Het coronavirus (COVID-19) kan invloed hebben op je reisplannen. Waar je ook heengaat, hier vind je het laatste advies.

Nieuws Top 10 (gratis) Bangkok bezienswaardigheden

Alle artikelen

Top 10 (gratis) Bangkok bezienswaardigheden

Sawaddie! We nemen je mee op reis door energiek en bruisend Bangkok. Een top 10 (gratis) Bangkok bezienswaardigheden in deze machtige metropool.

Staat Thailand op jouw bucketlist? Recent onderzoek van Skyscanner wijst uit dat de beste tijd om vliegtickets Bangkok te boeken 7-8 weken voor de vertrekdatum is. In deze geweldige stad is zoveel te doen, wij hebben een budgetvriendelijke top 10 voor je samengesteld.

1. Zen: gratis meditatielessen bij Watmahathat

Wat Mahathat is een bekend meditatiecentrum dat Vipassana met dagelijks gratis meditatielessen in het Engels op het programma. Je krijgt een introductie gevolgd door demonstraties met afwisselend wandelen en zitten. Vereist: witte kleding, stilte en je eet basic food.

 

Helemaal zen met gratis meditatielessen.

2. Zie een Muay Thai gevecht

Muay Thai is diepgeworteld in de Thaise cultuur. Liefhebbers van Muay Thai gevechten gaan naar het MBK shoppingcentre in het centrum van Bangkok voor de MBK Fight Night. Iedere woensdag gratis te zien in de speciale ring voor het MBK. Check MBKFightNight

3. Relax in de parken van Bangkok

Bangkok is groot, chaotisch en lawaaierig. Als je je even wilt terugtrekken, ga je naar een park. In het Lumpini park lees je een boek, kun je een rondje joggen, picknicken, peddelen op een van de twee meren en kijken naar Thai die Tai Chi beoefenen.

Een andere relaxte, gratis spot is de Bangkok Vlindertuin & insectarium met de mooiste vlindersoorten zoals de Siam Tree Nymph. Gelegen tussen de Queen Sirikit tuinen en Rotfai Gardens die ook de moeite waard zijn.

 

4. Uniek: Baan Silapin Artist’s House

Baan Silapin Artist’s House is een historisch, houten huis aan de oevers van de Klong Bang Luang, aan de Thonburi kant van Bangkok. Het huis is een bezienswaardigheid op zich, maar het is ook een soort sociale werkplaats. Jongeren maken ambachtelijke spullen, er is een traditioneel poppentheater, een drijvende markt en heerlijk local food. Gratis entree, donaties welkom om het Artist’s House in stand te houden.

 

5. Phranakorn Rooftop bar

In Bangkok vind je de meest geweldige rooftop bars, maar de meeste vragen waanzinnig veel Baht voor een drankje. Zo niet het vintage style Phranakorn met creatief publiek, een kunstgalerie beneden en op de vierde verdieping een fantastische bar met uitzicht op het verlichte Golden Mount. Ook uitstekend Thai food! (58/2 Soi Damnoenklang Tai).

Zien: De 10 meest extreme restaurants op aarde (nummer 6 is in Bangkok)

Vind goedkope vliegtickets Bangkok en een hotel Bangkok met Skyscanner.

6. Fietstocht Bangkok

Zie je jezelf al dolend op de fiets Bangkok verkennen? Het kan, op het eiland Rattanakosin en in het Thonburi deel van de rivier. Hier is het rustig op een zondag, je maakt gebruik van gratis leenfietsen onder de noemer Bangkok Smiles Bike. Je vindt ze rond het Grand Palace en aan de andere kant van de Chao Praya rivier. Fietsen in Bangkok wordt een onvergetelijke ervaring langs deze fietsroute.

 

7. Gratis musea Bangkok

Een aantal musea in Bangkok bezoek je gewoon gratis. Zoals het Bangkok Folkmuseum of Bangkokian museum dat je een reis biedt door de Thaise cultuur. Een andere optie is het Koninklijk Olifantenmuseum en het kleine Bangkok Dolls museum. Bangkok Dolls heeft al veel awards gewonnen met hun handgemaakte creaties. Te vinden in Bangkoks Makkasan district.

 

 

8. Zonsondergang Wat Arun

Langs de rivier de Chao Phraya liggen talrijke tempels. Wat Arun is ongetwijfeld een van de mooiste. Steek de rivier over en wacht tot de zon ondergaat. Voor niet al te veel geld eet en drink je daarna bij het Deck By the River restaurant van Arun Residence. Een ongeëvenaard uitzicht op de verlichte tempel en de rivier krijg je erbij cadeau.

 

9. Struin over Chatuktak weekendmarkt

Met meer dan 5000 stalletjes weet je van gekkigheid niet meer waar je moet kijken. Werkelijk alles is hier te koop, van kleding, religieuze souvenirs tot levende dieren. Bereid je dus voor op een overkill aan geluid, mensen en spullen, maar toch mag een bezoek aan ’s werelds grootste markt niet ontbreken. Geopend op zaterdagen en zondagen. Doe je ook tegoed aan prima street food dat je opeet in het Chakutah park nabij de Vlindertuin (zie 4).

10. Street food

Bangkok is een overdonderend Thai street foodwalhalla. Waar je ook bent, overal loop je tegen kraampjes aan met heerlijk eten voor weinig. Eet gewoon op straat en kijk waar veel mensen staan, dat is meestal een goed teken. Pad Thai is een klassieker die altijd in de smaak valt. Betaal 40 Bath, minder dan een €1 en geniet! Let wel op dat het goed warm bereid is en dat geen kraanwater wordt gebruikt. Naar verluidt verkoopt Thip Samai de lekkerste Pad Thai.

Ook lezen: De 10 beste streetfood steden ter wereld

 

Vervoer in Bangkok?

Neem een taxi (let op dat de meter aan staat), de BTS Skytrain, de metro MTR (Mass Rapid Transit) en de ferry’s en Klong Boats over de rivier. Een ritje in een TukTuk is leuk en hoort bij een echte Bangkok ervaring, maar gebruik de TukTuk niet voor langere afstanden. De kans is groot dat je teveel betaalt.

Je kunt een Rabbit Card kopen die je gebruikt op de BTS Skytrain, MRT en BRT bussen en voor winkelketens als McDonald’s en Mister Donut. Vanaf 300 Baht, ongeveer €8,50.

 

Meer beste tijd om te boeken bestemmingen?

New York

Curaçao

Londen

Istanbul

En, verder reizen door Thailand, misschien naar een eiland? Lees: 10 prachtige Thaise eilanden voor een fantastische vakantie