Het coronavirus (COVID-19) kan invloed hebben op je reisplannen. Waar je ook heengaat, hier vind je het laatste advies.

Nieuws Top 5 leukste wijken voor een citytrip Brooklyn

Alle artikelen

Top 5 leukste wijken voor een citytrip Brooklyn

Het hippe Brooklyn wordt constant overschaduwd door het geijkte Manhattan, en veel reizigers zullen tijdens een stedentrip New York niet verder komen dan Williamsburg. Zonde, want dit bloeiende stadsdeel is constant in beweging en de moeite waard om beter te worden bekeken. Stéphanie van Expeditieaardbol.nl heeft voor Skyscanner een overzicht van de vijf leukste wijken.

1.Williamsburg 🛌

Williamsburg is de hipste en meest levendige wijk van Brooklyn, bekend van de vele vintage winkels, kleinschalige podia en hippe restaurants. Een wijk vol jonge creatievelingen en een plek waar iedereen zich thuis mag voelen. Je vindt er volop café’s en terrassen, waar lokale bewoners na werktijd graag samenkomen voor een biertje. In het weekend is iedereen te vinden bij Smorgasburg, een wekelijkse food market waar de lekkerste restaurants een kraampje hebben. Hier worden trends geboren en komt het beste van alle wereldkeukens samen.

Vergelijk vliegtickets New York

New-York Williamsburg

2. DUMBO 🛌

DUMBO staat voor Down Under Manhattan Bridge Overpass, en bevindt zich tussen de Manhattan en Brooklyn Bridge. De karakteristieke straten worden gedomineerd door industriële pakhuizen, die de laatste jaren zijn getransformeerd tot hippe lofts en spannende horecalocaties. In de zomermaanden heeft DUMBO een bomvolle evenementenagenda vol culturele festivals, maar ook buiten het seizoen is er genoeg te doen. Het mooiste plekje van de wijk vind je aan de waterkant, vanwaar je geweldig uitzicht hebt op de skyline van Manhattan en de twee beroemdste bruggen van de stad.

New York Dumbo

3. Bushwick 🛌

Bushwick is overduidelijk een stuk rauwer dan de rest van Brooklyn, maar je moet je absoluut niet laten afschrikken door de vervallen fabrieksloodsen en het vele prikkeldraad. Als je goed kijkt ontdek je in dit deel van de stad namelijk de mooiste street art, gemaakt door zowel New Yorkse als internationale kunstenaars. Laat je door lokale gidsen rondleiden en leer met een nieuwe blik naar de omgeving te kijken. Honger gekregen van het wandelen? Besluit de dag bij Roberta’s, voor de lekkerste steenovenpizza van Brooklyn.

New York Bushwick

4. Greenpoint 🛌

In het noordelijkste puntje van Brooklyn ligt de wijk Greenpoint, die met zijn brede avenues en groene parken langs de waterkant aanvoelt als een gezellig dorp. Van oorsprong werd de wijk vooral bewoond door Poolse immigranten, maar de laatste jaren ontdekken steeds meer jonge New Yorkers deze mooie plek. Greenpoint wordt ook wel het ‘nieuwe’ Williamsburg genoemd, maar zo ver is het nog niet. Je kunt hier inderdaad goed eten, winkelen en uitgaan, maar voorlopig wordt het straatbeeld nog bepaald door de Poolse bakkertjes en ongepolijste café’s. En dat is minstens zo leuk.

New York Greenpoint

Boek hotel Brooklyn

5. Coney Island 🛌

Wist je dat je in New York naar het strand kan? Coney Island ligt in het zuiden van Brooklyn, en is gezegend met een lang zandstrand. Het is de ideale plek om mensen te kijken, want de zee en het nabijgelegen Luna Park pretpark trekt New Yorkers in alle vormen en maten. Over de hele lengte loopt een boulevard waar je XL-bekers met frisdrank en Amerikaanse snacks kan kopen, maar je moet vooral even pauzeren bij Nathan’s: de oudste én beste hotdogtent van de stad

Coney Island

Stéphanie Versteeg (1988) is freelance reisschrijver en blogger op www.expeditieaardbol.nl. In het dagelijks leven tikt ze stukjes over mooie bestemmingen, in haar vrije tijd reist ze de wereld rond. Op Expeditie Aardbol bundelt ze haar sterkste verhalen, mooiste foto’s en reistips van over de hele wereld.

Skyscanner is de wereldwijde reiszoekmachine die jou helpt besparen op vliegtickets, hotel deals en autohuur.

Heb jij je vliegtickets al geboekt voor New York? Klik hieronder voor meer inspiratie:

Top 10 gratis dingen om te doen in NY De 10 beste dingen om te doen in NY De 7 best bewaarde geheimen van NY 24 uur inspiratie voor NY + video!