Nieuws ’s Werelds vreemdste skiresorts

Alle artikelen

’s Werelds vreemdste skiresorts

Skiën? In Noord-Korea? Echt wel! Skyscanner onthult 11 plekken die je versteld doen staan om hun skiresorts. Van Cyprus tot Sicilië, van Kosovo tot Kasjmir.

1. Masik Pass, Noord-Korea

Sinds 2013 is het Masik Pass Ski Resort in Noord-Korea het eerste grote skigebied in het land. Het is geen Whistler, en Noord-Korea is niet gezegend met geweldige poedersneeuw zoals z’n buur Japan. Maar het heeft negen pistes (de langste is 5 km) met tweepersoons skiliften, een 120 kamers tellend hotel met bars en restaurants en gek genoeg (voor Noord-Korea) een internetverbinding. Noord-Korea’s reisexperts, Koryo Tours, bieden reizen hier naar toe aan. En hoewel het skiën de diehard skiër niet zal bekoren, toch willen avontuurlijke skiërs vast wel een Masik Pass skipas in hun bezit hebben.

See video

2. Gulmarg, Kasjmir

Het skiresort Gulmarg in de Himalya, in het Indiase Kasjmir, is een soort pilgrimoord voor avontuurlijke skiërs geworden. Als het idee van skiën in de buurt van apen en machinegeweren je niet aanspreekt, vermijd dan Kasjmir. Maar ben je in voor avontuur dan biedt Gulmarg waarschijnlijk de beste poedersneeuwpistes in de wereld. Enne.. de Kasjmiri curries zijn ook niet heel verkeerd. Zie de fantastische Kasjmiri sneeuw hieronder!

See video

Wat is de prijs voor tickets Delhi?

3. Mzaar, Libanon

Mzaar is een van de zes ski resorts in Libanon, de meest ontwikkelde. Met 18 liften en een maximale hoogte van 2465 meter is het populair bij de hip en cool van Beirut die hier komen om te skiën, te feesten en om gezien te worden in de weekenden. Maar zoals de video hier beneden laat zien, is het ook eenvoudig om lege pistes te vinden! Vind goedkope vliegtickets Beiroet

https://www.youtube.com/embed/v6lVjtZ8OW0

Wat is de prijs voor tickets Libanon?

4. Mount Etna, Sicilië

Dit Italiaanse eiland in de Middellandse Zee staat normaalgesproken bekend om zon, zee en strand maar je kunt ook skiën boven op de vulkanische Etna in een van de twee skicentra (Rifugio Sapienza en Piano Provenzana). Wees echter wel voorzichtig, wanneer de actieve Etna begint te spuwen dan wil je niet in de buurt zijn. Tijdens vorige uitbarstingen is de liftinfrastructuur beschadigd geraakt door lavastromen dus check de vulkaanvoorspelling voordat je je skischoenen aandoet!

https://www.youtube.com/embed/1d-sJ_FAGeI

Wat is de prijs voor tickets Palermo?

5. Mount Hermon, Israël

Bovenop de top van de heilige berg Hermon vind je Israel’s enige skigebied. Met ongeveer 60 kilometer pistes is het terrein geschikt voor gevorderden hoewel de lager gelegen pistes gevuld raken met beginnende Israelis al skiënd in hun jeans. Bekijk de Israëlische sneeuw in actie hieronder!

https://www.youtube.com/embed/Jr92-UzeKw0

Wat is de prijs voor tickets Tel Aviv?

6. Mount Olympus, Cyprus

Nog een eiland in het Middellandse Zeegebied waar je kunt skiën op de bergen en zwemmen in de zee beneden op dezelfde dag. Cyprus heeft een ski resort en wereldberoemde stranden. De berg Olympus biedt een geweldige setting om te skiën in de Troodos bergen en hoewel het seizoen korter is dan op het Europese vasteland, zijn de uitzichten vanaf de top meer dan de moeite waard. Ontdek de Cypriotische poedersneeuw in de video!

See video

Wat is de prijs voor tickets Mount Olympus?

7. Ben Lomond, Tasmanië

Er zijn diverse resorts op het Australische vasteland maar het kleine Tassie biedt ook alle faciliteiten voor een geweldige ski trip. Ben Lomond is het beste resort op het eiland en heeft een handvol sleepliften naast accommodaties en eetgelegenheden. Omdat je je op het zuidelijk halfrond bevindt, loopt het skiseizoen van juli tot september. Vind goedkope vliegtickets Australië

https://www.youtube.com/embed/4vibtAN-_qM

Wat is de prijs voor tickets Tasmanië?

8. Dizin, Iran

Bij Iran denk je misschien aan warm weer en ….,maar het land heeft gigantische bergen hoger dan 5000 meter waar je uitstekend kunt skiën. Er zijn twee belangrijke resorts: Dizin en Shemshak, beide op ongeveer 2 uur rijden vanaf Teheran. Vanwege de strenge Islamitische wetten hebben sommige resorts aparte skiliften voor mannen en vrouwen. Zoals de video hieronder laat zien, kan Iran poedersneeuw hemel zijn!

See video

Wat is de prijs voor tickets Iran?

9. Yongpyong, Zuid-Korea

Noord-Korea sloot zich laat aan bij de ski party, maar voor buurland Zuid-Korea begon de ski boom vlak nadat in Japan begon. Het land heeft 12 skiresorts maar hoewel de winters in het land erg koud zijn, valt er niet per se veel sneeuw, dus je krijgt waarschijnlijk niet veel poederige dagen hier.

https://www.youtube.com/embed/ys5kfvrgp-M

Wat is de prijs voor tickets Seoul?

10. Brezovica, Kosovo

Dit kleine maar zeer trotse land zou een van de beste skiresorts van de Balkan hebben: Brezovica. Ze hebben zelfs een Facebook pagina met meer dan 65.000 fans (in vergelijking: Val D’isere in Frankrijk is een van de populairste skiresorts in Europa, heeft slechts 32.000 fans) dus iets doen ze goed! Bekijk de poedersneeuwvideo hieronder in de video!

See video

Wat is de prijs voor tickets Pristina?

11. Tiffindell, Zuid-Afrika

Skiën? In Zuid-Afrika? Ja! Tiffindell is het enige skiresort in het land. Hier worden de Zuid-Afrikaanse ski- en snowboard kampioenschappen ieder jaar gehouden. Het is resort is opgericht in 1993 en is gebouwd op de Ben Macdhui op een hoogte van 2810 meter. In vergelijking met Europa is het skiën basic, maar als je in de winter hier naar toegaat, dan is kun je het niet mislopen om te zeggen: ik heb geskied in Zuid-Afrika. Vind goedkope vliegtickets Zuid-Afrika

See video

Wat is de prijs voor tickets Zuid-Afrika?

Ken je nog andere aparte skigebieden in de wereld? Laat het ons hieronder weten.

Skyscanner is de wereldwijde reiszoekmachine die jou helpt besparen op vliegtickets, hotel deals en autohuur.