Het coronavirus (COVID-19) kan invloed hebben op je reisplannen. Waar je ook heengaat, hier vind je het laatste advies.

Nieuws Top 10 magische plekken in Nederland

Alle artikelen

Top 10 magische plekken in Nederland

In ons kleine kikkerlandje zijn talloze prachtige plekken te vinden. Ondanks dat de meeste buitenlandse toeristen zich werpen op hoofdstedelijke activiteiten is er naast Amsterdam natuurlijk nog veel meer te beleven. Wat dacht je van deze tien magische plekken in ons eigen Nederland?

1. Naarden-Vesting

Mensen die nog weleens in het Gooi verzeild raken zullen bij de naam Naarden gelijk denken aan de vesting. Naarden is een van de best bewaarde vestingsteden in Europa en wegens de stervorm, die vanuit de lucht goed te zien, een bijzondere vestingstad. Door de rijke geschiedenis van de stad is Naarden erg interessant om te bezoeken, zeker omdat veel van die historie nog steeds te zien is!

2. Stadhuis Gouda

Gouda staat bekend om de wereldberoemde Goudse kaas. Naast de kaasmarkt is er nog meer te beleven in deze Zuid-Hollandse stad. Het stadhuis van Gouda stamt uit de 15e eeuw en is in indrukwekkende gotische stijl gebouwd. Mocht je een bezoekje aan Gouda wagen kan je bijna niet om het stadhuis heen, je vindt het midden op de markt. Mocht je er toch overheen kijken volg dan de trouwauto’s en dames in trouwjurken, het Goudse stadhuis is een populaire trouwlocatie.

Lees meer: 10 geweldige arty hotels in Amsterdam

3. Abdij van Middelburg

De abdij van Middelburg kent een lange geschiedenis. Al in 1100 vestigden monniken zich in het klooster in Middelburg. De abdij ligt midden in het centrum van de stad en heeft een bijzondere en grootse uitstraling. Het gebouw heeft meerdere rollen gehad in zijn lange geschiedenis, naast een abdij is het lang de basis van het provinciale bestuur geweest. Er huizen twee kerken in de abdij en het Zeeuws Museum is er gevestigd.

4. Sint Servaas Basiliek, Maastricht

Midden in het historische Maastricht staat de imposante Sint Servaas Basiliek. De kerk wordt beschouwd als de oudste nog bestaande kerk in Nederland en UNESCO ziet het als een van de 100 mooiste gebouwen in Nederland. De grotendeels romaanse kerk is open voor publiek, de bijzonder rijke geschiedenis van de kerk en de prachtige stijl zijn de moeite van een bezoekje waard.

Lees ook: Geef uzelf bloot: wandel een blotevoetenpad

5. Kinderdijkse molens

De Kinderdijkse molens zijn de voornaamste reden dat toeristen naar Kinderdijk komen. De unieke ligging langs de Lek en de Noord geven de molens van dit dorp een unieke uitstraling. De molens staan niet voor niks op de Werelderfgoedlijst van UNESCO! Omdat Kinderdijk een lange geschiedenis kent van waterbeheertechnologie, waar de molens een mooie herinnering van zijn, heeft het pittoreske Kinderdijk een hoop te bieden.

Lees meer: Nationale Molendag: Een reis langs molens

6. Tulpenvelden Hillegom

De Nederlandse tulpenvelden staan in elk toeristisch boekje, een goede reden om deze niet over te slaan. De weidse velden vol gekleurde bloemen, al dan niet omringd met enkele molens, zijn uniek voor het Nederlandse landschap. In de omgeving van Hillegom zijn deze prachtige bloemenvelden onder andere te bekijken, maar vergeet vooral niet dat er ook in de omgeving van Lisse, Noordwijk en Voorhout mooie bollenvelden te zien zijn.

7. Vuurtoren Noorderhoofd Westkapelle

De Noordzeekust is bijzonder mooi en gevarieerd dus mag zeker niet op deze lijst met magische plekken in Nederland ontbreken. Een van de meest bijzondere plekken aan de kust om te bezoeken is de vuurtoren Noorderhoofd in Westkapelle. De vuurtoren is van gietijzer en in 1875 ontworpen. Het wijdse uitzicht op zee in combinatie met deze bijzondere vuurtoren geven je een vakantiegevoel zoals alleen de Zeeuwse kust dat kan.

Lees meer: Top 12 Nederlands mooiste stranden

8. Spaarne Haarlem

Het historische centrum van Haarlem is ontzettend mooi en de stad kent een van de mooiste stations in Nederland. Een unieke plek in deze stad is het uitzicht op het Spaarne ter hoogte van molen de Adriaan. De combinatie van historische gebouwen, het water van het Spaarne, de prachtige molen en de mogelijkheid om een terrasje te pakken geven Haarlem een unieke schoonheid.

9. Hunebedden Borger en omgeving

Een van de meest bijzondere historische plekken die in Nederland te vinden zijn, dat zijn natuurlijk de Hunebedden in Drenthe. In de omgeving van Borger, Assen en Emmen zijn de restanten van 53 grafheuvels te vinden. De oudste hunebedden zijn gedateerd op ongeveer 3200 jaar voor Christus. Buiten de historische waarde van deze monumenten is de omgeving van Borger een schitterend gebied om te verkennen met steden, dorpjes en typisch Drentse landschappen.

Lees ook: Toeren: 7 leuke autoroutes door Nederland

10. Forteiland Pampus, Muiden

Het forteiland Pampus bij Muiden is een bijzonder geval. Het eiland werd in de jaren 1870 aangelegd als onderdeel van een vestingring om Amsterdam te beschermen. Het kunstmatige eiland is bebouwd om ruimte te bieden aan troepen die bescherming moesten bieden bij een aanval op Amsterdam. Het kunstmatige eiland met een bijzondere en redelijk recente geschiedenis is al een attractie op zich, de prachtige waterrijke omgeving is een enorm pluspunt.

Meer vaderlandsliefde botvieren? Lees dan ook deze artikelen met Nederland in de hoofdrol:

Skyscanner is de wereldwijde reiszoekmachine die jou helpt besparen op vliegtickets, hotel deals en autohuur. Download ook onze handige app.