Nieuws Niet inpakken a.u.b.! 10 dingen die je thuis moet laten

Alle artikelen

Niet inpakken a.u.b.! 10 dingen die je thuis moet laten

Vergeet extra bagagetoeslagen. Wij laten je zien hoe je extra bagage fees en de toeslagen voor je handbagage vermijdt met onze waardevolle adviezen over wat niet in te pakken als je met vakantie gaat.

1. Toiletartikelen

Neem je altijd twee flessen mee onder de douche? Niet doen als je met vakantie gaat. Bedenk hoeveel je nodig hebt van elk toiletartikel – shampoo, conditioner, reinigingsmelk, aftersun – en stop dit in kleine 100 ml plastic flesjes. Laat de grote flessen thuis. Let wel: je mag alleen dergelijke verpakkingen in een doorzichtig plastic tasje meenemen in je handbagage. Ze verkopen trouwens ook shampoo in Spanje, Griekenland, Australië of waar je ook maar naar toe reist!

toilet tas, shampoo, conditioner, aftersun

2. Vakantieboeken

We hebben het niet eens over de ’50 Shades of Grey’ trilogie. Ook een paperback betekent gewicht in je reisbagage en het neemt tevens de nodige ruimte in. Je kunt natuurlijk slechts één boek meenemen en zodra je het ‘en ze leven nog lang en gelukkig’ hebt bereikt, het boek ruilen met een andere reiziger. Een voor de hand liggende oplossing is het kopen van een e-reader in plaats van een papieren werkje. Zorg er alleen wel voor dat die niet in het zwembad verdwijnt.

3. Kleding (die u last-minute heeft gekocht)

Natuurlijk moet je wel wat kleding meenemen, zelfs als je naar de Canarische Eilanden gaat, maar wees meedogenloos als het om kleding gaat. Trek alles eerst aan voordat je vertrekt. Het is mogelijk dat je je in de uitverkoop enigszins te buiten bent gegaan en dat die trendy fietscape eigenlijk een overbodige luxe is en teveel ruimte inneemt in je koffer. Ga alleen voor geteste favorieten, niemand op Corfu zal zien dat je het al voor de 236ste keer draagt.

4. Pindakaas

Het is niet heel eenvoudig om een lekkere kop thee te drinken in Frankrijk. Dat geldt ook voor een bruine boterham met (pinda)kaas. En wat dacht je van 6 uur etenstijd in Spanje? Op reis is alles anders. Dat is nu juist het leuke van vakantie! Geef jezelf over aan een andere cultuur, leer deze kennen met alle leuke en vreemde gewoontes. Vergeet de pindakaas, hagelslag, stampotten, aardappels met vlees en jus en die boterham. Geniet van ’s ochtends na een avond uit van ‘churros con chocolate’ in de Spaanse ochtendzon.

5. Föhns en krultangen

Voor veel vrouwen zijn een föhn of een krultang onmisbaar. Net als mascara, dat altijd op de ogen moet. Laat het voor een keer thuis. Stel je je de vrijheid voor dat je niet op tijd hoeft op te staan om je haar in de juiste coupe te modelleren. Ga maar voor een net- uit-je-bed look of en lekker-door-de-war-strandhaar. Laat zien dat je net uit de golven komt, niet uit de salon.

6. Waardevolle spullen

Zelfs al heeft je hotelkamer een kluisje en heeft de accommodatie 24 uur beveiliging, dan nog zijn er veel mogelijkheden om je geliefde bezittingen kwijt te raken. Dat je extra voorzichtig bent in de schimmige straten van Montevideo, betekent nog niet dat je je Rolex niet in het vliegtuig kunt laten liggen. Laat spullen van economische en emotionele waarde gewoon thuis. Het heeft geen zin ze mee te nemen.

inpakken koffer

7. Handdoeken

De meeste hotels van een zekere klasse voorzien je van handdoeken, dus laat die lekker thuis. Als je gaat voor een lichte bepakking, neem dan dunne microfiber reishanddoeken of hamamdoeken mee die het vocht snel absorberen, snel drogen en licht zijn. Voor een dilemma zorgen vaak de strandhanddoeken. Smokkel je de dikke, comfortabele hotelhanddoeken mee naar buiten om ze zanderig te laten worden? Ga voor een hamamdoek, zeggen wij!

8. Reisgidsen

Heerlijk om van tevoren in te lezen en je te laten inspireren, maar een koffietafelboek als ‘De fotogids voor alle landen in de wereld’ moet maar gewoon blijven liggen waar ze liggen. Neem reisgidsen mee op je e-reader. Of kopieer, als je ze echt mee wilt nemen, de meest relevante pagina’s en gooi gelezen pagina’s weg.

9. Overhemden en T-shirts

Het is natuurlijk mogelijk dat je een overhemd met das moet dragen tijdens je vakantie, bijvoorbeeld wanneer je dineert op een dakterras van een vijfsterrenhotel in Dubai. Maar het is vrijwel altijd onmogelijk om de shirts in tip top staat uit de koffer te toveren na een lange reis. Houd het bij mooie kwaliteit T-shirts die je kunt oprollen en vouwen en direct aan kunt trekken. Of verblijf in een vijfsterrenhotel, waar je iemand vindt die je overhemden strijkt.

10. Vuurwerk

…en andere verboden items zoals: honkbalknuppels, party poppers en huishoudmessen.

Als je toch die föhn en krultang mee wilt nemen en wat tips en adviezen kunt gebruiken, lees dan onze tips over hoe te vliegen met alleen handbagage en hoe de extra bagage fees te vermijden.

Skyscanner is de wereldwijde reiszoekmachine die jou helpt besparen op vliegtickets, hotels en autohuur.

Kaart