Nieuws ZOO leuk! Dierentuinen!

Alle artikelen

ZOO leuk! Dierentuinen!

Zoo! Da’s een goed idee. Leuke dierentuinen in Europa op een rij.

Dierentuinen spreken altijd tot de verbeelding, voor klein en groot. Leuke steden en plekken in Europa met mooie, bijzondere dierentuinen en kindvriendelijke hotels in de omgeving.

Zoo Praha, Praag

Deze mooie dierentuin uit 1931 speelde een belangrijke tol in het voorkomen van het uitsterven van het Prezwalski paard, ook bekend uit het Groot Dictee der Nederlandse taal. In de dierentuin in het noorden van de Tsjechische hoofdstad huizen meer dan 5000 dieren van 630 verschillende soorten. Een deel van Zoo Praha ligt langs de oevers van de Moldau, daarom overstroomde het al enkele keren bij hoog water.

ZOO La Barben Provence, Marseille

Geen heel bekende dierentuin, maar wel een hele leuke: ZOO La Barben voor wie vakantie viert in de Franse Provence. Hier zijn honderden diersoorten zoveel mogelijk in een natuurlijke habitat opgenomen. De dierentuin ligt in een heuvelachtig gebied, soms is een klim dan ook nodig, maar alles is goed te bewandelen over paden. Ontmoet er giraffen, olifanten, apen, cheeta’s, poema’s en talrijke apensoorten. La Barben is de grootste dierentuin in Zuidoost Frankrijk. Combineer het met een bezoek aan het fraaie kasteel Chateau de la Barben.

Edinburgh Zoo, Edinburgh

Koningspinguïns, ezelpinguïns, rotspinguïns, ze wonen allemaal in de Edinburgh Zoo die onder meer bekend staat om haar grote collectie pinguïns en om haar grote pandabeer en koalaberen. Deze non-profit dierentuin die ook meehelpt met wetenschappelijk onderzoek naar met uitsterven bedreigde diersoorten ligt net buiten Edinburght. Pak de gratis Hilltop Safari die u meeneemt door de dierentuin met een gids.

Zoo Berlin, Berlijn

Een weekendje Berlijn met kinderen is leuk en daarin mag een bezoek aan een van de oudste stadsdierentuinen van Europa, Zoo Berlin, niet ontbreken. Deze Zoologischer Garten Berlin wonen meer dan 15.000 dieren, het is daarmee de dierentuin met de meeste soorten ter wereld. De Zoo ligt midden in het centrum van Berlijn. Ga naar binnen door een van de twee indrukwekkende ingangen; de Lion Gate of de Elephant Gate. Ook het Zoo Aquarium is onderdeel van de dierentuin.

Bioparc Valencia, Valencia

Valencia is een geweldig leuke bestemming om stad, strand, cultuur en Mediterraans eten te combineren. Bent u met kinderen in Valencia, bezoek dan zeker het Bioparc Valencia, een dierentuin die zich richt op het Afrikaanse dieren. Het kent drie ecosystemen: Equatoriaal Afrika, de Savanne en Madagaskar.

2 leuke dierentuinen in Nederland…

Artis, Amsterdam

De oudste dierentuin van Nederland is te vinden in de Plantagebuurt in Amsterdam. Artis heeft meer dan 900 verschillende diersoorten, een planetarium en een zoölogisch museum. Artis combineert natuur, cultuur en historie. In de zomer zijn er speciale ZOOmeravonden met op zaterdagen openingstijden tot zonsondergang en een speciaal programma met muziekoptredens en picknickmogelijkheid.

Diergaarde Blijdorp, Rotterdam

Diergaarde Blijdorp in Rotterdam is in feit al ontstaan in 1855 toen er een tuin aan de Kruiskade werd geopend met fazanten en watervogels. Dat is anno 2014 uitgegroeid tot een Zoo van wereldformaat die is ingedeeld in verschillende werelddelen. Met alle bekende diersoorten, grote (buiten)verblijven en een spectaculair Oceanium en het tropisch Vlinderparadijs Amazonica. Met Blijdorp by Night krijgt u een rondleiding langs dieren die in de schemering leven.

Zoek kindvriendelijke hotels in Skyscanner Hotels

Kaart