Nieuws Top tips voor Grand Canyon National Park

Alle artikelen

Top tips voor Grand Canyon National Park

Je kunt niet iedere dag zeggen dat je naar een van ’s werelds meest indrukwekkende natuur wereldwonderen gaat. Maar dat is precies wat je ziet zodra je een voet in het Grand Canyon National Park zet. Wat doe je als je eenmaal in het park bent? We geven je hier een solide plan met wat te doen om er de beste vakantie EVER van te maken.

Hoe er te komen

De makkelijkste manier om in de Grand Canyon te komen is door te vliegen naar Grand Canyon Pulliam Field (FLG) in Flagstaff. Dat betekent wel een aantal keren overstappen, tenminste twee als je vanaf de oostkust vliegt voordat je je bestemming bereikt. Andere opties zijn vliegen naar Las Vegas of Phoenix om vervolgens een auto te huren. Binnen vier tot vijf uur rijden (door heel fraai landschap!) ben je in het park. Vliegen naar Los Angeles is ook een optie, vanuit daar is het zo’n 800 km rijden, dus een kleine dag. Lekkere roadtrip!

Vluchten naar Phoenix

Vluchten naar Las Vegas

Grand Canyon National Park

Waar overnachten

Er zijn meerdere goede accommodaties waar je kunt overnachten tijdens je Grand Canyon vakantie. Wil je nabij het park verblijven? Dan is de Grand Hotel at the Grand Canyon een uitstekende keuze, een hotel met goede faciliteiten en een fijne, rustieke charme. Hualapai Ranch is een ander geweldig, heel gastvrij hotel om te verblijven.

Een paar dagen Las Vegas is natuurlijk ook een mogelijkheid om vervolgens dagtrips te maken naar het park voor een helikoptervluchtje of een rondrit per bus.

Helemaal te gek is wandelen in de Grand Canyon, naar de bodem, richting de Colorado Rivier. Overnachten doe je – met een beetje geluk, want het is de enige accommodatie op de bodem – bij Phantom Ranch. Phantom Ranch ligt naast Bright Angel Creek. Je kunt deze accommodatie ook per ezel bereiken of door te raften over de Colorado Rivier.

Lodge Grand Canyon National Park

Vermijd de menigte

Grand Canyon National Park is een van de drukste parken in het land, dus ga vooral wanneer er niet veel wandelaars zijn en de temperaturen niet pieken. We adviseren je om een reis naar de Grand Canyon te plannen van maart tot mei of tussen september en november. Deze periodes hebben koelere temperaturen dan tijdens de zomermaanden, er zijn over het algemeen minder toeristen en de hoteltarieven zijn schappelijker.

Zonsopgang Grand Canyon National Park

Wat te zien en te doen

Ezelritje

Of je nu naar de North of South Rim gaat, een ezelritje is een leuke manier om de canyon te ervaren. Een tour op de rug van de ezels betekent de Grand Canyon zien met minder wandelen en in kortere tijd dan met de benenwagen. De North Rim ritten duren ongeveer een uur, de South Rim tours tot drie uur. De South Rim heeft ook tours met een overnachting. Boek wel ruim van tevoren om er zeker van te zijn dat je de tour kunt maken.

Ezelsrit Grand Canyon National Park

Grand Canyon Skywalk

De Grand Canyon vanaf de rim zien is fantastisch, maar wat als je echt zou kunnen lopen over de kloof? Ga dan naar Grand Canyon West om te wandelen over de Hualapai Tribe’s Skywalk. Dit uitkijkpunt in de vorm van een hoefijzer steekt zo’n 22 meter uit vanaf de rim en 1200 meer vanaf de bodem van de canyon. De vloer van het uitkijkpunt is van glas, het geeft je dat gevoel van Wile E. Coyote… met dat bekende ‘Roadrunner’ valmoment als je naar beneden kijkt, uit de oude Looney Tunes cartoons.

Foto: Brian Woychuk/Flickr.

Grand Canyon Skywalk

Raften op de Colorado Rivier

Een foto maken van de Grand Canyon van boven af is prima, maar een raftingtrip op de bodem van de canyon levert nog mooiere plaatjes op. Adrenaline junkies kunnen een ruige ‘whitewater rafting trip boeken van drie dagen tot drie weken, terwijl de meer easy ‘smoothwater’ trips slechts een halve dag duren. Welke optie je ook kiest, je krijgt hoe dan een geweldige ervaring voorgeschoteld en de mooiste foto’s van de Grand Canyon en de Colorado River.

Raften Colorado Rivier Grand Canyon

Tusayan Museum en ruïnes

Maak een trip nabij Desert View om meer te weten te komen over het leven van de Pueblo-indianen die ongeveer 800 jaar geleden in de Grand Canyon leefden. Dit gratis te bezoeken museum heeft indrukwekkende indoor- en outdoor exposities om de geschiedenis van deze gemeenschap door te geven en te beschermen. Er is ook een gratis, niet begeleide tour door een 800 jaar oude Tusayan ruïne.

Tusuyan museum Grand Canyon

Foto’s van de National Park Service, tenzij anders aangegeven. Dank, NPS in de Grand Canyon!

Leuk om te lezen? Check dan ook deze artikelen:

Reizen door Noord-Amerika: 10 te gekke plaatsen

De 10 gekste hotels in de wereld (slapen in een hond in de VS!)

Wonderbaarlijk: 7 exceptionele natuurfenomenen

Huiveringwekkend: de 10 gevaarlijkste bruggen ter wereld

De 10 allerberoemdste wegen in de wereld

Skyscanner is de wereldwijde reiszoekmachine die je helpt besparen op vliegtickets, hotel deals en autoverhuur.

Kaart