Nieuws Let op: Nieuwe handbagageregels voor easyJet en Ryanair

Alle artikelen

Let op: Nieuwe handbagageregels voor easyJet en Ryanair

Ryanair en easyJet kondigden recent nieuwe handbagageregels aan. Zijn die goedkope weekendjes weg nu echt verleden tijd? Lees hier meer over de nieuwe handbagageregels van Ryanair en easyJet.

Wat verandert er bij Ryanair?

Veel Ryanair passagiers hebben deze nieuwe regel al meegemaakt. In de wachtrij voor het boarden komt er nu al vaak een flight attendant met bagagelabels langs om je handbagage koffertje gratis in het ruim mee te vervoeren. Dit omdat er niet genoeg plek is in de laadruimtes in de cabine, omdat bijna iedereen een koffertje mee neemt als handbagage.

Vanaf 15 januari 2018 is het niet meer gratis om je handbagage koffertje mee te nemen in de cabine. Wel mag je het gratis mee laten nemen in het ruim. Voor veel mensen is dit natuurlijk geen probleem, gratis = gratis, en even wachten bij de bagageband is niet zo erg. Wil je wel snel het vliegtuig in en uit? Dan kun je beter een Instappen met prioriteit ticket aanschaffen, dit kost je € 5 extra en dan mag je handbagagekoffer mee in de cabine .Je mag wel gewoon je gratis accessoire meenemen, een paraplu of laptop bijvoorbeeld, deze moet wel onder de stoel voor je passen.

Let op: deze nieuwe regel geldt voor vluchten vanaf 1 november, ook als je al geboekt hebt voor 1 november.

Koffer

Veranderingen ruimbagage regels Ryanair

De bagageregels voor ruimbagage veranderen ook, om het aantrekkelijker te maken om bagage in te checken. Je mag nu 20 kg meenemen ipv 15 kg, en je betaalt ipv € 35 maar € 25.

  Boekingen gemaakt tot 31 oktober 2017 Boekingen gemaakt vanaf 1 november 2017
Handbagageregels Ryanair

1 gratis handbagage koffertje (55 cm x 40 cm x 20 cm, max. 10 kg) 

+

1 gratis accessoire zoals een handtas of laptop (35 cm x 20 cm x 20 cm)

1 gratis bagage koffertje (55 cm x 40 cm x 20 cm, max. 10 kg)  kosteloos vervoerd in het ruim

OF

1 handbagage koffertje voor € 5 voor passagiers met “Instappen met prioriteit” in de cabine (55 cm x 40 cm x 20 cm, max. 10 kg) 

+

1 gratis accessoire zoals een handtas of laptop (35 cm x 20 cm x 20 cm)

Ruimbagage regels Ryanair 1 koffer (81 cm x 119 cm x 119 cm max. 15 kg) voor € 35 1 koffer (81 cm x 119 cm x 119 cm max. 20 kg) voor € 25
     

Wat verandert er bij easyJet?

Veranderingen handbagageregels easyJet

Ook bij easyJet vluchten gebeurt het wel eens dat handbagage in het ruim geplaatst moet worden vanwege plaatsgebrek. Maar easyJet lijkt een andere aanpak te hanteren dan Ryanair. Je kunt er namelijk voor kiezen bij het inchecken om je handbagage koffertje in het ruim te plaatsen, met hun “hands free” tarief van £4. (prijs in Euro nog niet bekend gemaakt) Hierbij krijg je een plastic zakje om je belangrijke items in mee te nemen en check je het koffertje in. In tegenstelling tot Ryanair gebeurt dit voor de douane. Ook kun je de “groepsbundel” kopen, waar je £10 (prijs in euro niet bekend gemaakt) betaalt voor de “hands-free” optie voor een groep van max. 6 personen.

Eigenlijk verandert er voor easyJet dus niets, ze hebben alleen een extra optie voor bagage toegevoegd.

  Oude bagageregels easyJet Boekingen gemaakt vanaf 1 november 2017
Handbagageregels easyJet

1 gratis handbagage koffertje (56 cm x 45 cm x 25 cm, onbeperkt gewicht) 

+

1 gratis accessoire zoals paraplu, duty free shopping (geen laptop)

1 gratis handbagage koffertje (56 cm x 45 cm x 25 cm, onbeperkt gewicht) 

+

1 gratis accessoire zoals paraplu, duty free shopping (geen laptop)

OF

1 koffertje (56 cm x 45 cm x 25 cm, onbeperkt gewicht) ingecheckt voor £4 op het vliegveld als “hands free” optie

 

Meer bagagetips? Check deze:

Skyscanner is de wereldwijde reiszoekmachine die jou helpt besparen op vliegtickets, hotel deals en autohuur. Download ook onze handige app!