Nieuws Vluchten Wat te doen tijdens een lange overstap in deze 5 steden

Alle artikelen

Wat te doen tijdens een lange overstap in deze 5 steden

Als je in het najaar vakantie hebt, is de kans groot dat je een verre reis gaat maken. Er zijn nogal wat Nederlanders die hierdoor een overstap maken in bijvoorbeeld Dubai of Singapore. Skyscanner zette de vijf populairste hubs voor je op een rij en geeft je tips over wat te doen tijdens je overstap.

Want waarom wachten op de luchthaven terwijl je vakantie al begonnen is voordat je op je eindbestemming aankomt? Geniet al van je vakantie tijdens je reis! In dit artikel lees je hoe jij tijdens een lange overstap snel naar het centrum van de stad komt voor een mini-stedentrip.

1. Dubai

Een veel voorkomende tussenstop op routes naar Azië, de Malediven of India is Dubai. Vaak heb je hier te maken met een overstap van 6 uur of langer, wat je de uitgelezen kans geeft om de stad te ontdekken. Heb je een Nederlands paspoort, dan heb je voor Azië geen visumplicht maar krijg je een inreisvisum (stempel in je paspoort) waarmee je 90 dagen in het land mag blijven. De beste manier om zoveel mogelijk van Dubai te zien in korte tijd is met de Airport Tour van Big Bus Dubai. Met een dubbeldekkerbus reis je in twee uur volgens het hop-on, hop-off principe vanaf de luchthaven naar het centrum en weer terug. De Airport Tour vertrekt vanuit zowel Terminal 1 als Terminal 3.

* Visuminformatie correct juli 2019 en gevonden op visitdubai.com. Bekijk altijd actuele informatie op officiële websites voordat je boekt.

Dubai, Verenigde Emiraten

2. Bangkok

Zorg dat je minimaal 8 uur de tijd hebt als je Bangkok wilt verkennen, want de stad ligt een flink stuk van de luchthaven vandaan. Negeer de taxi-aanbieders, loop naar de officiële standplaats en neem een metertaxi naar het centrum. Een goedkopere optie is de Skytrain, die je in ongeveer 18 minuten naar het centrum brengt; het enige nadeel is dat de Skytrain niet goed is aangesloten op de hotspots. Bedenk dus van tevoren goed wat je wilt doen en zien in Bangkok. Wil je bijvoorbeeld het Koninklijk Paleis bezoeken en een paar mooie tempels, dan kun je beter de taxi nemen. Wil je shoppen, neem dan de Skytrain naar Siam Square waar een aantal grote winkelcentra bij elkaar zit.

Bekijk ook: wat je moet weten voordat je naar Bangkok gaat

Bangkok

3. Singapore

Bij een korte tussenlanding van maximaal 5 uur hoef je de luchthaven van Singapore niet per se te verlaten. Het is namelijk geen straf om wat tijd door te brengen op Changi Airport, een van de meest luxe luchthavens ter wereld (denk: zwembaden, food courts, bars, lounges, bioscopen en meer). Heb je een langere overstap? Laat dan je bagage achter bij een van de beveiligde ‘Left Baggage Counters’, wat je €2,75 kost voor 24 uur. Neem de metro naar Raffles Place en loop van daaruit langs de wolkenkrabbers richting hotspot Marina Bay, of ga voor wat winkelplezier naar Orchard Road en bezoek het populaire ION Orchard Shopping Mall. Extra fijn: de belasting op je gekochte producten kun je vervolgens op de luchthaven weer terugvragen!

Bekijk ook: de 10 leukste bezienswaardigheden in Singapore

Singapore

4. Atlanta

Atlanta in Georgia is een populaire hub voor Nederlanders die bijvoorbeeld naar Chili of Guatemala reizen. Overstappen in Amerika is wel iets lastiger dan in Azië: zo moet je bijvoorbeeld altijd je koffer ophalen en een stukje verderop weer afgeven voor de volgende vlucht. Wil je van de luchthaven af, dan kan dat alleen met vooraf aangevraagd Esta-formulier (kosten: $14). Met de MARTA (de bovengrondse metro) reis je vervolgens binnen 20 minuten naar de stad. Stap uit bij Five Points, waar je aan de ene uitgang een winkelcentrum vindt en bij de andere uitgang het Coca-Cola Museum en het geboortehuis van Martin Luther King. Binnen vijf minuten sta je bij het hoofdgebouw van CNN, waar je een tour maakt en de studio bekijkt.

Bekijk ook: reizen door Noord-Amerika: 10 te gekke plaatsen

Atlanta, Georgia

5. Houston

Op vakantie naar Costa Rica of Guadelajara? Grote kans dat je moet overstappen in Houston. Het slimste is om een hop-on, hof-off tour te nemen voor €35. Hiermee krijg je in korte tijd de highlights van de Texaanse stad te zien en heb je genoeg ruimte om op tijd terug te zijn voor je volgende vlucht (het centrum ligt op 37 km van de luchthaven). Struin wat rond door Downtown, Midtown, het museumdistrict, Hermann Park en ga voor een te gek uitzicht naar de Sky Lobby op de 60e verdieping van de JPMorgan Chase Tower. De Sky Lobby is geopend van 08.00 tot 17.00 uur.

Meer tips voor tijdens het vliegen? Bekijk dan ook:

Wat te doen als je vlucht geannuleerd of vertraagd is

Tips voor alleen reizen met kinderen

7 onmisbare tips voor een goede reisvoorbereiding

De ultieme Travel Hotlist 2016 volgens Skyscanner

Skyscanner is de wereldwijde reiszoekmachine die jou helpt besparen op vliegtickets, hotel deals en autohuur.