Nieuws Spectaculairste activiteiten in Australië en Nieuw Zeeland

Alle artikelen

Spectaculairste activiteiten in Australië en Nieuw Zeeland

Bungeejumpen…saai? Van zwemmen met haaien tot wandelen hoog in de lucht. De 10 spectaculairste activiteiten in Australië en Nieuw Zeeland.

We roepen alle adrenaline verslaafden op. Nieuwe kicks nodig tijdens de volgende vakantie? Als u al de hoogste bungeejump ter wereld heeft gedaan, gooi uzelf dan nu uit een vliegtuig op 19.000 voet, zwem met de grote witten der aarde of wandel bovenop het dak van het regenwoud. Alleen geschikt voor adrenaline junks.

De 10 nieuwste en avontuurlijkste activiteiten in Australië en Nieuw-Zeeland.

1. Skydive, Cairns, Australië

Met geweldige weersomstandigheden en genoeg fantastische stranden is Cairns een van Australië’s top sky diving spots. Hier vindt u zeker goede deals als het gaat om tandemduiken. Een andere optie: check Mission Beach of Rainbow Beach. Met een beetje geluk propt u uzelf in een vliegtuig om vanaf duizenden meters hoogte uit de lucht te springen.

2. Swingbridge, Buller’s Gorge, Nieuw-Zeeland

Buller’s Gorge heeft Nieuw Zeeland’s langste zweefbrug. Hier loopt u over het ravijn (met zipline), bengelend over snelstromende rivieren voorzien van scherpe keien. Er is ook een oude goudmijndorp en een oerwoudwandeling voor wie enige hoogtevrees bezit.

3. Crocodile river cruise, Port Douglas, Australië

Boek een croc cruise over de Daintree river van Port Douglas en spot zonnebadende krokodillen aan de oevers. Deze grote jongens kunnen maar liefst 7 meter lang worden. Soms geven gidsen ze grote stukken vlees zodat u ze in hun volle lengte kunt bewonderen. Niet gevreesd, de passagiers krijgen ook een snack. Dit is waarschijnlijk de enige opwindende rit inclusief thee en biscuit.

4. Zwemmen met haaien, Great Barrier Reef, Australië

Als zwemmen met schildpadden, roggen spotten en naar Nemo speuren het toch niet helemaal is, kunt u altijd nog in contact treden met Australië’s met uitsterven bedreigde en beschermde onderwaterwereld. Ga voor de ultieme Great Barrier Reef ervaring met een kooiduik en laat u omringen door enorme witte haaien. Als u toch liever gaat voor aaibaar in plaats van levensgevaarlijk, duik dan met zeeleeuwen of zelfs tonijn.

5. Heli hike, Fox Glacier, Nieuw-Zeeland

Neem een korte vlucht met een helikopter en landt op de blauwe ijsbanken van de Fox Glacier. Een van de weinige gletsjers die wordt omringd door een regenwoud. Volg uw gids door het ijs, terwijl u luistert naar het bulderend gedonder van de gletsjer onder uw voeten. Warme kleding en klimuitrusting worden bijgeleverd maar een nazit bij een pub met een haardvuurtje wordt ernstig aangeraden.

See video

6. Shotover jet boat, Queenstown, Nieuw-Zeeland

’n Rasechte snelheidsduivel? Vergeet gezellige cruises bij zonsondergang en ga naar de Shotover Rivier net buiten Queenstown voor een bootreis die u in flinke vervoering brengt. Waterproof kleding essentieel!

7. Rainforest sky walk, Daintree, Australië

Toren hoog boven de overkapping uit en wandel door historische bossen in dit adembenemende regenwoud. Meer dan 30 meter boven de grond van het regenwoud. Kijk uit voor giftige slangen, de helmcasuaris vogel en meer tropische exemplaren.

8. 4WD tour, Fraser Island, Australië

Ga achter het stuur zitten van een 4WD land cruiser en race over zandduinen of volg de smalle regenwoudpaden door de jungle naar geheime meren op het mooie Fraser Island. Klim naar de top van Indian Head voor vergezichten en de kans op het zien van walvissen, dolfijnen en schilpadden.

9. Eureka Skydeck 88, Melbourne, Australië

Eureka Skydeck in Melbourne is het hoogste uitkijkplatform van het zuidelijk halfrond. Het torent 297 meter boven de Yarra rivier uit. Voor een klein bedrag gaat u helemaal naar het topje van de toren voor een overweldigend uitzicht over de stad. Voor enkele dollars meer beleeft u ‘the Edge’ – een glazen kubus die zich om het gebouw heen beweegt voor een 360 graden rondleiding!

10. Canyon swing, Nieuw-Zeeland

Vergeet bungee jumping, de canyon swing is het nieuwste van het nieuwste voor een kicke adrenalinerush door vanaf gigantische rotsen te springen. Bereid u voor op een vrije val gedurende 60 meter tot u aan een touw van 200 meter bungelt en terug vliegt. Ga alvast maar uw ‘jump stijl‘ oefenen!

Kaart