Het coronavirus (COVID-19) kan invloed hebben op je reisplannen. Waar je ook heengaat, hier vind je het laatste advies.

Nieuws Zo beleef je het perfecte dagje New York vanuit je eigen huis

Alle artikelen

Zo beleef je het perfecte dagje New York vanuit je eigen huis

Het is onrustig in de wereld en we verlangen allemaal naar de vrijheid om eropuit te gaan en te verkennen. Gelukkig kunnen we virtueel op reis. Zo beleven we toch de rijkdom van verre oorden in al hun geuren en kleuren.

We hebben de wildernis ontdekt, van de Afrikaanse savannes tot diepblauwe zeestraten, ons verdiept in kunst en geschiedenis in de beste museums ter wereld en vanaf de eerste rij genoten van de beste uitvoeringen. En dat allemaal zonder ons huis te verlaten.

Maar als je een stad écht wilt leren kennen, probeer dan eens een stedentrip vanuit je luie stoel. Ga mee en ervaar wat New York allemaal aan moois te bieden heeft, van hippe buurten en verrukkelijke deli’s tot bekroonde theaters en uitgestrekte stadsparken.

Ochtend

Begin je virtuele dagje uit met koffie en ontbijt bij een instituut van de stad New York. Voor de beste broodjes moet je natuurlijk bij het beroemde Katz’s Delicatessen zijn. Je kunt bestellingen laten bezorgen dus ga voor een omelet als ontbijt of anders een broodje voor straks bij de lunch. De pastrami-sandwich is favoriet bij New Yorkers. Kun je niet laten bezorgen? Probeer dan te koken als bij Katz met recepten en inspiratie van hun social-mediakanalen. Je zult ervan watertanden.

Buikje rond na een klassiek New Yorks ontbijt? Dan is het tijd voor een icoon van de stad: Central Park!

We hebben nu natuurlijk niet de luxe om onze benen écht te strekken in dit uitgestrekte stadspark. Maar dat houdt ons niet tegen. Pak je mobiele apparaat, zet je favoriete sportdeuntjes op en spring op de loopband of jog op je plaats voor een virtueel rondje hardlopen via de onderste lus van Central Park. Ren samen met je virtuele loopmaatjes op YouTube en geniet van het park in al zijn lentepracht.

Middag

New York barst van de galerieën en museums en enkele daarvan hebben de technologie omarmd om hun collecties online te delen.

Zo kun je bijvoorbeeld de huidige collectie van het wereldberoemde Museum of Modern Art (MoMA) online bekijken. Neem je tijd en struin door de uitgebreide digitale collectie met schilderijen, fotografie, beeldhouwwerk en nog veel meer.

De hedendaagse kunstgalerie David Zwirner is klein maar zeer gerenommeerd in New York. Stap de virtuele tentoonstellingen binnen, waar je ook bent, en laat je meeslepen door de prachtige kunstwerken.

Van hogere cultuur tot de High Line. Als je je portie kunst hebt gehad, begeef je dan naar deze populaire verhoogde wandelroute in New York. Maak een virtuele wandeling langs de hoogbouwspoorlijn, die buiten gebruik is. De spoorlijn is omgetoverd tot een stedelijke oase en verbindt de Hudson Yards met de West Village. 

Als je je pastrami-sandwich van Katz’s Deli nog hebt bewaard, neem dan een momentje om ervan te genieten bij het virtuele uitzicht van de High Line. Is je broodje vanochtend al gesneuveld? De culinaire kunstenaars van de Chelsea Market hebben recepten online staan zodat je vanuit je eigen keuken een heerlijke New Yorkse lunch kunt maken.

Avond

Licht uit in de stad, spot aan in de opera! Bekijk een van de populaire opera’s van de Metropolitan Opera. Je kunt ze gratis streamen op hun website of via de Met Opera On Demand-app. Zo beleef je een chique avondje uit, maar dan in je comfortabele huispak vanaf de bank. 

Als de opera niet jouw ding is, probeer dan Broadway. Broadway HD biedt je een proefabonnement van zeven dagen aan voor zijn streamingservice. Hiermee heb je volledige toegang tot een grote verzameling klassieke en moderne Broadway-producties.

Nacht

Na een avond vol optredens, is het tijd voor een virtuele nachtwandeling op Times Square. Zet je geluid lekker hard, zodat je niet eens meer door hebt dat je thuis bent.

De tijd vliegt voorbij. Misschien vind je het leuk om een late night-show mee te maken? The Tonight Show Starring Jimmy Fallon is niet meer live te zien op Rockefeller Plaza, maar dat weerhoudt presentator en komiek Jimmy Fallon er niet van zijn show op te nemen vanuit huis. Pak de popcorn erbij en ga zitten voor heerlijk innovatieve entertainment.

Alle foto’s in dit artikel zijn te danken aan Pexels, dat stockfoto’s van hoge kwaliteit levert om makers te ondersteunen. We werken samen om je een stukje van de prachtige wereld om ons heen te laten zien door middel van voortreffelijke fotografie.

Foto’s door Taryn Elliot/Pexels

En verder?

Wie zegt dat de reis hier eindigt? Neem een virtuele rondleiding over de Brooklyn Bridge, die de East River overbrugt en de stadsdelen Manhattan en Brooklyn met elkaar verbindt. Of ga naar de hipster-hotspot Williamsburg voor een liveshow bij Baby’s All Right. Zoek je iets voor de kinderen? Probeer de educatieve spelletjes en cursussen van het American Museum of Natural History. Als je zin hebt om te lachen, neem dan een kijkje bij het Magnet Theater, waar ze elke week verschillende comedy-avonden organiseren. En tot slot, als je nog op zoek bent naar een paar laatste New York-klassiekers, doe dan de audiotour naar de top van het Empire State Building of bezoek het Vrijheidsbeeld in HD. De opties voor entertainment zijn eindeloos in New York. Geen wonder dat de stad nooit slaapt.

Meer lezen?