Nieuws Rondreis Indonesië deel 3: Flores, een eiland van bijzondere ontmoetingen

Alle artikelen

Rondreis Indonesië deel 3: Flores, een eiland van bijzondere ontmoetingen

Eén van de meest verrassende eilanden in Indonesië voor Skyscanner's gastbloggers Our Traveldreams was Flores. Een eiland waar ze waanzinnige ontmoetingen hebben gehad met niet alleen hele bijzondere dieren en een prachtige natuur, maar waar ze ook een bijzonder traditioneel dorp bezocht hebben. Hoogtepunten waar ze het nu nog steeds over hebben.

1. Het traditionele dorpje Waerebo

Na een wandeling van ongeveer 2-3 uur (afhankelijk van je fitheid) waarbij je door een prachtig gebied loopt onder begeleiding van vrolijk tsjirpende vogels, kom je aan bij een houten hut vanaf waar je een waanzinnig uitzicht hebt over dit bijzondere mooie dorp.

Hier wordt je aankomst in het dorp aangekondigd door middel van een bel en wordt je begeleid naar het hoofdhuis waar een welkomst-ceremonie wordt gehouden door de twee oudste mannen van het dorp. Een nederig moment waarbij je geen idee hebt wat er allemaal gebeurt en mooi om mee te maken.

Na deze ceremonie wordt je ‘vrijgelaten’ in het dorp en kan je niks anders doen dan genieten van de omgeving en de eenvoud van het leven hier, en natuurlijk honderden foto’s maken. Om de ervaring compleet te maken, raden we aan om hier ook de nacht door te brengen.

2. Bajawa en traditionele dorpen in Flores

Bajawa zelf is niet zozeer een aanrader om te bezoeken, maar het is een prima startpunt om een aantal mooie traditionele dorpen te bezoeken in de omgeving. Het bijzondere aan deze dorpen is dat de huizen opgesteld zijn in 2 rijen waarbij zich in het midden een grote open ruime bevindt. Hier staan totems die er uit zien als kleine huisjes.

Leuk weetje: het aantal totems staat gelijk aan het aantal clans in het dorp. Dit is tevens de begraafplaats. Wij hebben de dorpjes Bena en Luba bezocht waarbij we zeker aanraden om er vroeg heen te gaan, voor de toeristenstroom op gang komt.

 

3. Keliumuti vulkaan en de kleurige kratermeren

Bij een bezoek aan de Kelimutu vulkaan, om de gekleurde kratermeren te bezoeken, is het altijd een verrassing welke kleuren het water heeft. Locals geloven dat dit de spirituele rustplaats van hun voorouders is en dat de kleuren veranderen door de stemming van de meren.

Het schijnt dat de zonsopgang hier fantastisch is! Wij hadden de ‘pech’ dat het mistig was en hebben dit moment helaas gemist. Ietwat ongeduldig hebben we in totaal 4 uur gewacht tot de meren zich in volle glorie lieten zien en gelukkig deed dit de lange wachttijd meteen vergeten.

4. Labuan Bajo

De meest bekende plek op Flores is Labuan Bajo. Bekend om haar enorme komodovaranen en het duiken/snorkelen met de Manta’s. Wij hebben ontmoetingen gehad met beide reuzen en vonden het fantastisch.

Daar waar de varanen nogal passief waren en lagen op te warmen in de zon (wat stiekem heel fijn is want ze zijn best eng), waren de Manta’s ongelooflijk elegant en is het waanzinnig om deze enorme beesten gracieus door het water te zien bewegen. Beide ontmoetingen horen dan ook zeker op je bucketlist thuis mocht je naar Flores gaan.

_’Our Traveldreams’ is de reisblog van twee Dutchies die samen hun hart volgen en een lang ge-koesterde droom waarmaken. We nemen je mee tijdens onze reis door Zuid Oost Azië, Flores in dit geval. Een eiland met ongekende schoonheid en diversiteit en is zeker een bezoek waard!_

_Reis met ons mee via:
Facebook: [https://www.facebook.com/ourtraveldreams/](https://www.facebook.com/ourtraveldreams/)
Website: [www.ourtraveldreams.com](http://www.ourtraveldreams.com)
Instagram: [https://www.instagram.com/ourtraveldreams/](https://www.instagram.com/ourtraveldreams/)_