Nieuws Tips De beste tijd om vliegtickets voor de kerstvakantie te boeken

Alle artikelen

De beste tijd om vliegtickets voor de kerstvakantie te boeken

We moeten er in september vaak nog niet aan denken, maar met de pepernoten alweer in de supermarkt is het toch echt de realiteit; over een krappe 11 weken is het al weer december. Weet jij al wat je dit jaar met kerst gaat doen? Vier je de feestdagen samen met je gezin, familie of vrienden in Nederland? Of ga je er tussenuit? Voor iedereen die met kerst een leuk tripje wil maken, heeft Skyscanner geanalyseerd* in welke week Nederlanders het meest voordelig hun vliegticket kunnen boeken.

Vliegticketprijzen in Europa stijgen in prijs 10 weken van te voren

Wij onderzochten de cijfers van zowel korte als intercontinentale vluchten. Wil je je kerstvakantie vieren binnen Europa? Dan is het goed te weten dat de prijzen voor vliegtickets 10 weken voor kerst gaan stijgen, volgende week dus! Dit is de ideale tijd om eens te gaan nadenken over een leuke bestemming voor de kerstvakantie!

Bekijk alle vliegtickets voor kerst

Boek niet de laatste 2 weken voor kerst

Maakt het je niet heel veel uit waar je naar toe gaat, dan is het gemiddeld gezien het meest economisch 4 weken van tevoren te boeken; je bespaart hiermee zo’n 9% op je Europese vliegticket. Let wel, bepaalde bestemmingen zijn wellicht al vol dus de keuze is wel beperkter.  Wacht alleen niet te lang, want de laatste 2 weken voor kerst worden de tickets stukken duurder.

Toch liever een warme kerst?

Buiten Europa: Boek 2 tot 3 dagen voor kerst

Heb je nu al genoeg van dit weer en ben je meer op zoek naar een ver oord, dan liggen de zaken iets anders. Als je geen voorkeursbestemming hebt, kun je 2 tot 3 dagen voor kerst super last-minute een ticket boeken voor een bestemming buiten Europa en daarmee gemiddeld 4% besparen.

Vergelijk vliegtickets voor de kerstvakantie

Riskeer je liever geen last minute?

Boek je liever verder vooruit (tot een week voor de 25e december) dan pieken de prijzen nog, maar met 1 uitzondering; 3 weken voor kerst kun je gemiddeld 15% besparen namelijk! Maar ook hier geldt natuurlijk dat niet alle bestemmingen nog beschikbaar zullen zijn. Boek je toch echt liever een stukje van te voren, dan ben je het beste 11 weken van tevoren af, met een gemiddelde besparing van 6%. Dat is toch mooi meegenomen en zo houd je weer wat geld over voor de kerstcadeau’s!

Myth busting

Er gaan vaak geruchten de ronde dat Kerstdag erg goedkoop vliegen is, alhoewel eigenlijk dit een van de duurste dagen is. De goedkoopste dag om te vliegen blijkt namelijk de 24e december te zijn.

Rustig vliegen

Wil je liever rustig vliegen vermijd dan vooral de zaterdag voor kerst, dat is dit jaar 22 December.  Voor een rustige vlucht kun je het best vertrekken op 17 december, dat is gemiddeld gezien de minst drukke reisdag in deze periode*.

Bekijk het “beste tijd om te boeken” overzicht van 2018

* De analyse is gebaseerd op de data van skyscanner.nl gerelateerd aan      vluchten rond de kerstperiode met vertrek tussen 16.12.2017 en 31.12.2017 en retour tussen 26.12.2017 en 07.01.2018. De resultaten moeten geïnterpreteerd worden als een hulpmiddel voor reizigers om gebruik te maken van de beste datum om te boeken; er kan nooit gegarandeerd worden dat er een exacte datum is waarop ticketprijzen het laagst zijn.