Nieuws Top traveltrends: de vakantiebestemmingen voor 2015

Alle artikelen

Top traveltrends: de vakantiebestemmingen voor 2015

Ben je uitgekeken op de plek waar je al zo lang naar toe gaat? Wil je massatoerisme vermijden en naar een 'nieuwe', opkomende bestemming reizen? Skyscanner helpt je bij het vinden van je volgende, enerverende reisavontuur. Vulkaansurfen, de Amazone ontdekken en de mooiste tempels in Azië zien. 'n Blik op opkomende bestemmingen voor 2015.

We hebben bergen gegevens doorgespit om die bestemmingen eruit te filteren waar volgend jaar iedereen over praat. Het resultaat? Een fijne collectie bestemmingen waarvan wij voorspellen dat ze hot zijn in 2015.

Wij hebben het voorwerk gedaan, nu is het jouw beurt om deze plaatsen te beleven en inspiratie te vinden voor een reis vol levenslange herinneringen. En als je tips nodig hebt over waar je de goedkoopste excursie vindt, maak dan gebruik van Skyscanner’s top tools en lees de artikelen.

Waar wacht je nog op? Laten we overal naar toe reizen waar de wind ons brengt.

De vakantiebestemmingen in 2015

IJsland

Allerlei beelden komen naar boven wanneer je denkt aan IJsland, een van de populairste vakantiebestemmingen voor 2015. Blockbusters zoals Interstellar, Star Wars: Episode VII en TV-sensatie Game of Thrones, hebben de vurige en ijzige aspecten van het land in al z’n glorie laten zien. De natuurlijke schoonheid van het Noorderlicht, de beroemde warmwaterbronnen en Europa’s grootste ijstunnel (gebouwd in een ijsberg) zorgen voor onvergetelijke momenten. En met steeds meer nieuwe, budgetvriendelijke vliegroutes vanuit Europa, was reizen naar IJsland nog nooit zo aantrekkelijk.

Zien en ervaren met onze reisgids IJsland!

Colombo, Sri Lanka

Nu de burgeroorlog van Sri Lanka tot het verleden behoort, is de tijd rijp om hoofdstad Colombo op je vakantielijst te plaatsen. Verbeterde treinverbindingen en wegen hebben het eenvoudiger gemaakt om de natuurlijke schoonheid van het land te ontdekken op plekken waar nog niet veel toeristen zijn geweest. Foodies die er graag op uit trekken vinden alles wat ze zoeken met een verrukkelijke keuken en inspirerende drankjes op plekken zoals het restaurant The Ministry of Crab dat in een ‘old Dutch hospital’ is gevestigd. Filmfans kunnen een onderdeel van de geschiedenis worden want het eerste Internationale Filmfestival van Colombo maakt z’n opwachting. Meer weten over Colombo?

Klik op deze link en dompel je onder in de charme van Colombo.

Seoul, Zuid-Korea

Aan de honger naar Koreaanse pop komt geen einde en dat trekt veel mensen naar Seoul. De wereldwijde populariteit van Gangnam Style heeft de stad geen windeieren gelegd. Er zijn geliefde Gangham tours en de winkels vullen zich met de grootste K-pop namen om de platenverkopen te stimuleren. Winkels die zich ook nog eens begeven op de grootste dutyfree markt in de wereld, waar vooral Chinese toeristen graag gebruik van maken. Maak je geen zorgen over het vinden van een hotelkamer in Seoul; de stad heeft de laatste jaren veel budgetvriendelijke hotels laten bouwen.

Klik hier om meer te lezen over het land van Psy.

Myanmar

Na vijf decennia militaire overheersing, verwelkomt Myanmar nu de wereld met open armen. Culturele wonderen zoals de meer dan 4000 tempels van Bagan geven een magisch gevoel, net als Angkor Wat maar dan zonder massa’s mensen. De pure, ongerepte stranden van het land zijn nog onontdekte parels. Dankzij de verbeterde infrastructuur met nieuwe wegen door het land en meer binnenlandse- en internationale vluchten wordt het steeds eenvoudiger om dit geweldige land te ervaren. We zien zelfs een groei in het bouwen van vijfsterren resorts.

De beste tips over Myanmar lees je hier.

Nicaragua

Ontmoet Moeder Natuur in haar puurste vorm en voel je als een vorst in Nicaragua. Dit Centraal-Amerikaanse land heeft zichzelf omgetoverd tot een plek waar je majesteuze vulkanen ziet (om vanaf te surfen), mysterieuze nevelwouden vindt, fantastische stranden en een kleurrijke architectuur waar je je dagen lang aan kunt vergapen. Nieuwe vijfsterren resorts laten je in luxe te onstpannen. En met nieuwe, directe vluchten vanaf de belangrijkste vliegvelden in de Verenigde Staten, is het nog nooit eenvoudig geweest om dit nieuwe paradijs zelf te aanschouwen.

Klik hier om alles over Nicaragua te lezen.

Taipei, Taiwan

Dankzij een ambitieus stadsvernieuwingsplan staat Taipei op de kaart als een van de topbestemmingen voor 2015. De dagen van wat verlepte driesterren hotels zijn voorbij want onlangs openden 45 nieuwe hotels die aansluiten bij de design- en boutique hotel trend. De ontluikende kunstscène in Boho biedt alles voor de hipster die stiekem in ons allemaal schuilt. En shopaholics opgelet! Winkelen in een shopping centre zoals Taipei 101 is een paradijs op aarde. Smaakt naar meer?

Mykonos, Griekenland

Dankzij sterren als LeBron James, Jean-Paul Gaultier, Cristiano Ronaldo en Jennifer Lopez is dit kleine Griekse eiland verworden tot bestemming voor hippe reizigers die in luxe willen relaxen. Als bonus heeft Mykonos een bruisende partyscène waarmee het party-eiland Ibiza van de troon dreigt te stoten. Mykonos is ook een geliefde bestemming in de gay-scène. En dan hebben we nog niet eens verteld over de kristalheldere zee die het eiland omringt.

Siem Reap, Cambodja

Toekomst en verleden smelten samen in de mooie, oude stad Siem Reap. De wereldberoemde Angkor Wat tempel uit de 12e eeuw trekt jaarlijks honderdduizenden reizigers. Daarom is de regering nu met een vooruitstrevend plan bezig om ervoor te zorgen dat ook volgende generaties genieten van z’n mysterieuze schoonheid. Weg van de tempels, relax je in één van de nieuwe ‘upmarket’ resorts nadat je bent aangekomen op het strakke, geheel vernieuwde vliegveld.

Brazilië

Brazilië was al een fantastische vakantiebestemming, maar het WK 2014 en de Olympische Zomerspelen voor 2016 hebben het land tot wereldwijde reishotspot van 2015 gebombardeerd. En dankzij nieuwe airport terminals, recent aangelegde wegen en een sterk verbeterd spoornetwerk was het nog niet eerder zo makkelijk om door Brazilië te reizen. Tours door de favela’s van Rio de Janeiro en trips door de Amazone laten zien hoe divers de toeristische mogelijkheden in dit overweldigende Zuid-Amerikaanse land zijn. Wie op zoek is naar de wat verfijndere dingen in het leven, gaat naar de nieuwe, luxe hotels die speciaal gebouwd zijn voor de Olympische Spelen.

Gebruik voor je volgende reisavontuur Skyscanner’s handige reistools!

Prettig Prijsalarm

Skyscanner Hotels App

Skyscanner Vliegtickets App

Slim zoeken en boeken: vluchten per maand en per jaar

Skyscanner’s naar "Overal” zoekfunctie