelen

Nicaragua: de 8 beste dingen te zien en te doen

Van vrijwilligerswerk tot surfen op een vulkaan, Nicaragua is een geweldig land en wordt gezien als dé nieuwe vakantiebestemming.

Op zoek naar de perfecte backpackvakantie? Nicaragua! Genoemd als een van de goedkoopste vakantiebestemmingen voor backpackers in 2014. De koloniale architectuur, het vulkanisch landschap en de vriendelijke bevolking maken dit tot een topbestemming waar we nog veel over gaan horen.

1. Surf naar beneden op de vulkaan Cerro Negro

Sluit je aan bij de adrenalinejunks met boards onder hun arm die de bijna 500 meter hoge Cerro Negro vulkaan omhoog wandelen (Black Hill) net buiten León. Vervolgens glijden ze naar beneden op vulkaanboards met een slordige 80 km per uur.

2. Loop op het dak van de kathedraal van León

Klim naar de klokkentoren en ga blootsvoets op het witgekleurde dak van de kathedraal van León staan, UNESCO werelderfgoed. Je ziet het fraaie stadslandschap van León naast de onheilspellende top van de San Cristóbal op een afstand.

Leon

3. Eet Nicaraguaans street food

Streetfood is steeds populairder tijdens reizen. Met de talloze straatverkopers die de pleinen van de stad vullen met hun karretjes met dampende snacks ben je hier in street food walhalla. Probeer vooral pupusas (kleine, handgemaakte maïs-tortilla’s), nactamale (gestoomde dough gevuld met vlees) en indio viejo (een traditionele tomaten- en sinaasappel stoofpot).

4. Chillen in San Juan del Sur

Stap aan boord van een Bluebird schoolbus naar San Juan del Sur, een slaperig stranddorpje bewoond door surfers en yogi’s. Geniet van de zonsopgang bij een El Macua, Nicaragua’s bekende cocktail, in een bar met palapa (rieten) dak op het zandstrand.

Surf Nicaragua

5. Bedwing de actieve vulkaan Concepción

De vulkaan Concepción is de tweede grootste in Nicaragua en het is zeker niet de makkelijkste klim. Trek een paar goede wandelschoenen aan en vind een lokale gids in nabijgelegen dorpen die je naar het dichtbeboste regenwoud brengt en langs gestolde lavastromen.

Concepcion

6. Sta oog in oog met een brulaap

Een grote populatie van deze lawaaierige wezens bewonen Ometepe Island en de jungle rondom San Juan Del Sur, hoewel je ze ook kunt zien in diverse reservaten in het land. Naast brulapen, is er een divers palet van wildlife in Nicaragua’s 78 beschermde gebieden inclusief luiaards, gordeldieren, toekans, zeeschildpadden en zelfs jaguars.

7. Slenter door Granada

Als je slentert door de straten van Granada neem je de schoonheid van oude kerken en koloniale huizen in je op. Maar er is ook niet iets waar je echt even voor moet gaan zitten. Bestel een kop van Nicaragua’s organic koffie en geniet van robuuste aroma’s terwijl het leven aan je voorbijtrekt.

Granada

8. Beleef Little Corn Island

Vlieg over de Corn Islands en laat het vasteland achter je. Little Corn Island bereik je per panga, een ferryboot. Hier bewonderen cultureel ingestelde reizigers kleurrijke Creoolse huizen, terwijl avonturiers snorkelen of duiken in de rustige wateren van de Carïbische Zee.

Corn Island

Dit artikel is origineel geschreven door Charlie Marchant van Charlie on Travel.