Nieuws Op vakantie met de hond: de 10 meest hondvriendelijke plekken

Alle artikelen

Op vakantie met de hond: de 10 meest hondvriendelijke plekken

Op vakantie met je trouwe viervoeter, je hond? De 10 meest hondvriendelijke hotels en bezienswaardigheden op een rij.

Bekruipt je een enorm schuldgevoel bij het idee dat je je hond achterlaat in een kennel tijdens je vakantie? Neem Vicky mee!

Bij verschillende luchtvaartmaatschappijen mag je huisdieren meenemen – tegen betaling uiteraard. Reizen met je hond buiten Europa is wat lastiger, maar niet onmogelijk zolang jouw hond de aanbevolen vaccinaties heeft gehad en je de benodigde papieren hebt.

1. Hotel Palomar, Los Angeles, Verenigde Staten

In dit boutique hotel wordt je hond behandeld als een royalty. Het verwelkomt honden van iedere grootte gratis tijdens een verblijf. Het hotel lig op slechts tien minuten afstand van het strand nabij het stijlvolle Westwood waar veel celebs wonen. Dus in no time maak je plezier met Vicky tijdens een uurtje golfsurfen. De Palomar doet er alles aan om het je harige vriend naar de zin te maken: iedere kamer heeft een water- en etensbak naast een doggie bed. De hotelmedewerkers zorgen zelfs voor een welkomstbord met de naam van je hond erop. Tegen een kleine vergoeding nemen ze hem ook nog mee uit wandelen terwijl jij LA onveilig maakt.

Lees ook: Als een local in Los Angeles: 10 insider tips voor LA

2. Hotel Katajanokka, Helsinki, Finland

Geloof het of niet, maar tot 2002 was dit Best Western hotel eigenlijk een gevangenis. Meer dan 150 jaar lang waren de bewoners keiharde criminelen, nu bevolken toeristen het gebouw, samen met hun huisdieren. Honden zijn welkom tegen betaling van 10 euro per nacht en de dikke muren zorgen ervoor dat je geen last hebt van jankende honden. Zie het als een kennel voor mensen.

3. Frenchie Winery, Saint Helena, Californië, Verenigde Staten

Welkom bij ‘Napa Valley’s eerste hondenbodega’. Eigenaar Jean-Charles Boisset noemde z’n wijngaard met bodega naar z’n hond en beweert dat hij een hondvriendelijke zaak begon omdat het ‘Frenchie’s idee was om op een dag een wijngaard te hebben waar al z’n harige vrienden zich thuis zouden voelen om te komen spelen’. Honden van gasten kunnen terecht in schaduwrijke bedden gemaakt van wijnvaten terwijl de baasjes wijnproeven. En als je je toch enige zorgen maakt over je vriend, houd hem of haar dan in de gaten via de ‘Frenchie cam’.

4. Beachcomber’s Cottage, Whitsand Bay, Cornwall, Verenigd Koninkrijk

Als je op zoek bent naar wat quality time met je hond, dan biedt deze idyllische cottage de perfecte oplossing. Je hond kan lekker rennen op het 8 kilometer lange strand en er zijn talloze wandelmogelijkheden in de buurt. Deze cottage met stenen muren ligt pal aan het strand, dus het biedt een fantastisch uitzicht op strand en zee en er is zelfs een surfschool voor het geval je op de plank wilt staan al dan niet met hond.

5. Cliveden House and Pavilion Spa, Taplow, Berkshire, Verenigd Koninkrijk

Als je denkt dat je hond z’n neus ophaalt voor een gewone cottage, kijk dan bij Cliveden House, veel meer dan een ‘gewone’ cottage. Niet alleen heeft deze luxueuze bestemming 250 hectare grond voor jezelf en je hond om te rondjes te rennen, het personeel doet er ook alles aan om te voldoen aan de eisen en wensen van je hond. Op het ‘hondenmenu’ onder meer ‘steakfilet met rijst, met lichte jus’ en een ‘doggie welcome break’ pakket met vele extra’s inclusief een welkomstbrief van je hond, een fakkel voor avondwandelingen en een gepersonaliseerde Cliveden riem. Vicky wilt nooit meer iets anders.

6. The Cat and Fiddle, Los Angeles, Verenigde Staten

Er zijn overal diervriendelijke restaurants in LA maar de meest historische is waarschijnlijk de Cat and Fiddle, waar diverse scènes van de film Casablanca gefilmd zouden zijn. Gelegen aan Sunset Boulevard is dit restaurant en pub diepgeworteld in de filmgeschiedenis. Honden worden met open armen ontvangen en de eigenaren zorgen voor een apart hondenmenu om je hond in de watten te leggen.

7. Groovy Dog Bakery, Austin, Texas, Verenigde Staten

Naast heerlijke baksels voor mensen, komt de Groovy Dog Bakery ook met een assortiment hondenlekkernijen zoals PeaMutt Butter Pleasers en BarkBQue biscuits. De spontane eigenaresse Kim Hall nam ontslag bij haar laatste baan om zich volledig te richten op dit hondenparadijs.

8. The Spaniards Inn, Hampstead, Londen, Verenigd Koninkrijk

Deze pub uit de 16e eeuw in het centrum van Hampstead Heath werd onsterfelijk dankzij The Pickwick Papers van Charles Dickens. Met een voor Londense begrippen enorm en geweldige tuin het enorm en honden zijn meer dan welkom. Er is zelfs een hondenwassalon, dus jij kunt een lekker pint drinken terwijl je hond een wasbeurt krijgt.

9. Glacier Express, Zwitserland

Zwitsers houden van honden (vooral de kleine exemplaren) en honden mogen in treinen meereizen. Misschien is de bekendste route wel die van de Glacier Express, een 7 uur durende route van Zermatt tot Davos of Sankt Moritz. Met fantastische vergezichten over de Alpen. Vicky mag niet gratis meereizen, honden groter dan 30 cm vanaf de schouder, moeten een tweedeklas kaartje betalen. En je moet ook een stoel reserveren, vergeet niet ‘Hund’ of ‘Dog’ voor de passagiersnaam te vermelden. Geen geintje.

10. Relais & Chateau, Kasteel Engelenburg, Brummen, Gelderland

Dan eigen land. Kasteel Engelenburg staat in een zeer fraaie, natuurrijke omgeving. Perfect om te wandelen met de hond. Viervoeters zijn hier dan ook meer dan welkom. Er zijn een aantal special kamers voor gasten met hond. En er is een speciaal hondenarrangement voor 25 euro per nacht, per hond. Met op de kamer: een doggiebag inclusief kluif, water- en voerbak, ’s ochtends ontbijt met hondenbrokken en een wandelroute voor hond en baasje.

Lees ook:

Reizen met huisdieren: kosten per airline

In de meeste hotels in Nederland zijn honden welkom, soms tegen speciale voorwaarden en vrijwel altijd tegen betaling. Kijk bij Skyscanner hotels – ook geschikt voor niet hondenliefhebbers.

Dit artikel is gebaseerd op de originele tips van Lewis Packwood.

Kaart