Nieuws Top 10 natuurwonderen in de wereld: foto’s

Alle artikelen

Top 10 natuurwonderen in de wereld: foto’s

Trakteer je ogen op Skyscanners zinderende collectie van de 10 spectaculairste natuurwonderen op onze planeet. En ja, alle 10 zijn echt.

1. Fly Geyser, Nevada, Verenigde Staten

Oké, deze geiser is niet 100% natuurlijk, hij is per ongeluk ontstaan. Toen men in 1964 boorde naar bronnen voor geothermale energie kwamen er mineralen vrij op de vreemde vorm van de geiser die vandaag de dag nog altijd is te bewonderen.

2. Great Blue Hole, Belize

Deze zonderling in onze lijst is wel door de natuur gevormd. Het gat, met een diameter van 300 meter diameter en 125 meter diepte is een van de mooiste duikplekken op aarde.

3. Plitvice meren, Kroatië

De 16 Plitvice meren in Kroatië zijn gerangschikt in paden en verbonden door watervallen. Je kunt ze stuk voor stuk bewonderen via diverse routes met paden zoals te zien op de foto of per boot.

4. Zhangye Danxia, China

De zandstenen landvormen van Zhangye Danxia tonen eigenaardige, kleurrijke formaties. Hun lagen verhullen duizenden of misschien wel miljoenen jaren geschiedenis en prehistorie.

5. Gestreepte ijsbergen, Antarctica

Antarctica heeft zo ongeveer een abonnement op ‘buitenaardse’ natuurlijke wonderen, zolang je de wonderen graag in het wit ziet of misschien blauw en heel af en toe gestreept.

6. Poort naar de hel, Turkmenistan

Een verhaal dat doet denken aan het ontstaan van de Fly Geyser. De Poort naar hel in Turkmenistan’s Karakum woestijn brandt al meer dan 40 jaar sinds geologen natuurlijke gassen probeerden te verbranden die ze ontdekten tijdens het boren.

7. Côte d’Albâtre, Frankrijk

Je kent de beroemde White Cliffs of Dover, maar wat te denken van de ‘White Cliffs of Normandië’? De krijtwitte kust van Albatre heeft een lengte van 130 kilometer met kliffen tot wel 100 meter hoogte in bizarre structuren zoals de boog bij Étretat.

8. Bryce Canyon, Verenigde Staten

Je kent ongetwijfeld de Grand Canyon, maar Bryce Canyon, op ongeveer 2000 meter boven zeeniveau in Utah, verdient ook echt het stempel natuurwonder met z’n piramideachtige rotsformaties. En het is niet eens een canyon…

9. Salar de Uyuni, Bolivia

Het grootste zoutmeer ter wereld (10.582 vierkante kilometer om precies te zijn) is een spiegelachtig bevroren meer waar je (omdat er geen diepte is) uitzonderlijke foto’s kunt maken zoals deze.

10. Pamukkale, Turkije

De onwerkelijke schoonheid van deze minerale warmwaterbronnen in de provincie Denizli in het zuidwesten van Turkije trekken zoveel toeristen dat de toegang nu beperkt is. Men hoopt zo dit natuurwonder te behouden voor de toekomst.

Welke spectaculaire plekken en natuurlijke creaties missen in onze lijst? Laat het ons hieronder weten.

Als je dit een leuk artikel vond, lees dan ook deze:

15 plekken op Aarde waar je geweest moet zijn

De 15 mooiste natuurgebieden van Nederland

Prachtige foto’s! 9 Magische plekken op Aarde!

Op de bucket list: 10 geweldige cliché dingen om te doen

Skyscanner is de wereldwijde reiszoekmachine die jou helpt besparen op vliegtickets, hotel deals en autohuur. Download ook onze handige app.

Kaart