Het coronavirus (COVID-19) kan invloed hebben op je reisplannen. Waar je ook heengaat, hier vind je het laatste advies.

Nieuws Zo bezoek je de beste museums ter wereld vanuit je eigen huis

Alle artikelen

Zo bezoek je de beste museums ter wereld vanuit je eigen huis

Het zijn lastige tijden voor reizigers. Buiten wacht de wereld op je, maar jij kunt niet verder gaan dan je eigen voordeur. We willen je laten dromen over waar je heen gaat als deze situatie voorbij is. Daarom maken we een serie met gidsen die de wereld naar jou brengen. Er gaat niets boven zelf reizen, maar hopelijk dwaal je in gedachten af naar al die wonderlijk mooie plekken die je binnenkort weer gaat verkennen. Met onze eerste gids ga je op bezoek bij de beste museums en galerieën ter wereld, waar je ook bent.

Het British Museum, Londen

Het British Museum wordt ook wel het museum van de wereld genoemd. Je vindt er twee miljoen jaar aan geschiedenis. Maar het museum heeft ook de moderne technologie omarmd. De helft van de acht miljoen objecten uit de collectie zijn gecatalogiseerd op hun website, waar jij ze kunt verkennen. Geen zin om te zoeken? Kies een samengestelde collectie, bijvoorbeeld over dieren of het Afrikaanse continent, en duik in de fascinerende verhalen achter de unieke museumstukken.

Het Metropolitan Museum, New York

Dit is een goed moment om je kennis over kunstgeschiedenis op te frissen. Het ‘Met’ biedt je een interactieve tijdlijn van 8000 jaar voor Christus tot vandaag vol met afbeeldingen en essays. Je kunt er ook gratis honderden kunstboeken downloaden. Hun top 10 met aanbevelingen is een goed begin en omvat bijvoorbeeld Japanse miniatuursculpturen en kunst uit Paaseiland.

Van Gogh Museum, Amsterdam

Zoek je iets om spelenderwijs te leren? Het Van Gogh Museum heeft verschillende online activiteiten voor kinderen van alle leeftijden, variërend van tekenfilms tot lesplannen. En als je kinderen genoeg schermtijd hebben gehad, kun je gratis Van Gogh-kleurplaten uitprinten.

Het Louvre, Parijs

Ervaar het bekendste schilderij ter wereld op een compleet nieuwe manier via deze virtualreality-app van Mona Lisa (Google Play, App store). Of ontdek elke dag een nieuw verborgen juweeltje van het Louvre via het Kunstwerk van de dag.

J. Paul Getty Museum, Los Angeles

Neem een kijkje achter de schermen via deze fascinerende videoreeks die je onder meer laat zien hoe mummificatie werkt of hoe oude artefacten worden hersteld. Maar ook: honderden lezingen en podcasts over kunst, architectuur, geschiedenis en wetenschap.

Nog meer museums

Bekijk het plafond van de Sixtijnse Kapel zonder nekpijn te krijgen of drukke menigten te trotseren via deze virtuele rondleidingen. Als je nog meer wilt ontdekken, geeft Google Arts & Culture je toegang tot 1200 museums van over de hele wereld, waaronder het Anne Frank Huis, de Hermitage in Sint-Petersburg en het Guggenheim. Bekijk kunstwerken en objecten van dichtbij, leer hun geschiedenis kennen of struin virtueel door de museums en stel je voor dat je er op een dag zelf in het echt rondloopt.

Meer inspiratie nodig? Honderden museums, waaronder het Walt Disney Family Museum, het Tate Modern en het American Museum of Natural History, delen de schatten uit hun collectie op sociale media via de hashtag #MuseumsfromHome.

Meer lezen?

  • We zijn er voor jou: met dit artikel vol actuele informatie over het coronavirus en de reiswereld.