Nieuws Vakantieplannen? Lees deze 5 travel trends

Alle artikelen

Vakantieplannen? Lees deze 5 travel trends

Wil je eens iets totaal anders doen op je volgende vakantie? Denk en reis ‘outside the box’ met deze 5 trendy travel ideeën.

Je hebt al eens zo rood als een kreeft op het strand gelegen met het idee dat dat niet je gewone huidskleur is, maar een fashion statement. Ook heb je al zoveel musea gezien dat je complete tentoonstellingen uit je hoofd kunt optekenen.

Laten we er niet omheen draaien: het is tijd voor iets anders. Skyscanner weet dit beter dan wie ook en daarom zijn we om de tafel gaan zitten met Trend Hunter om jou vijf geweldige travel trends voor te schotelen die je kunt proberen tijdens je volgende vakantie! Inspiratie, here we go…

1. Voeg een snufje ‘extreem’ toe aan je vakantie

In ons dagelijkse leven worden we allemaal wel eens rusteloos. Die rusteloosheid moeten we temmen tijdens onze vakanties. Wat te denken van zip-lining vanaf een wolkenkrabber in Panama? Misschien reizen naar de Filippijnen voor een pythonmassage? Overnachten in een reddingscapsule in plaats van een gewoon hotel is ook een idee, terwijl je op vakantie bent in eigen land, Den Haag. Deze ervaringen in nieuwe of al bekende bestemmingen kunnen je net die extra glans geven waar je naar op zoek bent om het meeste uit je kostbare vrije dagen te halen.

http://www.youtube.com/embed/YcwrRA2BIlw

2. Geef iets terug aan de mensheid

Niets geeft een beter gevoel dan meehelpen aan een goed doel door vrijwilligerswerk te doen. Als je dat combineert met een vakantie creëer je het beste van twee werelden. Of je nu wilt reizen naar Cambodja om in een weeshuis te helpen of huizen gaat bouwen in Kenia, vrijwilligerswerk geeft een waardevolle invulling aan iedere reis. Vraag het na bij het hotel waar je verblijft want sommige hotels hebben package deals met lokale goede doelen.

3. Word een hopeloze romanticus

Geef je allerliefste niet alleen een bloemetje en een diner voor twee in een restaurant met de dresscode geldt: korte broek met slippers. Laat de romantiek hoogtij vieren tijdens je vakantie. Het is zo eenvoudig als naar een bioscoop in Londen gaan met tweepersoonsbedden als stoelen of zo groots als gaan naar een Italiaans restaurant dat slechts twee personen per keer binnenlaat.

4. Chill out… letterlijk

Wie is er nu niet naar een warme bestemming geweest voor een vakantie? Fantastich, maar toch kun je het opwindende avontuur van een koeler klimaat missen. Omgaan met onvoorspelbare weersomstandigheden in een exotische bestemming haalt je compleet uit je comfort zone. IJsland is het perfecte voorbeeld voor een een ‘weg van alles’ gevoel met z’n uiterst relaxte warmwaterbronnen, het Noorderlicht en ijsschotsen die voorbij drijven.

5. Prikkelende overnachtingsmogelijkheden

Hotels waren altijd een plek om te slapen, niets meer en niets minder. Dat is niet langer het geval. We hebben plaatsen over de hele wereld gezien waarbij het hotel de bezienswaardigheid is. Zoals Parkroyal Singapore dat je meeneemt in een (stads)jungle vibe met z’n lommerijke, groene balkontuinen. En in Zhejiang, China kun je overnachten in het Sheraton Huzhou Hot Springs Resort, een hotel in de vorm van een hoefijzer dat op magische wijze lijkt te verrijzen uit de omliggende waterweg.

Kaart