Kaart

Amsterdam - Aberdeen

Vluchtinformatie van Amsterdam Schiphol naar Aberdeen

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 122

Directe luchtvaartmaatschappijen

2

Vluchten per week

28

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 704 kilometer

1u 25min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

KLM

Aberdeen

1 luchthaven

Gaat u op stedenreis naar Aberdeen? Lees dan hier met welke luchtvaartmaatschappijen u naar deze stad in het noorden van Schotland kunt vliegen, wat u op de luchthaven van vertrek en bestemming kunt verwachten, hoe u vanaf het vliegveld van Aberdeen naar het centrum van de stad kunt reizen en andere praktische informatie.

Luchtvaartmaatschappijen

KLM is de enige luchtvaartmaatschappij die rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar Aberdeen uitvoert. U kunt meerdere malen per dag met KLM van Amsterdam naar Aberdeen vliegen, dus u kunt uw reis flexibel plannen als u goedkope vliegtickets naar Aberdeen zoekt. Mocht u het geen probleem vinden om tijdens uw reis een tussenstop te maken dan kunt u ook overwegen om een indirecte vlucht van Amsterdam naar Aberdeen te nemen, want talloze luchtvaartmaatschappijen, waaronder British Airways, Flybe, Air France en Lufthansa, hebben regelmatig aantrekkelijke aanbiedingen voor niet-rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar Aberdeen.

Paspoort en visum

Indien u over de Nederlandse nationaliteit beschikt heeft u geen visum nodig om van Amsterdam naar Aberdeen te vliegen, een geldig paspoort of Europees Identiteitsbewijs volstaat.

Luchthaven van vertrek en bestemming

Als u van Amsterdam naar Aberdeen gaat vliegen kunt u het beste minimaal 2 uur voor de geplande vertrektijd van uw vliegtuig aanwezig  zijn op Schiphol, vanwege de soms tijdrovende paspoort- en veiligheidscontroles. Eenmaal aangekomen op Aberdeen International Airport volgt u, zodra u de douane bent gepasseerd en uw koffers van de band heeft gehaald, de borden naar de de bushaltes, taxistandplaats of balies van autoverhuurbedrijven, afhankelijk van hoe u na aankomst op de luchthaven van Aberdeen uw reis naar uw eindbestemming wenst te vervolgen.

Reistijd en tijdsverschil

In Schotland is het 1 uur vroeger dan in Nederland, een jetlag is dus niet aan de orde als u van Amsterdam naar Aberdeen gaat vliegen. Directe vluchten van Amsterdam naar Aberdeen duren ongeveer anderhalf uur. Indirecte vluchten kunnen tot wel 5 uur of meer in beslag nemen, afhankelijk van met welke luchtvaartmaatschappij u vliegt, waar uw vliegtuig een tussenstop maakt en hoe lang de overstap duurt.

Vervoer vanaf de luchthaven

Als u geen huurauto heeft gereserveerd op Aberdeen International Airport kunt u het beste met bus of trein naar uw hotel in Aberdeen reizen. Kiest u voor de trein, dan dient u op het vliegveld de 80 Dyce Airlink shuttlebus naar het 15 minuten rijden verderop gelegen Dyce Railway Station te nemen. Neemt u de bus dan is buslijn 727 uw beste optie want deze rijdt vanaf het vliegveld naar het centrum van Aberdeen. Uiteraard kunt u ook een taxi nemen naar uw eindbestemming, volg daarvoor de borden naar de officiële taxistandplaats.

Praktische informatie

In Aberdeen is het doorgaans wat koeler dan in Nederland. ’s Zomers kunt u rekenen op een gemiddelde dagtemperatuur van 18 C, ’s winters ligt he kwik overdag rond de 6 C. Het prijsniveau in Aberdeen is nagenoeg hetzelfde als in Nederland.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.