Het coronavirus (COVID-19) kan invloed hebben op je reisplannen. Waar je ook heengaat, hier vind je het laatste advies.

Nieuws Rondreis Indonesië deel 2: Lombok; het eiland van uitersten

Alle artikelen

Rondreis Indonesië deel 2: Lombok; het eiland van uitersten

Lombok staat vooral bekend om de prachtige stranden van de Gili eilanden, maar heeft uiteraard zoveel meer te bieden. Skyscanner in samenwerking met Indonesië-experts Michiel en Marije van Our Traveldreams inspireren je met dit artikel! Dit stukje Indonesië staat voor onwijs genieten op prachtige stranden, maar tevens voor helemaal kapot gaan tijdens een beklimming van de Rinjani vulkaan.

1. Gili Eilanden

De Gili Eilanden bestaan uit 3 hoofdeilanden welke een zeer populaire bestemming zijn onder men-sen die Bali bezoeken. Voor ons was het bezoeken van de eilanden een relaxte manier om de oversteek te maken van Bali naar Lombok. En omdat de eilanden totaal verschillend zijn, wilden we ze ook allemaal bezoeken. Wat alle drie de eilanden gemeen hebben, is dat gemotoriseerd vervoer verboden is waardoor je de eilanden alleen te voet, te fiets of te paard kunt verkennen. Het voelt een beetje alsof je terug gaat in de tijd wat stiekem heerlijk is.

Vind vluchten naar Lombok

Gili eilanden

1.1 Gili Trawangan

Gili Trawangan is het drukst bezochte eiland door backpackers en staat mede daardoor bekend als het party eiland. ’s Avonds kun je zalig eten op de nightmarket, een filmpje kijken op het strand en/of een dansje doen in één van de vele barretjes die dit eiland rijk is.

Wanneer je je in een bezoek aan de Gili eilanden verdiept, kom je ongetwijfeld prachtige foto’s tegen van mensen die op een schommel staan/zitten in het water.

Wij vonden het erg grappig om te zien dat de mensen gewoonweg in de rij staan om een dergelijke foto te maken bij zonsondergang. Ziet er op de foto toch echt anders uit! Zalig om dit alles van een klein afstandje te bekijken op ons strandbedje, met een drankje in onze hand en een prachtige zonsondergang op de ach-tergrond.

Gili Trawangan

Vind een hotel in Gili Trawangan

1.2 Gili Meno

Gili Meno is de rustigste van de drie en daardoor vooral populair onder honeymooners en (wat oudere) reizigers die zin hebben in een paar dagen niks. En met niks bedoelen we boeken lezen, relaxen op het prachtig witte strand, genieten van de rust, lekker eten en gewoon helemaal ontspannen. En dat is wat wij hier gedaan hebben. Wil je toch iets actiever? Ga snorkelen of boek een duiktrip bij één van de duikscholen.

Gili Meno

Vind een hotel in Gili Meno

1.3 Gili Air

Gili Air is onze favoriet. Het is een mix van beide eilanden. Genoeg restaurantjes en barretjes om de inwendige mens te verzadigen met daarnaast prachtige witte stranden en een heerlijk relaxed sfeertje. Wij vonden de stranden hier ook het prettigst omdat je op de ander eilanden niet altijd even makkelijk het water in en uit kan lopen door de stroming en het koraal. Net als op de andere eilanden vind je ook hier een schildpadden opvang en leent het eiland zich prima voor een strand-wandeling.

Onze ‘insider’ tip: ga eten bij Sunrise Gili Air. En zorg dan vooral dat je ruimte over hebt voor een toetje. Zalig!

Gili Air

2. Kuta

Ondanks dat wij niet echt strandmensen zijn, hadden wij toch nog geen genoeg van het zout in onze haren en zand tussen onze tenen. Echter wilden we we onze dagen wel iets actiever doorbrengen dan op de Gili’s. Kuta is hier de perfecte plek voor. Met een scooter hebben we de verschillende stranden verkent en zijn we omhooggelopen/geklommen naar het viewpoint bij Horse-shoe Tanjang Aan Beach. Kuta is tevens de perfecte plek om te (leren) surfen. Onontdekt is het hier zeker niet, maar er zijn genoeg prachtige stranden die je bijna voor jezelf hebt.

Vlieg goedkoop naar Lombok

Kuta

3. Rinjani

Na al deze zalige dagen op heerlijke stranden waarbij we op en top ontspannen waren, begonnen we aan de zwaarste klim uit ons leven: de beklimming van de Rinjani vulkaan. Was het zwaar? Onwijs! Hebben we gezwoegd, gemarteld en gezweet? Zeker weten! Was het de moeite waard? Geen twijfel over mogelijk! Zouden we het weer doen? Nooit!

De Rinjani vulkaan is een actieve vulkaan en met haar hoogte van 3.726 de op twee na hoogste berg van Indonesië. Wij hebben hier een 3-daagse trekking gedaan waarbij we naast afzien, onwijs genoten hebben van prachtige uitzichten en bizar mooie sterrenhemels.

Rinjani

Vind vluchten naar Lombok

‘Our Traveldreams’ is de reisblog van twee Dutchies die samen hun hart volgen en een lang ge-koesterde droom waarmaken. We nemen je mee tijdens onze reis door Zuid Oost Azië, Lombok in dit geval. Onze reis heeft ons inmiddels naar Zuid-Amerika gebracht, maar we blikken graag samen even terug naar het prachtige Lombok.

Reis met ons mee via: Facebook Website Instagram