Nieuws Voorjaar in de leukste dierentuinen van Nederland en België

Alle artikelen

Voorjaar in de leukste dierentuinen van Nederland en België

De temperatuur gaat langzaam omhoog en dat betekent dat het weer tijd is om er op uit te gaan in eigen land (of net over de grens). En wat is nou leuker dan in de meivakantie een bezoekje te brengen aan een dierenpark, als ook de dieren net uit hun winterslaap ontwaakt zijn? Skyscanner heeft een aantal dierenparken in Nederland en België en hun voorjaarsactiviteiten voor je op een rijtje gezet.

beeld: Flickr – fPAt Murray (CC2.0)

Artis Amsterdam

Wat dacht je van eieren zoeken in de tuinen van ons oudste dierenpark? Artis heeft tijdens het Paasweekend namelijk allerlei paasactiviteiten georganiseerd. Zo kunnen kinderen een Paasspeurtocht doen, waarbij ze tijdens het zoeken naar eieren vragen moeten beantwoorden om verder te komen. In het Broedmachinehuis kun je de verschillende broedstadia van een ei bekijken en met wat geluk misschien zelfs een kuiken uit een ei zien kruipen. Knuffelen met pasgeboren kuikentjes mag sowieso het hele weekend, van 26 – 27 maart.

Ingang Artis

Lees meer over Dierentuinen in Europa

Burgers Zoo Arnhem

Nieuwsgierige bezoekers kunnen zich in deze dierentuin tijdens de meivakantie onderdompelen in de Afrikaanse cultuur, tijdens het Afrika Kids Festival. Kinderen kunnen djembe leren spelen met uitzicht op de Afrikaanse Savanne, een traditionele dans doen of originele Afrikaanse producten kopen bij de verschillende kraampjes in het park. Daarnaast zijn er zang en dansvoorstellingen en worden er rondleidingen gegeven langs de Afrikaanse dieren van de Savanne. Het park is geheel in Afrikaanse sferen van 30 april tot en met 8 mei.

Verbreek Dierenrecords

DierenPark Amersfoort

Dit dierenpark luidt het voorjaar groots in met de zogenaamde DierenUITdagen. Tijdens de meivakantie kunnen families hun krachten meten met die van dierenfamilies. Hoe snel is een cheetah? Hoe hard brult een tijger? Tijdens een bezoekje kom je erachter welke wereldrecords de wilde dieren van het park allemaal op hun naam hebben staan. De DierenUITdagen zijn van 23 april t/m 8 mei.

Zeehond

Zeehondencrèche Pieterburen

Wie wil zien hoe de zeehonden in Pieterburen worden opgevangen en verzorgd doet er goed aan in het weekend langs te komen. In het voorjaar biedt de Zeehondencrèche verschillende kijkjes achter de schermen. De zeehonden worden meerdere keren per dag gevoerd en twee keer per dag is er de mogelijkheid om mee te kijken. Een medewerker vertelt bezoekers over de verzorging van de dieren, maar ook over hun gedrag in het wild. Voor kinderen is er ook een knutselactiviteit, waarbij ze ontdekken hoe dieren in de zee aan voedsel komen.

Tijger

Benieuwd naar nog meer leuke ideeën voor paasuitjes met kinderen

Diergaarde Blijdorp Rotterdam

Het is een bijzonder voorjaar voor het Rotterdamse dierenpark want hun beroemdste (en beruchtste) bewoner is 20 jaar geworden. Gorilla Bokito is in al die jaren van slungelige aap uitgegroeid tot een enorm gespierde zilverrug. Zijn verjaardag is 14 maart uitgebreid gevierd met een feestmaal. Maar wil jij ook nog iets feestelijks doen voor de apen, breng dan je oude mobieltje mee en lever hem in bij het park. De opbrengst van de apparaatjes gaat naar het gorillaproject. Een goed doel dat Bokito’s bedreigde soortgenoten in het wild beschermd. En als je er dan toch bent kun je meteen het pasgeboren girafje Romy bewonderen.

Gorilla

Wildlands Adventure Zoo Emmen

Wat voorheen Dierenpark Emmen was, heet vanaf dit voorjaar Wildlands Adventure Zoo Emmen. Na een gigantische volksverhuizing hebben de 7000 dieren van het park hun intrek genomen in een nieuw verblijf. Naast wilde dieren zijn er ook attracties en een theater als onderdeel van het park bij gekomen. Het is niet meer alleen ‘aapjes kijken’ in Emmen, maar volgens het park ook ‘een adventure’. Het park is open voor bezoekers vanaf 25 maart.

Poema

Pairi Daiza Brugelette

Een Belgisch park dat ook heropend wordt in het voorjaar is Pairi Daiza. Deze populaire dierentuin ligt tussen Antwerpen en Brussel en begon ooit als vogelpark. Inmiddels is het een volwaardige dierenpark met honderden diersoorten, waaronder ook twee reuzenpanda’s. Het park is ook geliefd vanwege haar diversiteit aan werelden, zoals een Afrikaans dorp, een enorme Chinese tuin en een Lagune.

Weet jij al wat te doen met Pasen?

Antwerpen Zoo Oculus Rift

Lees ook: Waar 10 vreemde diersoorten zien?

Zoo Antwerpen

Zoo Antwerpen is de oudste dierentuin van België. Het park wordt de komende tijd flink onder handen genomen, zo komt er een nieuwe Savanne voor de Kaapse buffels en 250 vogels, ook het restaurant de Flamingo wordt volledig gerenoveerd. Ben je benieuwd naar de toekomst van het park? Tijdens de paasdagen kun je via een Oculus Rift-bril te weten komen hoe de nieuwe Zoo eruit gaat zien. Met de bril op kun je een virtuele wandeling maken door de het nieuwe park. Zonder bril kun je de fascinerende dieren en het indrukwekkende rifaquarium bekijken.

Dierentuin Plankendael

Dierenpark Planckendael Muizen

Een andere populaire Belgische dierentuin is Planckendael. Het park ligt in Muizen, vlakbij Mechelen en telt meer dan 200 diersoorten. In het park is onlangs een neushoorntje geboren. Zijn eerste stapjes in het buitenverblijf zijn te bewonderen tijdens de paasdagen. En ook olifantje Oivo laat zich nu regelmatig zien in het olifantenverblijf. Verder zijn er tijdens Pasen ook spectaculaire roofvogeldemonstraties. De vliegkunsten zijn vanaf een tribune te volgen om 14.00 uur en 17.00 uur.

Nog meer leuke activiteiten tijdens de voorjaarsvakantie:

Leuke ideeën voor paasuitjes met kinderen

10 Nederlandse dorpen en steden waar je geweest moet zijn

Een selectie van de 12 leukste strandpaviljoens in Nederland

Skyscanner is de wereldwijde reiszoekmachine die jou helpt besparen op vliegtickets, hotels en autohuur.