Het coronavirus (COVID-19) kan invloed hebben op je reisplannen. Waar je ook heengaat, hier vind je het laatste advies.

Nieuws Wat te doen in Colombo, Sri Lanka: de 10 mooiste bezienswaardigheden

Alle artikelen

Wat te doen in Colombo, Sri Lanka: de 10 mooiste bezienswaardigheden

Sri Lanka en haar prachtige hoofdstad Colombo gaan het helemaal worden in 2017. De stad groeit, bruist en bloeit. Dompel je onder in de rijke geschiedenis, natuurlijke schoonheid en kosmopolitische sfeer samen met de relaxte locals en laat deze 10 tips van Skyscanner niet aan je voorbijgaan.

Maar eerst…

Heb ik een visum nodig voor Sri Lanka?
Ja. Op deze website kun je online een visum aanvragen, wat $30 kost en die je moet betalen met een creditcard. Met dit visum kun je 30 dagen in het land blijven. Daarnaast moet je paspoort minimaal zes maanden geldig zijn op de dag van aankomst.
* Visuminformatie correct juni 2017 en gevonden op Nederland Wereldwijd. Check altijd actuele informatie via officiële bronnen voordat je boekt.

Hoe heet de airport van Colombo, Sri Lanka?
De internationale luchthaven van Colombo is Bandaranaike International Airport. Vanaf Amsterdam Schiphol vlieg je in 9 uur en 50 minuten rechtstreeks naar Colombo met KLM.

Wat voor weer is het in Colombo, Sri Lanka?
Colombo ligt aan de westkust van Sri Lanka aan de Indische Oceaan. De stad heeft een tropisch regenwoudklimaat met een constante gemiddelde temperatuur van 30 graden, het hele jaar door. Samen met de vele neerslag zorgt dit voor een hoge luchtvochtigheid.

Wat is de tijd in Sri Lanka?
Het is in Sri Lanka 4,5 uur later dan in Nederland.

1. Galle Road

‘Alles begint en eindigt op Galle Road’, zeggen de locals in Sri Lanka. Dit is dé hoofdstraat van Colombo, waar dagelijks het leven en honderden auto’s aan je voorbijtrekken. Begin de dag met een fijn ontbijtje bij Barefoot Cafe en laat de kakofonie van gillende schoolkinderen, bellende zakenmannen en toeterende tuktuks rustig op je inwerken. Vergeet ook niet een bezoekje te brengen aan de prachtige Hindoeïstische tempel Vajira Pillayar Kovil.

2. Independence Memorial Hall

Het uitroepen van de onafhankelijkheid van Sri Lanka in 1948 van Groot-Brittannië betekende het begin voor de nieuwe Sri Lankaanse regering en daarmee de bouw van het Independence Memorial Hall. Een ruimtelijk, open en groots monument dat niet alleen populair is bij toeristen, maar ook onder lokale studenten die maar al te graag met je op de foto willen. Je vindt het gebouw op Independence Avenue.

Boek je rechtstreekse vlucht Colombo

3. Colombo National Museum

Het moderne Sri Lanka is misschien net enkele tientallen jaren oud, maar daarvoor was er al duizenden jaren een geciviliseerde samenleving. Neem de tijd voor het Nationale Museum van Colombo dat een doorsnede laat zien van Sri Lanka’s geschiedenis, kunst en relikwieën uit de vierde eeuw voor Christus. Een onderdeel van dit museum is het Dutch Period Museum, gevestigd in een typisch Hollands koloniaal woonhuis, dat een blik geeft op de Nederlandse inmenging in de geschiedenis van Sri Lanka.

4. Gangaramaya Temple

De perfecte plek om kennis te maken met het Sri Lankaanse boeddhisme is de iconische Gangaramaya Temple, een van de belangrijkste tempels in Sri Lanka. De tempel biedt een eclectische mix van Sri Lankaanse, Thaise, Indiase en Chinese architectuur. Bekijk hier onder meer de Vihara (tempel), de Bodhitree, de Seema Malaka (zaal voor monniken) en de reliekenkamer. Naast een tempel is de Gangaramaya Temple vandaag de dag ook een leerschool, museum en weeshuis.

Bekijk ook: Bezoek alle 7 nieuwe wereldwonderen

 

5. Beira

Bij een bezoek aan de Gangaramaya Temple heb je uitzicht op het Beira-meer, een prachtig en groot turkooizen meer in het hart van de stad. Het nodigt direct uit om te slenteren langs z’n oevers en in stilte te genieten van z’n schoonheid. Hoewel hogere gebouwen en winkels rond het meer opdoemen, blijft het idyllische karakter van het Beira-meer behouden. Een geweldig rustpunt in de stad na een dagje sightseeing!

 

6. Viharamahadevi

Maar Colombo biedt meer grote, open ruimtes. Wat dacht je van het groene park Viharamahadevi? Dit park ligt ten zuiden van het Beira-meer, niet ver van de Independence Memorial Hall. Net als in de rest van de stad, zijn bomen hier in grote getale aanwezig, dankzij Colombo’s vooruitstrevende milieubeschermingswetten. De naam van het park is opgedragen aan Viharamahadevi, moeder van koning Dutugamunu Saddatissa, één van Sri Lanka’s grootste helden.

Boek Colombo rechtstreeks met KLM

7. Pettah Market

Pak een tuktuk of riksja en breng een bezoek aan de de Pettah Market, ook wel Manning Market genoemd. Deze openluchtmarkt ligt in de gelijknamige wijk Pettah en de ingang is te herkennen aan de gigantische Khan Clock Tower, die op een rotonde staat. Je vindt er een overvloed aan lokale eetstalletjes en marktwaar. De markt eindigt in de Sri Lanka Gold Market, een straat gevuld met honderden sieradenwinkeltjes.

8. Galle Face Green

Ga vanuit Pettah Market in westelijke richting op Galle Road om uit te komen bij Galle Face Green, een boulevard aan zee die een open, groene plek combineert met levendige delicatessen- en diverse marktkraampjes. Galle Face is de perfecte plek om je te vergapen aan het bulderende geluid van de Indische Oceaan, op steenworp afstand van de haven van Colombo. Iedere avond komen er honderden locals bijeen om naar de zonsondergang te kijken.

Bekijk ook: 10 plekken voor de mooiste zonsondergangen

9. Negombo

De neerslaande golven langs Galle Face zijn rustgevend, maar het is geen goede plek om te zwemmen. Rijd daarvoor 30 minuten met een huurauto richting het noorden van het centrum, naar Negombo. Hoewel Negombo niet zo paradijselijk is als de stranden van Sri Lanka’s zuidelijke en oostelijke kusten, geven z’n turkooizen wateren en wuivende palmen zeker een ‘ver weg van alles’ gevoel.

10. Olifantenweeshuis Pinnawala

Op zoek naar een leuke excursie of activiteit buiten Colombo? Breng dan een bezoekje aan het olifantenweeshuis Pinnawala, een non-profit wildlife reservaat dat weesolifantjes adopteert en ze probeert terug te brengen in de natuur. Hoewel Pinnawala maar iets meer dan een uur rijden is vanaf Colombo, heb je het idee midden in de jungle beland te zijn.

Nog op zoek naar een hotel in Colombo? Bekijk hier ons overzicht van hotels in Colombo, Sri Lanka.

Boek je ticket Sri Lanka

Meer tips over Sri Lanka?

Blik op prachtig Sri Lanka uit Wie is de Mol?

Vergeet Frankrijk: Sri Lanka is hot!

10 bijzondere reizen die je leven veranderen in 2017

Skyscanner is de wereldwijde reiszoekmachine die jou helpt besparen op vliegtickets, hotel deals en autohuur.