Kaart

Amsterdam - Aalborg

Vluchtinformatie van Amsterdam Schiphol naar Aalborg

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 97

Directe luchtvaartmaatschappijen

2

Vluchten per week

22

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 624 kilometer

1u 15min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

KLM

Aalborg

1 luchthaven

Zit u eraan te denken vliegtickets Aalborg te kopen? Lees dan hier met welke luchtvaartmaatschappijen u van Amsterdam naar de Deense stad Aalborg kunt vliegen, over welke reisdocumenten u dient te beschikken, wat u op de luchthaven van vertrek en bestemming kunt verwachten, hoe lang uw vliegreis duurt, hoe u vanaf de luchthaven van Aalborg uw reis kunt vervolgen en allerlei andere praktische informatie.

 

Luchtvaartmaatschappijen

Er is slechts één luchtvaartmaatschappij die rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar Aalborg aanbiedt, en dat is KLM Cityhopper. Met deze luchtvaartmaatschappij kunt u dagelijks op drie verschillende tijden van Amsterdam naar Aalborg vliegen, u heeft dus altijd voldoende flexibiliteit als u naar vluchten naar Aalborg gaat zoeken. Heeft u een klein reisbudget en vindt u het geen probleem om onderweg over te stappen dan kunt u ook overwegen om naar indirecte vluchten van Amsterdam naar Aalborg te zoeken, want luchtvaartmaatschappijen als Scandinavian Airlines en Norwegian hebben regelmatig aanbiedingen naar deze Noord-Deense bestemming.

 

Paspoort en visum

Indien u over de Nederlandse nationaliteit beschikt heeft u geen visum nodig om van Amsterdam naar Aalborg te vliegen, een geldig paspoort of Europese Identiteitskaart is dus alles wat u nodig heeft.

 

Luchthaven van vertrek en bestemming

Wie van Amsterdam naar Aalborg gaat vliegen kan het beste minimaal 2 uur voordat het vliegtuig gepland staat te vertrekken aanwezig zijn op Schiphol, omdat de paspoort- en veiligheidscontroles soms flink wat extra tijd in beslag kunnen nemen, met name tijdens het vakantieseizoen. Nadat u op het vliegveld van Aalborg bent geland, de douane bent gepasseerd en uw koffers van de band heeft gehaald dient u de borden (ook in het Engels) te volgen naar de taxistandplaats, bushalte of balies van autoverhuurbedrijven, afhankelijk van hoe u naar uw eindbestemming wenst te reizen.

 

Reistijd en tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil tussen Nederland en Denemarken, een jetlag is dus niet aan de orde als u van Amsterdam naar Aalborg gaat vliegen. Rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar Aalborg duren een kleine 1,5 uur, indirecte vluchten kunnen tot wel 5 uur of meer in beslag nemen, afhankelijk van met welke luchtvaartmaatschappij u vliegt, waar u dient over te stappen en hoe lang uw overstaptijd duurt.

 

Vervoer vanaf de luchthaven

Indien er geen huurauto voor u klaar staat op het vliegveld van Aalborg kunt u het beste met de bus naar uw hotel in Aalborg of andere eindbestemming in de regio reizen, want op het vliegveld stoppen bussen richting het centrum van de stad. Uiteraard kunt u ook een taxi nemen, volg daarvoor de borden naar de officiële taxistandplaats die zich buiten bij de aankomsthal bevindt.

 

Praktische informatie

Het weer in Aalborg is iets koeler dan in Nederland. Tijdens de zomermaanden schommelt de gemiddelde dagtemperatuur rond de 20 C, in de winter komt het kwik vaak niet boven het vriespunt uit. Het prijsniveau van Aalborg is vergelijkbaar met dat van Nederland, al zijn alcohol en sigaretten er een stuk duurder.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.